نشانه های موفقیت آمیز کاشت مو در سال 1402
فهرست این مطلب
- 1 علائم موفقیت آمیز بودن کاشت مو
- 2 ریزش موهای کاشته شده چه زمانی متوقف می شود؟
- 3 کاشت مو در افراد چقدر موفق است؟
- 4 کاشت مو در خانم ها چقدر موفق خواهد بود؟
- 5 دلایل عدم موفقیت کاشت مو
- 6 احتمال عدم موفقیت کاشت مو چقدر است؟
- 7 علائم کاشت مو ناموفق
- 8 آیا موهای کاشته شده بعد از سال ها می ریزد؟
- 9 آیا موهای کاشته شده خاکستری می شود؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که متقاضیان ایمپلنت موی طبیعی باید بدانند این است که از زمان اتمام کاشت مو تا ۹ ماه بعد از آن، چه اتفاقاتی برای موهای پیوندی رخ میدهد. آگاهی از این موضوع باعث میشود که شما به عنوان کسی که به تازگی این اقدام زیبایی را انجام دادهاید، با اعمال ناخواسته منجر به آسیب به فولیکولهای پیوندی نگردید.
برای مثال همه افراد باید با علائم موفقیت آمیز کاشت مو آشنایی داشته باشند. اگر در ادامه مطلب با ما همراه باشید متوجه اهمیت درک این موضوع خواهید شد چرا که نشانههای موفقیت کاشت مو با آنچه بسیاری از افراد عادی در ذهن خود تصور میکنند، متفاوت است و همین تفاوت باعث میشود برداشت اشتباهی در مورد روند درمان داشته باشند.
از کجا بفهمیم کاشت مو موفقیت امیز بوده؟ این رایج ترین سوال کاربران از کارشناسان زیبایی ما هست. در ادامه پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان به نشانه های موفقیت آمیز بودن کاشت اشاره خواهیم کرد:
علائم موفقیت آمیز بودن کاشت مو
به طور کلی دو علامت نشان میدهد که پیوند مو با موفقیت انجام گرفته است:
خارش سر
پس از چند روز از انجام پیوند مو، شما خارش پوست سر را احساس میکنید که این خارش تا چند روز بیشتر میشود. در واقع زمانی که زخمها در حال التیام و ترمیم هستند، به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن و واکنش پوست به ترمیم زخمها، شما احساس خارش شدید در پوست سر خود دارید و همین نشان میدهد که پیوند با موفقیت انجام گرفته است.
توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید سر خود را بخارانید و به خصوص در دو هفته اول، لمس سر ممنوع است چرا که باعث از بین رفتن فولیکولها میشود. متخصص برای شما توضیح میدهد که برای مهار خارش سر باید چه اقداماتی انجام دهید تا این علامت از موفقیتآمیز بودن پیوند مو باعث آزار شما نشود.
ریزش موهای پیوندی
زمانی که به متقاضیان کاشت موی طبیعی میگوییم که یکی از مهمترین نشانه های موفقیت آمیز پیوند مو ریزش موهای کاشته شده است، تعجب میکنند.
تصوری که در ذهن همه مردم وجود دارد این است که ریزش مو اتفاق ناگواری است. به طور کلی علت اینکه افراد به سراغ پیوند میروند درمان ریزش مو و پرپشت شدن موهای سر است. به همین دلیل این موضوع را مطرح میکنند که اگر قرار است بعد از ایمپلنت مو نیز دوباره این موهای کاشته شده بریزند، پس نتیجه کار از دست میرود. در صورتی که باید بگوییم در مورد عمل کاشت موی طبیعی شرایط با موهای عادی فرق دارد.
فولیکولهای پیوندی باید چند ماه وارد فاز استراحت شوند تا بعدا در فاز رشد، به خوبی رشد کنند و سپس موههای پیوندی پرپشتی را برای شما به ارمغان بیاورند. بنابراین تا سه ماه اول شما باید شاهد ریزش موهای پیوندی باشید. در غیر این صورت کاشت مو برای شما شکست خورده است. در واقع سه ماه اول، زمان استراحت فولیکولهای پیوندی است و در حالی که تار موهای کاشته شده میریزند اما فولیکولها سالم در پوست سر باقی میمانند.
مطالب بیشتر: جایگزین کاشت مو
ریزش موهای کاشته شده چه زمانی متوقف می شود؟
همانگونه که متوجه شدید ریزش موهای کاشته شده تنها در سه ماهه اول اتفاق میافتد و بعد از آن رشد موها آغاز میشود. بنابراین بعد از گذشت دو تا سه ماه باید شاهد رشد موهای پیوندی باشد و در این زمان ریزش موهای کاشته شده به طور کامل متوقف میشوند. اگر همچنان ریزش ادامه داشت، بهتر است حتما با متخصص صحبت کنید.
کاشت مو در افراد چقدر موفق است؟
به طور کلی میزان مهارت متخصص در برداشت و کاشت فولیکول، روش انتخاب شده برای پیوند مو، قدرت فولیکولهای پیوندی، جنس مو، میزان توجه به نکات مراقبتی در دوره نقاهت و چند ماه اول بعد از کاشت مو، مهمترین عواملی هستند که بر روی میزان موفقیت پیوند مو تأثیر میگذارند. در بهترین شرایط ممکن میزان موفقیت ایمپلنت مو بین ۹۰ تا ۹۵ درصد متفاوت خواهد بود.
این نکته را به خاطر بسپارید که اگر بنیه فولیکولهای شما ضعیف باشد متخصص از شما میخواهد در دوران بعد از کاشت مو درمان تکمیلی شامل مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت و همچنین مزوتراپی را نیز سپری کنید تا فولیکولها تقویت شده و درصد موفقیت کاشت مو افزایش یابد.
کاشت مو در خانم ها چقدر موفق خواهد بود؟
میزان موفقیت کاشت مو ارتباطی با جنسیت افراد ندارد. به طور کلی اگر متخصص با ظرافت بالا عمل کرده و روش مناسبی را برای شما انتخاب کند؛ اگر فولیکولهای شما بنیه قوی داشته باشند و همچنین در صورتی که توصیههای مراقبتی را جدی بگیرید، به احتمال ۹۰ درصد نتیجه کاشت مو با موفقیت مواجه خواهد شد.
دلایل عدم موفقیت کاشت مو
متأسفانه چند عامل منجر به عدم موفقیت کاشت مو میشوند:
-
عملکرد نامناسب متخصص
گاهی اوقات متخصص به خوبی فرآیند برداشت و کاشت فولیکول را انجام نداده و عمده فولیکولها به دلیل آسیبدیدگی یا به دلیل آلودگی، از بین میروند.
-
عدم توجه به توصیههای مراقبتی
دلیل دیگر شکست پیوند مو، عدم مراقبت در دوره نقاهت و چند ماه اول بعد از پیوند مو است. اگر فرد متقاضی در دوره نقاهت و چند ماه اول بعد از ایمپلنت مو به توصیههای متخصص توجه نکند و با اقداماتی همانند لمس کردن و خاراندن پوست سر در دو هفته اول، عدم تغذیه مناسب، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و یا حتی رفتن زیر دوش آب گرم در دو هفته اول، باعث آسیب به فولیکولها شود، نتیجه این عمل زیبایی شکست میخورد. توصیه می شود مقاله ” مراقبت های بعد از کاشت مو” را مطالعه کنید.
-
حفره های بعد از کاشت مو
اما گاهی اوقات حفره های بعد از کاشت مو زمینه را برای شکست پیوند مو فراهم میکند. به طور کلی بعد از ایمپلنت مو شما شیارهای سطحی را در پوست سر میبینید که کاملاً طبیعی هستند چون برای قرار گرفتن فولیکولها در پوست سر، باید شیارهایی در سر ایجاد شوند.
این زخمها بعد از چند روز به طور کامل بهبود پیدا خواهند کرد. اما گاهی اوقات این زخمهای ظریف تبدیل به ترکها و حفره های بعد از پیوند میشوند. برای مثال خشکی بیش از اندازه پوست سر مهمترین عاملی است که باعث میشود ترکهایی در پوست سر ایجاد شود. یا مثلاً برای افرادی که ذاتاً پوست خشکی دارند، تزریق ماده بیحسی منجر به تشدید خشکی سر و پوسته پوسته شدن سر بعد از کاشت مو خواهد شد.
احتمال عدم موفقیت کاشت مو چقدر است؟
احتمال شکست یا عدم موفقیت کاشت مو در گرو چند عامل قرار دارد که در ادامه در مورد این عوامل صحبت خواهیم کرد:
-
میزان مهارت متخصص در برداشت و کاشت فولیکول
اگر متخصص روش مناسبی را برای شما انتخاب نکرده و در حین جابجایی به فولیکولها آسیب وارد کند، قطعاً شما نمیتوانید به نتیجه خوبی از کاشت مو برسید.
-
قدرت فولیکولهای پیوندی
متأسفانه برخی از افراد فولیکولهای بسیار ضعیفی دارند و حتی اگر بهترین متخصص، فرآیند کاشت مو را برای آنها انجام دهد باز هم چون بنیه فولیکول ضعیف است نمیتوانند به تراکم ایدهآلی از کاشت مو برسند.
-
نحوه مراقبت از خود در دوره نقاهت
دو هفته اول بعد از کاشت مو به عنوان دو هفته بسیار مهم و حیاتی برای موفقیت کاشت مو شناخته شده است. اگر در این مدت نکات مراقبتی را رعایت نکنید، عمده فولیکولها از دست میرود و پیوند مو با شکست مواجه خواهد شد.
-
میزان مراقبت در چند ماه اول بعد از کاشت مو
در سه ماهه اول فولیکولها وارد فاز استراحت شده و در سه ماهه دوم رشد خود را شروع میکنند. به طور کلی متخصص از شما میخواهد به مدت ۹ ماه از موهای کاشته شده مراقبت کنید تا در این مدت فولیکولها به خوبی در جای جدید مستقر شده و رشد ایدهآلی داشته باشند.
بنابراین در یک جمعبندی کلی اگر تمامی شرایط ایدهآل برای کاشت مو فراهم باشد، متخصص از مهارت و ظرأفت کافی برخوردار بوده و شما به خوبی از فولیکولهای پیوندی محافظت نمایید، نزدیک به ۹۰ درصد نتیجه کاشت مو را بعد از ۹ ماه مشاهده میکنید.
علائم کاشت مو ناموفق
سؤالی که اغلب متقاضیان کاشت مو مطرح میکنند این است که چگونه میتوانیم متوجه شویم کاشت مو با موفقیت انجام شده و یا شکست خورده است. مهمترین نشانههای کاشت مو ناموفق عبارتند از:
- ریزش مو در سه ماهه اول اتفاق نمیافتد. در واقع چون در سه ماهه اول فولیکولها در فاز استراحت قرار میگیرند، بنابراین باید تار موهای پیوندی بریزند. اگر چنین اتفاقی نیفتاد شک نکنید که فولیکولها از بین رفته و پیوند مو با شکست مواجه شده است.
- اگر کاشت مو موفقتآمیز باشد، باید خارش پوست سر بعد از دو هفته برطرف گردد. این خارش نشان دهنده این است که سیستم ایمنی بدن در حال بهبود زخمها است. اما اگر همچنان خارش داشتید این نشان میدهد که فولیکولها در پوست سر مستقر نشده و از بین رفتهاند.
- زخمها همچنان باز میمانند و حتی عفونت در محل زخمها رخ میدهد.
- از سه ماهه دوم شما شاهد رشد مو نخواهید بود.
- ورم و التهابی که در محل کاشت مو رخ داده است همچنان پابرجا بوده و حتی تشدید میشود.
آیا موهای کاشته شده بعد از سال ها می ریزد؟
سؤال اغلب متقاضیان پیوند مو در این است که آیا موهای کاشته شده تا آخر عمر باقی میماند؟ به طور کلی موهای پیوند شده همانند موهای طبیعی سر، روال عادی زندگی را خواهند داشت. یعنی در طول دوران زندگی وارد فاز استراحت و فاز رشد میشوند و در نتیجه در زمانهایی که فاز استراحت شروع میشود، شما شاهد ریزش موها خواهید بود تا موهای جدید با قدرت بیشتری رشد کنند.
اما اگر قرار باشد به رفتارهای اشتباه خود با موهای سر ادامه دهید، مطمئن باشید که موهای کاشته شده بعد از سالها میریزند. برای مثال کسانی که دخانیات مصرف میکنند یا کسانی که به از شوینده مناسب استفاده نکرده و همچنین به دفعات زیاد از سشوار و مواد حالت دهندهی مو استفاده میکنند، باید منتظر ریزش سریعتر موهای پیوندی باشند.
آیا موهای کاشته شده خاکستری می شود؟
با افزایش سن، موهای سر و حتی موهای بدن از رنگ سیاه به رنگ خاکستری و نهایتاً سفید تغییر رنگ میدهند. بنابراین این موضوع طبیعی است که موهای کاشته شده شما نیز با افزایش سن خاکستری رنگ شوند چون همانگونه که گفته شد فولیکولهای طبیعی از پشت سر به محل پیوند منتقل میشوند و روند زندگی آنها همانند سایر موهای سر است.
البته اگر متخصص در زمان پیوند مو به سراغ فولیکولهایی رفته باشد که موهای خاکستری رنگ تولید میکنند، قطعاً در محل پیوند مو نیز شما موهای خاکستری رنگ مشاهده خواهید کرد.
مطالب بیشتر: کاشت مو میکروفیت