آیا بارداری بلافاصله پس از عمل جراحی بینی بی خطر است؟ زمان مناسب برای حاملگی

بارداری بعد از عمل بینی
امتیاز به این محتوا

برخی از خانم‌ها که برای جراحی رینوپلاستی مراجعه می‌کنند، در جلسه مشاوره سؤالاتی در مورد بارداری بعد از عمل بینی می‌پرسند. برای مثال چه زمانی می‌توانیم برای حاملگی بعد از جراحی بینی اقدام کنیم؟ آیا محدودیتی در این زمینه وجود دارد یا خیر؟ از آنجایی که حاملگی یکی از حساس‌ترین مراحل زندگی همه خانم‌ها به حساب می‌آید، به همین دلیل این مقاله را برای بانوانی تنظیم کردیم که تصمیم گرفته‌اند عمل رینوپلاستی را انجام دهند و از سوی دیگر نگران شرایط بارداری بعد از عمل رینوپلاستی هستند. حتما این مطلب را با دقت مورد مطالعه قرار دهید.

بهترین زمان برای بارداری بعد از عمل بینی

اجازه دهید در همین ابتدای مقاله به این سؤال پاسخ دهیم که زمان مناسب برای حاملگی بعد از جراحی بینی دقیقاً چه زمانی است؟ وقتی شما عمل رینوپلاستی را انجام می‌دهید، بدن به دلیل بیهوشی و مصرف برخی از دارو‌ها ضعیف شده و شما باید نسبت به تقویت بدن خود توجه بیشتری داشته باشید تا هر چه زودتر زخم‌ها التیام پیدا کنند. بنابراین بدن باید در حالت بسیار ‌ایده‌آلی قرار داشته باشد. از آنجایی که در زمان بارداری خون از بدن مادر به جنین منتقل می‌شود، پس بدن تحت فشار قرار گرفته و به مرور زمان با رشد جنین این فشار بیشتر می‌گردد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که برای بارداری بعد از عمل بینی حداقل ۶ ماه تا یک سال صبر کنید و سپس در این زمینه از متخصص سؤال بپرسید. براساس نوع جراحی انجام گرفته، سرعت بهبود زخم‌ها و در نهایت شرایط فرد، بهترین زمان حاملگی بعد از عمل ابدومینوپلاستی مشخص خواهد شد.

عوارض حاملگی بعد از جراحی بینی

مهمترین عوارض حاملگی بلافاصله بعد از جراحی بینی

علت اینکه متخصصان اکیداً توصیه می‌کنند از بارداری بلافاصله بعد از عمل بینی خودداری کنید، جلوگیری از عوارضی است که ممکن است ناشی از همین سهل‌انگاری اتفاق بیفتد. مهمترین عارضه ‌های حاملگی بلافاصله بعد از عمل زیبایی بینی عبارتند از:

  1. روند بهبودی عارضه‌های عمل بینی همانند درد، ورم و التهاب، بسیار کند شده و به عبارت دیگر دوره نقاهت شما و دوره درمان، طولانی‌تر می‌گردد. شما باید در شرایط بسیار ‌ایده‌آلی قرار داشته باشید تا بتوانید به بهبود زخم‌ها و در نتیجه جلوگیری از عفونت و تشکیل اسکار کمک کنید. متأسفانه بارداری بلافاصله بعد از عمل بینی، به دلیل تغییراتی که در بدن ایجاد کرده و از طرف دیگر قدرت ایمنی بدن فرد را کاهش می‌دهد، باعث می‌شود که درمان ورم، التهاب و زخم با سرعت کمتری پیش برود.
  2. از طرف دیگر در دوران بارداری، تغییرات هورمونی شدیدی در بدن اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود ظاهر فرد نیز بهم بخورد. بنابراین متخصص نمی‌تواند متوجه روند درمان و نتیجه نهایی جراحی بینی گردد. برای مثال اغلب خانم‌ها دچار ورم بینی در زمان حاملگی می‌شوند. اکنون جراح بینی دچار سردرگمی می‌شود که این ورم تشدیدشونده به دلیل مشکلی در ساختار بینی بوده و یا این که ناشی از حاملگی است.
  3. در دوران بارداری مادر‌ها بهتر است که به پشت نخوابیده و همیشه به پهلو بخوابند. این در حالی است که بعد از عمل رینوپلاستی حداقل تا چند ماه نباید به پشت بخوابید و سر باید زاویه ۴۵ درجه نسبت به بدن داشته باشد. اکنون مادری که باردار است، به راحتی نمی‌تواند چنین پوزیشنی را برای خواب داشته باشد و در نتیجه به جنین در داخل شکم فشار وارد خواهد شد.

آیا بارداری بعد از عمل بینی خطرناک است؟

بعضی از خانم‌ها نگران این موضوع هستند که بارداری بعد از عمل رینوپلاستی، خطرات جدی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد. اگر شما حداقل 6 ماه بعد از جراحی بینی برای باردرای اقدام کنید، هیچ مشکلی برای شما و جنین رخ نخواهد داد. اما در مورد بارداری بلافاصله بعد از جراحی رینوپلاستی شما با مشکلاتی روبرو می‌شوید.

البته این مشکلات حاد نیست و نمی‌تواند خطری برای شما داشته باشد برای مثال به دلیل اینکه مادر دچار تغییرات هورمونی و در نتیجه تغییراتی در ظاهر خود به خصوص در ساختار بینی خود می‌شود، بنابراین ورم بینی، ضخیم شدن دیواره بینی و همچنین تراکم در بافت‌های بینی رخ داده و این اتفاقات روند درمان بعد از جراحی رینوپلاستی را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد و حتی ممکن است نتیجه عمل را با مشکل روبرو کند.

عمل بینی در دوران شیردهی

شرایط عمل بینی در دوران شیردهی

در صورتی که بانوان می‌خواهند جراحی بینی را به بعد از دوران بارداری خود موکول کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که انجام عمل بینی در دوران شیردهی نیز با محدودیت‌هایی همراه است. برای مثال اگر شما می‌خواهید حتماً در دوران شیردهی عمل رینوپلاستی را انجام دهید، باید حداقل تا یک روز از شیر دادن به فرزند خود خودداری کنید چون باید صبر کنید مواد بیهوشی به طور کامل از بدن شما خارج شود و تأثیر منفی بر روی کودک نداشته باشد.

از طرف دیگر بعد از عمل بینی شما باید سر را بالاتر بگیرید و از خم کردن سر خود حداقل تا دو هفته پرهیز کنید. حال فرض کنیم که شما می‌خواهید کودک خود را شیر بدهید. مادر مجبور است مدام سر خود را پایین نگه دارد تا وضعیت شیر خوردن فرزند خود را کنترل کند. در چنین شرایطی احتمال افزایش ورم بینی، خونریزی و افتادگی بینی بعد از عمل وجود خواهد داشت. بنابراین برای اینکه از چنین عارضه‌هایی جلوگیری گردد پیشنهاد می‌کنیم که جراحی بینی را به بعد از اتمام دوران شیردهی کودک خود موکول کنید.

نوع زایمان بر روی جراحی بینی چه تأثیری دارد؟

نکته بسیار مهم که لازم می‌دانیم در مورد بارداری بعد از عمل رینوپلاستی پیرامون آن صحبت کنیم، بحث نوع زایمانی است که شما می‌توانید انجام دهید. همانگونه که گفته شد، شما حداقل شش ماه بعد از جراحی بینی می‌توانید برای بارداری اقدام کنید ولی باید تا یک سال بعد از عمل رینوپلاستی بینی، به نکات مراقبتی بعد از عمل توجه داشته باشید. از طرف دیگر باید تحت نظر متخصص خود باشید تا بتوانید به نتیجه ‌ایده‌آل از عمل بینی برسید. اگر خانم‌ها بخواهند بعد از عمل بینی در مدت زمان کوتاهی باردار شوند، باید این نکته را در نظر بگیرند که زایمان طبیعی به شدت به بافت استخوان بینی آن‌ها آسیب وارد می‌کند.

درست است که یک سال از جراحی بینی گذشته است ولی در زایمان طبیعی به دلیل اینکه مشکلات تنفسی برای مادران اتفاق افتاده و در نتیجه گرفتگی بینی رخ می‌دهد بنابراین به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم که بعد از عمل بینی به سراغ جراحی طبیعی بروید در این صورت به احتمال بسیار زیاد ساختار بینی شما آسیب جدی خواهد دید و نتیجه عمل از دست می‌رود و ممکن است مجاری بینی دچار خونریزی شود.

مقاله قبلی
رژیم غذایی بعد از جراحی بینی [چه بخوریم و از چه چیزهایی باید پرهیز کرد]
مقاله بعدی
پلکسر بینی جایگزینی برای جراحی – چقدر طول می کشد تا نتایج پلکسر بینی را ببینید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید