کاشت مو سلول بنیادی – زمان آغاز فاز انسانی سلول بنیادی مو

کاشت مو سلول بنیادی
3.4/5 - (9 امتیاز)

کاشت مو سلول بنیادی (stem cell hair transplant) یا سلول درمانی مو تکنیکی نوآورانه و شگفت آور است که با جایگیری درست در پوست می‌تواند رشد موها را تسریع کند و افزایش دهد! برخلاف سایر متد‌های پیوند مو که با جا به جایی فولیکول‌های مو همراه هستند، کاشت مو سلول بنیادی برای شروع مجدد رشد فولیکول‌های مو نیاز به ایجاد برش در پوست سر برای برداشتن فولیکول مو و پیوند مجدد آن در ناحیه طاسی ندارد. این روش که اختصاراً HST نامیده می‌شود اثبات شده می‌باشد و نتایج حاصل از پیوند آن بی‌سابقه است و هیچ روش سنتی کاشت مو به آن حتی شبیه نیست.

با اینکه این روش هنوز در دسترس مردم قرار ندارد و به طور کامل وارد فاز انسانی نشده است، اما پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان در این مطلب قصد دارد از تمامی جنبه‌های مثبت و منفی پیوند مو با سلول بنیادی که طی مقالات متعدد بین المللی منتشر شده است، اطلاعات جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

کاشت مو سلول بنیادی

کاشت مو سلول بنیادی مشابه دیگر روش‌های کاشت موی سنتی است با این تفاوت که به جای برداشتن تعداد زیادی فولیکول مو برای پیوند به ناحیه طاسی، نمونه کوچکی از پوست را که فولیکول‌های مو از آن استخراج می‌شوند، برداشته می‌شود. سپس این فولیکول‌ها در آزمایشگاه تکثیر شده و دوباره در پوست سر کاشته می‌شوند. مناطقی که دچار ریزش شده‌اند به مو اجازه می‌دهند تا رشد طبیعی خود را از سر بگیرد.

پیوند موی سلول‌های بنیادی در حال حاضر بیشتر در فازهای غیر انسانی وجود دارد با این حال برخی از کشورها با وارد کردن آن به فاز انسانی اقدام به بررسی نتایج آن روی متقاضیان خود نموده‌اند.

نحوه کاشت مو سلول بنیادی چگونه است؟

کاشت مو به روش تکثیر توسط محققان ایتالیایی در سال 2017 با موفقیت انجام شد و سر و صدای زیادی به پا کرد. این روش با تزریق سلول بنیادی مو انجام گرفت. جالب است بدانید که از سلول‌های بنیادی به شکل‌های مختلف می‌توان کمک گرفت؛ یعنی هم می‌توان آن را بصورت مستقیم تزریق کرد و هم می‌توان با استفاده از آن‌ها فولیکول‌های جدید مو ساخت و به سر یا صورت پیوند زد. به هرحال، مراحل تکنیک این تیم ایتالیایی به شرح زیر بود:

  1. سلول درمانی مو با بیوپسی پانچ برای استخراج سلول‌های بنیادی از فرد شروع می‌شود. بیوپسی پانچ با استفاده از ابزاری با تیغه دایره‌ای که به داخل پوست چرخانده می‌شود تا نمونه استوانه‌ای از بافت استخراج گردد، انجام می‌شود.
  2. سپس سلول‌های بنیادی در دستگاه مخصوصی به نام سانتریفیوژ از بافت جدا می‌شوند. در پایان این مرحله یک سوسپانسیون سلولی باقی می‌ماند که سپس در نواحی ریزش مو به پوست سر تزریق می‌شود.

چندین تیم تحقیقاتی مختلف وجود دارد که اعتبار جهانی دارند و روی درمان‌های ریزش مو با سلول‌های بنیادی کار می‌کنند. خوب است بدانید که روش‌های این تیم‌ها (همانطور که گفته شد) نسبت به هم کمی متفاوت هستند، اما همه آن‌ها بر اساس رشد فولیکول های موی جدید در آزمایشگاه با استفاده از یک نمونه زیستی کوچک از فرد متقاضی و استخراج سلول‌های بنیادی وی است.

نحوه کاشت مو سلول بنیادی

آیا پیوند مو با سلول بنیادی در ایران انجام می‌شود؟

در حال حاضر کلینیک‌هایی وجود دارند که شکل خاصی از کاشت مو سلول بنیادی را به عموم مردم ارائه می‌دهند. این مراکز توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید نشده‌اند و تحقیقاتی در نظر گرفته می‌شوند. در سال 2017، سازمان غذا و داروی آمریکا یک هشدار در مورد درمان با سلول‌های بنیادی منتشر کرد. این هشدار به هر کسی که به درمان سلول‌های بنیادی فکر می‌کند توصیه می‌کند که درمان‌هایی را انتخاب کنند که توسط FDA تایید شده یا تحت یک برنامه تحقیقاتی جدید دارویی (IND) مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

پس به یاد داشته باشید که روشی از پیوند سلول بنیادی که با آن به ساخت فولیکول مو جدید می‌پردازند و آن را برای پیوند به سر یا صورت آماده می‌کنند هنوز در دسترس نیست. در واقع این تکنیک هنوز به طور همه‌گیر انجام نمی‌شود و برخی شیادان در کمین افراد کم اطلاع نشسته‌اند. با این حال برخی مراکز هستند که با تزریق مستقیم سلول بنیادی سعی می‌کنند که رشد مو را تحریک نمایند؛ این نوع متد را نمی‌توان کاشت مو نامید و فقط نوعی درمان برای کمک به رشد مجدد مو به شمار می‌رود.

تزریق سلول بنیادی نوعی درمان است برای کمک به رشد مجدد مو

همانطور که ذکر شد، با تزریق مستقیم سلول بنیادی نوعی تکنیک درمانی است و نه تکنیک کاشت مو! این تزریق رشد مو را تحریک کرده و تا حدی می‌تواند انتظارات را برآورده کند. مراحل این تکنیک به شکل زیر است:

  1. سلول درمانی مو در مطب‌ها و کلینیک‌های زیبایی به صورت سرپایی انجام می‌شود. تیم پزشکی مستلزم برداشتن سلول‌های چربی از شکم یا باسن فرد با استفاده از روش لیپوساکشن تحت بی‌حسی موضعی هستند.
  2. فرآیند خاصی برای حذف چربی‌ها از سلول‌های بنیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بتوان آن‌ها را به پوست سر تزریق نمود. این تکنیک تقریباً سه ساعت طول به می انجامد.
  3. کلینیک‌هایی که در حال حاضر جدیدترین روش کاشت مو سلولهای بنیادی را ارائه می‌دهند نمی‌توانند تضمینی برای نتیجه تزریق ارائه دهند و اگر با ضمانت‌های سفت و سخت مواجه می‌شوید بدانید که جایی مشکل دارد. نتایج، در صورت وجود می‌توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند. گاهی ممکن است برای مشاهده نتایج به چندین جلسه درمان در طول چندین ماه نیاز باشد.

فاز انسانی سلول بنیادی مو

سلول بنیادی چیست؟

سلول‌های بنیادی (Stem Cells) بدن شما مسئول التیام و ترمیم بافت‌ها هستند. این سلول‌های بنیادی بلوک‌های ساختمانی اولیه و مهمی هستند که می‌توانند خود را به هر نوع سلولی تبدیل کنند (مثلا می‌توانند سلول کبدی، سلول مو، پوست، ناخن، مری، اندام‌های داخلی، دندان یا هر نوع سلول دیگه‌ای از بدن شوند). از این سلول‌ها می‌توان برای درمان بیماری‌هایی همچون انواع سرطآن‌ها نیز استفاده نمود. حال چطور می‌توان به این سلول‌ها دست یافت؟ لایه چربی زیر پوست خانه اصلی سلول‌های بنیادی مزانشیمی بی‌شماری است!

به لطف انقلاب در صنعت و فناوری، این سلول‌ها را می‌توان به منظور بهره‌برداری از خواص بازسازی‌کننده آن‌ها برداشت کرد. هنگامی که سلول‌های بنیادی به مناطقی از پوست وارد می‌شوند، می‌توانند به بازسازی فولیکول‌های مو برای بازگرداندن رشد مو کمک کنند.

مطالب بیشتر: کاشت مو روی تاتو

فواید کاشت مو با سلول بنیادی چیست؟

برخی گزارشات نشان داده‌اند که کاشت گرافت های سلول‎های بنیادی می‌تواند در درمان بیماری‌های مختلف ریزش مو موثر باشد، از جمله:

  1. آلوپسی آندروژنتیک مردانه (طاسی با الگوی مردانه)
  2. آلوپسی آندروژنتیک (طاسی با الگوی زنانه)
  3. آلوپسی سیکاتریسیال (فولیکول های مو از بین می روند و با بافت اسکار جایگزین می شوند)

مطالب بیشتر: مزوتراپی مو

فواید کاشت مو با سلول بنیادی چیست؟

عوارض کاشت مو با سلول‌های بنیادی

اطلاعات بسیار کمی در مورد عوارض جانبی احتمالی پیوند موی سلول‌های بنیادی وجود دارد. مانند هر روش پزشکی دیگری، همیشه خطر خونریزی یا عفونت در محل نمونه و تزریق وجود دارد و گاهاً ایجاد اسکار نیز امکان پذیر است. اگرچه عوارض ناشی از بیوپسی پانچ نادر می‌باشد اما خطر آسیب به اعصاب یا شریان‌های زیر محل مورد نظر به صورت خفیف وجود دارد. لیپوساکشن نیز می‌تواند عوارض و معایب مشابهی را ایجاد کند.

میزان موفقیت پیوند موی سلول‌های بنیادی چقدر است؟

تحقیقات موجود در مورد میزان موفقیت کاشت مو سلول بنیادی بسیار امیدوارکننده است؛ به طوریکه نتایج مطالعه ایتالیایی نشان داد که 23 هفته پس از آخرین درمان، 29 درصد افزایش تراکم مو افزایش یافته است. کلینیک‌هایی که در حال حاضر درمان سلول بنیادی مو را ارائه می‌دهند که توسط FDA تایید نشده‌اند، هیچ تضمینی در مورد نتایج یا میزان موفقیت نمی‌دهند.

کلام آخر

سلول‌های بنیادی سلول‌هایی هستند که پتانسیل تبدیل شدن به انواع مختلف سلول‌های موجود در بدن را دارند. آن‌ها در واقع سلول‌های غیر تخصصی می‌باشند که قادر به انجام کارهای خاصی در بدن نیستند با این حال، توانایی تقسیم و تجدید خود را دارند تا سلول‌های بنیادی در بدن باقی بمانند یا به انواع دیگر سلول‌ها تبدیل شوند. آن‌ها با تقسیم و جایگزینی مناطق آسیب دیده به ترمیم بافت‌های خاصی در بدن کمک می‌کنند.

از همین خاصیت سلول‌های بنیادی برای بازگرداندن مو بر روی سر ایده گرفته شد و تحقیقات بسیاری در این حوزه انجام می‌شود. پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان آماده ارائه مشاوره در مورد کاشت مو به روش کشت سلولی، ریش و ابرو برای زیباجویان گرامی می‌باشد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با پشتیبان‌های ما تماس حاصل بفرمایید.

منابع tampahairmd

مقاله قبلی
بهترین زمان رنگ کردن مو بعد از کاشت مو + مهم ترین نکات
مقاله بعدی
بهترین روش کاشت مژه طبیعی و دائمی (هزینه 1402)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید