آبسه دندان – اگر دندان آبسه درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

ابسه دندان
4.6/5 - (16 امتیاز)

آبسه دندان به عارضه‌ای گفته می‌شود که در اثر بروز عفونت در ریشه دندان، اتفاق می‌افتد و به دنبال آن دندان درد شدیدی را تجربه خواهید کرد که غالباً با مسکن نیز قابل تسکین نخواهد بود. آبسه دندان باید در همان مراحل ابتدایی هر چه زودتر برطرف شود چون در غیر این صورت عفونت پیشروی کرده و ممکن است ریشه دندان و دندان‌های کناری را مورد حمله قرار دهد. در چنین شرایطی کشیدن دندان تنها راهکاری است که برای شما باقی می‌ماند. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد دلایل آبسه دندان و نحوه درمان آن با شما صحبت کنیم.

علل ایجاد آبسه دندان

اجازه دهید در ابتدا در مورد این موضوع صحبت کنیم که چرا آبسه دندان اتفاق می‌افتد. زمانی که میکروب‌ها و باکتری‌ها به بافت لثه شما وارد گردند، رشد آن‌ها در این قسمت باعث می‌شود عفونت دندان رخ بدهد. به همین دلیل است که متخصصان دندانپزشکی اکیداً توصیه دارند به بهداشت دهان و دندان توجه داشته و حداقل ۳ بار در روز مسواک بزنید. حتی در زمان مسواک زدن و استفاده از نخ دندان مراقب باشید آسیب به لثه وارد نشود چون در این صورت راه ورود باکتری‌ها به ریشه دندان باز خواهد شد. به طور کلی چند علت باعث بروز آبسه دندان می‌شود که عبارتند از:

  1. ممکن است باکتری‌ها از طریق یک حفره به درون دندان وارد شوند. در این صورت فرد به آبسه پری اپیکال مبتلا شده است.
  2. در حالت دوم فرد به دلیل بیماری لثه، دچار آبسه دندان می‌گردد و به این حالت آبسه پریودنتال گفته می‌شود.
  3. سومین دلیل آبسه دندان، ورود یک جسم خارجی به مرز بین لثه و دندان و یا آسیب بافت لثه در هنگام مسواک زدن است. اگر نخ دندان و مسواک را به گونه‌ای استفاده کنید که بافت لثه در اطراف دندان دچار آسیب گردد و یا اینکه یک جسم خارجی همانند پوسته تخمه یا ماده غذایی وارد مرز لثه و دندان شود، به دلیل اینکه به راحتی می‌تواند به ریشه‌های دندان نفوذ کند، شرایط را برای آبسه دندان فراهم خواهد کرد.

نشانه های آبسه دندان

نشانه های آبسه دندان

اما ما چگونه می‌توانیم مطمئن شویم که درد دندان، ناشی از آبسه دندان است چون گاهی اوقات ممکن است دندان به عصب رسیده باشد و با یک از عصب‌کشی ساده، مشکل برطرف می‌گردد. مهم‌ترین نشانه ‌های آبسه دندان عبارتند از:

  1. درد شدید در ناحیه دندان به گونه‌ای که با مسکن قابل درد نیست.
  2. آبسه دندان و ورم صورت: ورم کردن صورت در قسمتی که دندان درد دارید.
  3. التهاب لثه
  4. بدبو شدن دهان
  5. تغییر مزه دهان به گونه‌ای که حتی بر روی مزه غذا نیز تأثیر می‌گذارد.
  6. گسترش درد به ناحیه‌ی سینوس‌ها

خدمات بیشتر: پر کردن دندان

نکته لازم به ذکر است این است که ممکن است آبسه دندان هیچ علامتی نداشته باشد. در این صورت آبسه دندان در مراحل ابتدایی بوده و اگر درمان سریع‌تر آغاز شود، می‌توان عفونت را کنترل کرد. به همین دلیل است که اکیدا توصیه می‌کنیم اگر کسی دچار دندان درد شدید شد، به جای اینکه به سراغ مصرف مسکن برود هر چه زودتر به مراجعه کند تا شرایط او مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که دچار عفونت دندان شده‌ است، هر چه زودتر درمان آغاز گردد.

عوارض و خطرات آبسه دندان

آبسه های دندانی شرایط جدی و بالقوه دردناکی هستند که ناشی از عفونت باکتریایی هستند که اغلب به دلیل حفره های دندانی درمان نشده یا بیماری لثه است. اصطلاح “بزرگترین آبسه دندان” به اندازه یا شدت آبسه اشاره دارد. توجه به این نکته ضروری است که هر آبسه دندانی، صرف نظر از اندازه، نیاز به توجه فوری یک متخصص دندانپزشکی دارد. آبسه های دندانی در صورت عدم درمان می توانند منجر به عوارض جدی شوند.

عوارض و خطرات آبسه دندان

آیا می‌دانید اگر درمان آبسه دندان به تأخیر بیفتد، چه عوارض و خطراتی را برای شما خواهد داشت؟ مهمترین خطرات و عارضه‌های آبسه دندان عبارتند از:

  1. عفونت پیشروی کرده و علاوه بر دندان هدف، به دندان‌های کناری نیز سرایت می‌کند.
  2. عفونت در این منطقه به شدت ریشه را مورد حمله قرار داده و حتی می‌تواند باعث از بین رفتن کامل آن گردد. پس شما را به مرحله‌ای می‌رساند که ممکن است مجبور شوید دندان خود را به طور کامل تخلیه کنید.
  3. گسترش عفونت می‌تواند به ناحیه گوش و همچنین سینوس‌های شما نیز آسیب وارد کند.
  4. در صورتی که درمان آبسه دندان را به تأخیر بیندازید با بیماری‌های لثه نیز مواجه خواهید شد. ممکن است لثه شما در اثر عفونت از دست برود و مجبور باشید که لیفت لثه را انجام دهید.
  5. از دیگر عارضه‌های عفونت دندان باید به تب شدید، مشکل در غذا خوردن و ورم صورت نیز اشاره کرد.

پیشگیری از آبسه دندان

همانگونه که متوجه شدید آبسه دندان می‌تواند بسیار خطرناک بوده و دندان شما را به طور کامل از بین ببرد. چند راهکار جهت پیشگیری از آبسه دندان به شما پیشنهاد می‌کنیم:

  1. حتماً بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
  2. طرز استفاده صحیح از دندان و مسواک را آموزش ببینید تا به لثه آسیب وارد نشود.
  3. در صورتی که از خوراکی‌های شیرین و چسبنده مصرف کردید، حتماً دهان خود را شسته و حتی‌المقدور، مسواک بزنید.
  4. از دهانشویه فلوراید در بازه‌های زمانی منظم استفاده کنید.
  5. در صورتی که جرم زیادی بر روی دندان‌های شما تشکیل شده است جرمگیری را انجام دهید چون جرم‌ها بهترین محل برای رشد باکتری‌ها هستند.
  6. مصرف نوشیدنی‌های قنددار و همچنین گازدار را در رژیم غذایی خود کاهش کم کنید.

آیا روش های درمان خانگی آبسه دندان موثر هستند؟

بعضی از افراد سعی دارند تا آبسه دندان را به روش‌های خانگی درمان نمایند. به نظر شما آیا چنین چیزی ممکن است یا خیر؟ در صورتی که عفونت در مراحل ابتدایی بوده و پیشروی زیادی نداشته باشد، می‌توانید با مصرف برخی از قرص‌های آنتی‌بیوتیک و همچنین قرقره کردن آب نمک و مصرف دمنوش‌های گیاهی همانند گل میخک و همچنین کمپرس آب سرد، این عفونت را مهار کنید. ولی با این حال پیشنهاد ما این است که قبل از هر چیز حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت عفونت مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که عفونت دندان شدید نباشد، دندانپزشک نیز به شما راه‌های خانگی درمان آبسه دندان را پیشنهاد خواهد کرد.

درمان پزشکی برای آبسه دندان

در صورتی که آبسه دندان پیشروی کرده باشد، متخصص باید بهترین روش را برای فرد در پیش بگیرد تا هر چه زودتر عفونت تخلیه گردد. مسلماً مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین تزریق آمپول، بهترین راهکار برای از بین بردن عفونت دندان است اما قبل از هر چیز شما باید وضعیت سلامت خود را به دندانپزشک گزارش دهید. در صورتی که به بیماری خاص و به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستید، حتماً این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید تا در تجویز دارو‌ها با دقت عمل کرده و شما دچار مشکل و عارضه نشوید.

بیشتر بخوانید: کیست دندان

درمان پزشکی برای آبسه دندان

روش درمان آبسه دندان در دوران بارداری

متأسفانه برخی از خانم‌ها در دوران بارداری، دچار آبسه دندان می‌شوند. همان گونه که می‌دانید در این دوران مادر‌ها باید نسبت به مصرف دارو، بسیار محتاط عمل کنند. حتی نباید سر خود یک قرص سرماخوردگی مصرف ‌نمایند چون دارو می‌تواند عواقب جدی را برای جنین به همراه داشته باشد. تصور کنیم که مادر باردار دچار آبسه دندان شده است. لازم است بدانید اغلب خانم‌ها به دلیل اینکه دچار تغییرات هورمونی در بدن می‌شوند، مشکلات دندان درد و همچنین بیماری‌های لثه را در دوران بارداری نیز تجربه خواهند کرد. اکنون برای درمان آبسه دندان در دوران بارداری باید چه کار کرد؟

شما باید حتماً به متخصص مراجعه کنید تا وضعیت پیشروی آبسه دندان مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که در مراحل ابتدایی بوده و عفونت زیاد پیشرفت نکرده باشد، می‌توان با روش‌های خانگی همانند مصرف برخی از دمنوش‌ها و قرقره کردن آب نمک، عفونت را کنترل کرد .البته در مصرف دمنوش گیاهی نیز باید حتماً با پزشک خود مشورت داشته باشید. به طور کلی به خانم‌های عزیز اکیدا توصیه می‌کنیم حتماً در دوران بارداری نسبت به مصرف کردن مکمل‌های غذایی و رعایت بهداشت دهان و دندان، اهمیت بیشتری قائل شوند تا دچار مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و آبسه دندان نشوند. در صورتی که کوچکترین درد در دندان‌های خود احساس کردید، به دندانپزشک مراجعه کنید تا اگر آبسه دندان رخ داده و در مراحل ابتدایی است، هر چه زودتر درمان بدون مصرف دارو آغاز شود.

مقاله قبلی
هوم بلیچینگ؛ چگونه می توانم دندان هایم را در خانه سفید کنم؟
مقاله بعدی
فواید فلورایدتراپی (وارنیش فلوراید درمانی) در بزرگسالان و کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید