6 عوارض بوتاکس در کوتاه مدت و بلند مدت؛ هشدارها و نکات جلوگیری

عوارض تزریق بوتاکس
امتیاز به این محتوا

در حال حاضر تزریق بوتاکس یکی از متدهای زیبایی مهم و رایج در کشور است که به ویژه در میان خانم­‌ها مورد استقبال واقع شده است. این روش کمک می­‌کند نه تنها از شر چین و چروک­‌های پوستی راحت شوید بلکه افتادگی پوست و کاهش حجم صورت را نیز درمان می‌­کند. در ابتدا لازم می­دانیم کمی در مورد تزریق بوتاکس صحبت کنیم. مکانیسم عمل این روش، فلج کردن عضلات به صورت موقتی است. بوتاکس از سم باکتریایی به نام بوتولینوم A ساخته می­‌شود. این سم به خودی خود کشنده است بنابراین متخصص باید بسیار حرفه‌­ای باشد تا بتواند مقدار دوز مورد استفاده را برای هر کدام از قسمت­‌های صورت، به درستی محاسبه کند.

یک خطا از جانب پزشک می­تواند منجر به عوارض بوتاکس شود که بعضی از آن‌­ها، غیر قابل برگشت هستند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده­‌اید که عضلات صورت چگونه منقبض می­‌شوند؟ زمانی که پیام عصبی بین مغز و عضلات رد و بدل شود، شاهد حرکت ماهیچه­‌ها خواهیم بود. سم بوتولینوم، از طریق مختل کردن این حرکت عصبی، منجر به فلج موقت عضلات خواهد شد.

عوارض احتمالی بوتاکس در کوتاه و بلند مدت

در حال حاضر کلینیک­‌های زیادی در کشور تزریق بوتاکس را انجام می­‌دهند اما نباید فراموش کرد که این متد زیبایی باید تحت نظر پزشک باتجربه و در مراکز معتبر انجام شود. متخصصان ما در پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان در بهترین شرایط، تزریق بوتاکس را برای شما انجام خواهند داد. از سویی دیگر ما خود را متعهد می­دانیم در جلسه مشاوره، تمامی نکات لازم من جمله عوارض بوتاکس را برای مراجعه‌کننده شرح دهیم تا بهتر بتواند تصمیم­‌گیری کند.

مشاوره تزریق بوتاکس تخصصی و رایگان (تلفنی و آنلاین)

مهم ترین عوارض بوتاکس

بررسی مهم ترین عوارض بوتاکس

به هر حال این یک مسئله طبیعی است که همه متدهای زیبایی، با عوارض همراه هستند و تزریق بوتاکس نیز شامل این مورد می­‌شود. اما قبل از اینکه به بررسی عوارض بوتاکس بپردازیم، لازم می­دانیم این نکته را بیان کنیم که برخی از عوارض به دلیل خطای پزشکی و سهل­‌انگاری مراجعه‌کننده در مراقبت از خود بعد از تزریق رخ می­‌دهند

مشاهده این مطلب : بهترین دکتر تزریق بوتاکس

التهاب و قرمزی پوست

اولین عارضه تزریق بوتاکس ، قرمز شدن پوست در محل تزریق و همچنین ورم کردن آن قسمت از صورت است. این مسئله کاملا طبیعی است چون بافت دستکاری شده و بدن به این تغییر، عکس‌­العمل نشان می­‌دهد. اما شدت این عارضه به میزان تزریق و نحوه اجرای کار بستگی دارد. در صورتی که متخصص از سوزنی با ضخامت مناسب استفاده کرده، عمق نفوذ سوزن را به خوبی تعیین کند و همچنین در تزریق عجله نداشته باشد، این عارضه کمتر رخ خواهد داد. البته در مواردی که التهاب و ورم پوست زیاد است، می­توانید از کمپرس یخ استفاده کنید اما قبل از هر چیز باید طرز استفاده از آن را از متخصص جویا شوید چون محل تریق نباید به هیچ عنوان تحت فشار باشد.

درد

پزشک قبل از اینکه تزریق را شروع کند، بی­‌حسی موضعی را انجام خواهد داد تا در حین تزریق، درد نداشته باشید. بعد از اتمام کار و از بین رفتن اثر بی­‌حسی از بدن، درد شروع می­‌شود. اگر این درد غیر قابل تحمل است حتما از مسکن استفاده کنید. البته در صورتی که از نظر متخصص مانعی وجود نداشته باشد، می­توانید یک ساعت قبل از تزریق، استامینوفن مصرف نمایید.

سردرد و حالت تهوع

لازم است بدانید که برخی از افراد بعد از تزریق بوتاکس دچار سرگیجه و حالت تهوع می­‌شوند و دلیل آن، واکنش بدن به این سم است. البته این حالت را تنها در اولین تزریق تجربه خواهید کرد. سردرد نیز به دلیل استرس برای تزریق، ورود ماده به بدن و حتی میگرن رخ می­‌دهد. مصرف دارو کمک می‌­کند این حالت زودتر برطرف گردد.

کبودی پوست

کبودی پوست در محل تزریق یکی از عارضه­‌هایی است که به دلیل خطای پزشکی رخ می­‌دهد. در صورتی که سوزن به درستی وارد پوست نشده و عروق خونی پاره شوند، مشکل کبودی پوست رخ خواهد داد. به همین دلیل است که توصیه می­کنیم بهترین دکتر و کلینیک تزریق بوتاکس را انتخاب نمایید تا از عوارض تزریق در امان بمانید.

عفونت

هر چند که احتمال ابتلا به عفونت در تزریق بوتاکس بسیار کم است اما مواردی نیز گزارش شده است که به دلیل استریل نبودن تجهیزات و محیط کار و همچنین عدم توجه به مراقبت‌ ­های بعد از تزریق بوتاکس زمینه‌­ساز عفونت خواهد شد. در حال حاضر اغلب سالن­‌های زیبایی در کشور نیز فعالیت خود را در زمینه تزریق بوتاکس شروع کرده‌­اند و متاسفانه خانم­‌ها به این مراکز اعتماد می‌­کنند. اما آرایشگر از تخصص کافی برخوردار نبوده و ممکن است تزریق منجر به پارگی عروق خونی گردد. از سویی دیگر در این سالن‌­ها به دلیل رفت و آمد و استریل نبودن محیط، خطر عفونت زیاد خواهد بود.

واکنش کولینرژیک در بدن

در صورتی که مقالات سایت را به دقت مطالعه کرده باشید، متوجه شده‌­اید ما  تاکید داریم که تزریق را تحت نظر مراکز معتبر انجام دهید تا مطمئن شوید از مواد اصل برای شما استفاده می­‌شود. در برخی از کلینیک­‌ها، از بوتاکسی استفاده می­‌شود که از سم بوتولینوم نوع B به دست آمده است به همین دلیل بدن به این سم واکنش نشان می‌­دهد. به شما اطمینان داده می­‌شود که در پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان از بوتولینوم نوع A استفاده شده و از این نظر مشکلی برای شما عزیزان رخ نخواهد داد.

پیشگیری از عوارض تزریق بوتاکس

روش ­های پیشگیری از عوارض بوتاکس

  1. در ابتدا توصیه می­شود در انتخاب پزشک و کلینیک دقت کرده و قبل از شروع کار، به اندازه کافی تحقیق نمایید تا از عوارض ناشی از خطای متخصص و استریل نبودن محیط در امان بمانید. مطمئن شوید که پزشک، دارای مدرک معتبر بوده و همچنین کلینیک مد نظر، دارای مجوز وزارت بهداشت است.
  2. همانگونه که گفته شد، کبودی پوست یکی از عارضه­‌هایی است که بعد از تزریق رخ می­‌دهد. برای جلوگیری از این مشکل نه‌تنها مهارت متخصص لازم است بلکه باید حداقل دو هفته قبل از شروع کار، از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون خودداری کنید. پزشک باید در مناطق حساس همانند پوست چشم، دقت بیشتری به خرج دهد تا مشکلی بروز نکند.
  3. استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات از چند روز قبل از تزریق تا مدتی بعد از تزریق، ممنوع است چون این مواد باعث اختلال در خون‌رسانی بدن خواهند شد. اگر این عادت را کنار نگذارید، عوارضی همانند التهاب و کبودی، تشدید خواهد شد.
  4. حداقل به مدت دو روز باید در زمان استراحت، سر بالاتر از بدن باشد تا التهاب و ورم، زودتر برطرف گردد در غیر این صورت، این عارضه­‌ها شدیدتر خواهند شد.
  5. عزیزان توجه داشته باشید تا مدتی باید صورت خود را با شوینده مناسب بشویید که پزشک تجویز کرده است. اهمیت این موضوع، جلوگیری از تاثیر منفی شوینده بر بوتاکس است.
  6. همچنین برای اینکه از عوارض بوتاکس همانند عفونت در امان بمانید، باید داروهای تجویز شده را به طور کامل مصرف کنید.
  7. یکی از دلایل عوارض بوتاکس همانند تشدید کبودی، یه دلیل ماساژ دادن صورت است. با این کار نه تنها شرایط پوست بدتر خواهد شد بلکه بوتاکس در پوست جابجا شده و تقارن صورت از دست می­‌رود.
مقاله قبلی
مراقبت قبل و بعد از تزریق بوتاکس (دستورالعمل درمانی 1402)
مقاله بعدی
تزریق بوتاکس به چین و چروک پنجه کلاغی اطراف چشم (قیمت سال 1402)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید