فهرست این مطلب
در بین عملهای زیبایی که در کشور رایج شدهاند، جراحی بینی یا همان جراحی رینوپلاستی رتبه بالاتری را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل لازم است افراد اطلاعات کامل و دقیق نسبت به این عمل جراحی داشته باشند. در واقع فرد متقاضی باید بداند که در طول جراحی چه اتفاقی رخ داده و بعد از آن باید چه نکات مراقبتی را با دقت رعایت کند تا نتیجه عمل بینی به بهترین شکل ممکن حاصل شود. برای مثال ما لازم میدانیم در مورد تامپون بینی، نحوه استخراج آن از بینی و دلیل استفاده از تامپون بینی بعد از جراحی صحبت کنیم. حتماً این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
مدت زمان استفاده از تامپون بینی
تامپون یا مش از جنس فوم، گاز استریل و پنبه است که متخصص در داخل مجاری بینی قرار میدهد تا از این طریق بتواند جلوی خونریزی را گرفته، میزان ورم بینی را کاهش دهد و از طرف دیگر به شکلگیری ساختار داخلی بینی شما کمک کند. برای مثال زمانی که تیغه میانی بینی دستکاری میشود، حتماً باید تامپون در بینی قرار گیرد تا ساختار تا این تیغه میانی به بهترین شکل ممکن شکل گرفته و پس از سپری شدن دوره نقاهت، مشکلی در بینی به وجود نیاید.
اما با توجه به اینکه از زمان وجود تامپون در بینی، نفس کشیدن بسیار سخت خواهد شد، به همین دلیل اغلب متقاضیان از متخصص در مورد مدت زمان وجود تامپون داخل بینی سؤال میپرسند. به طور کلی جراح براساس وضعیت بینی فرد، مدت زمان وجود تامپون داخل بینی را بین 4 ساعت تا چهار روز در نظر میگیرد. مهمترین عوامل تعیینکننده بر زمان کشیدن تامپون بینی عبارتند از:
- شدت و نوع عمل جراحی انجام شده
- میزان خونریزی بعد از عمل بینی
- میزان دستکاری انجام شده در بافت بینی
- و…
تا زمانی که تامپون در داخل بینی وجود دارد، تنفس باید از طریق دهان انجام شود. به همین دلیل خشکی دهان برای فرد تشدید خواهد شد. در چنین شرایطی باید مایعات بیشتری مصرف کنید تا التهاب گلو اتفاق نیافتد. بعد از خارج کردن تامپون از بینی، میتوانید از بینی خود نفس بکشید ولی با این حال، تنفس تند و شدید از بینی، توصیه نمیشود چون به هیچ عنوان نباید فشاری به بینی شما وارد گردد.
از طرف دیگر با خارج کردن تامپون از بینی ممکن است دیوارههای مجاری داخلی بینی کمی زخم شوند. در این زمان متخصص برای شما اسپری سدیم کلراید تجویز میکند تا مجاری داخلی استریل شده و از طرف دیگر نفس کشیدن برای شما راحتتر شود.
بیشتر بخوانید: افتادگی بینی بعد از عمل بینی
مراقبت های بعد از کشیدن تامپون بینی
همانطور که گفته شد وقتی که تامپون از بینی عمل شده خارج میگردد، ممکن است فرد احساس سوزش در داخل بینی داشته باشد. از طرف دیگر تامپون حداکثر در روز چهارم از بینی خارج میشود. بنابراین فرد از یک سو درد ناشی از کشیدن تامپون را داشته و از طرف دیگر عوارض عمل بینی نیز با او همراه است. پس باید نکات مراقبتی بعد از کشیدن تامپون بینی را جدی بگیرید تا بتوانید دوره نقاهت را بدون مشکل، سپری کنید. نکات مراقبتی بعد از کشیدن تامپون از بینی عبارتند از:
- از کمپرس گرم استفاده کنید تا التهاب، ورم و درد در بینی، هر چه زودتر برطرف گردد. نباید کمپرس را مستقیماً بر روی بینی قرار دهید بلکه باید آن را در ناحیه اطراف بینی یعنی گونهها قرار دهید تا فشاری به استخوان وارد نشود.
- در زمان خوابیدن، تا مدتی که متخصص سفارش میکند باید سر از بدن بالاتر باشد یعنی بهتر است نیم تنه شما زاویه ۴۵ درجه با پاها داشته باشد تا ورم بینی برطرف گردد چون در غیر این صورت مایع در محل زخمها تجمع یافته و ورم تشدید میشود.
- همچنین شما باید در دو هفته اول بعد از عمل رینوپلاستی، استراحت بیشتری داشته باشید و در چند ماه اول از انجام ورزشهای شدید خودداری کنید تا عوارض بینی سریعتر برطرف گردد.
مطالب بیشتر: جراحی بینی ترمیمی
آیا کشیدن تامپون بینی درد دارد؟
یکی از نگرانیهای متقاضیان جراحی رینوپلاستی این است که کشیدن تامپون بینی با درد همراه باشد. این مسأله به نحوه بیرون آوردن تامپون بینی بستگی دارد. خوشبختانه در حال حاضر با تغییراتی که در ساختار تامپونها ایجاد شده است، در زمان کشیدن تامپون درد شدیدی را احساس نمیکنید. البته مهارت متخصص برای خارج کردن تامپون نیز بر روی میزان دردی که حس کنید تأثیر دارد. ممکن است متخصص براساس شرایط فرد متقاضی، از داروهای بیحسی استفاده کند. برای مثال اگر بداند که شما آستانه تحمل پائینی دارید، کمی ماده بیحسی در ناحیه بینی اسپری میکند تا هیچ درد و سوزشی احساس نکنید.
بیشتر بخوانید: مدیریت درد بعد از عمل بینی با مسکن
اهمیت استفاده از تامپون بینی
از آنجایی که خارج کردن تامپون از بینی کمی با درد و سوزش همراه است، متقاضیان در مورد دلیل استفاده از تامپون بینی سؤال میکنند. به طور کلی سه دلیل برای استفاده از تامپون بینی وجود دارد که عبارتند از:
- وقتی تامپون در داخل بینی قرار میگیرد، فشاری به تیغه میانی بینی وارد کرده و همین موضوع باعث میشود که تیغه به بهترین شکل ممکن فرم گرفته و از افتادگی آن جلوگیری خواهد کرد.
- همچنین این فشار مانع از خونریزی و تشدید التهاب بینی میشود.
- از طرف دیگر وجود تامپون در بینی، به شکلگیری فرم نهایی بینی عمل شده کمک میکند.
انواع تامپون بینی
تامپونهایی که برای بینی عمل شده مورد استفاده قرار میگیرند، متنوع بوده و متخصص براساس نوع جراحی انجام شده بر روی بینی، وضعیت بینی شما و از طرف دیگر شدت جراحی انجام شده، بهترین نوع تامپون را انتخاب میکند. رایجترین انواع تامپون بینی عبارتند از:
- گاز یا پنبه استریل شده
- فیتیله بینی آماده دارای نخ
- تامپون مجهز به لوله هوا
- فیتیله آماده
آیا عمل بینی بدون تامپون بینی امکان پذیر است؟
یکی از سوالاتی که متقاضی از متخصص مطرح میکند این است که آیا میتوان عمل رینوپلاستی را بدون استفاده از تامپون انجام داد؟ چون افراد متقاضی باز هم نگران نحوه کشیدن تامپون از بینی بوده و میترسند درد شدیدی برای آنها به همراه داشته باشد. خوشبختانه با پیشرفت علم و در نتیجه پیشرفتهایی که در زمینه عملهای زیبایی انجام شده است، امکان انجام جراحی زیبایی بینی بدون تامپون وجود دارد. جایگزین تامپون، اسپلینتهایی از جنس سیلیکون است که یک کانال باز در وسط آن وجود دارد.
در نتیجه از یک سو عملکرد تامپون را برای بینی عمل شده انجام داده و باعث حفظ ساختار داخلی بینی و جلوگیری از انحراف در تیغی عمل شده میگردد و از طرف دیگر شما میتوانید راحت نفس بکشید چون اسپلینتها دارای کانال باز بوده و امکان جریان هوا در مجاری بینی را فراهم میکند. همچنین در زمان خروج اسپلینتها، دردی احساس نمیکنید چرا که به راحتی متخصص میتواند با استفاده از قلاب، اسپلینتها را گرفته و از بینی شما خارج کند. بنابراین درد و خونریزی ناشی از خارج کردن تامپون از بینی عمل شده رخ نمیدهد.