درد طولانی دندان بعد از عصب کشی؛ تسکین دندان عصب کشی شده
فهرست عناوین
اغلب افرادی که عصب کشی دندان را انجام میدهند، بعد از اتمام کار از درد دندان بعد از عصب کشی گلایه میکنند. قطعاً از این گفته تعجب خواهید کرد چون با قطع شدن عصبها دیگر نباید احساس درد داشت. پس این درد از کجا نشأت میگیرد؟ مهمترین دلایل درد دندان بعد از عصب کشی عبارتند از:
-
دستکاری شدن بافت لثه
درست است که عصب دندان هدف قطع شده است ولی چون بافت لثه دستکاری شده، بنابراین دندانهای کناری تحریک میشوند و شما درد جزئی را احساس خواهید کرد که بعد از چند ساعت برطرف میشود. البته شما میتوانید مسکن مصرف کنید تا این درد هر چه زودتر کنترل گردد.
-
عفونت پالپ دندان
ممکن است علت نیاز به عصب کشی دندان، عفونتی باشد که در پالپ دندان اتفاق افتاده است. در صورتی که این عفونت به لثهها سرایت کن،د وقتی عصب کشی تمام میشود به دلیل اینکه هنوز التهاب و ورم در لثه وجود دارد بنابراین شما درد را احساس میکنید.
مطالب بیشتر: کیست دندان
-
بلند بودن ارتفاع پانسمان دندان
وقتی که عملیات عصب کشی تمام شده، باید ابتدا پانسمان دندان هدف انجام شود و سپس یک تا دو هفته بعد عملیات ترمیم انجام خواهد شد. در چنین شرایطی اگر ارتفاع پانسمان یا ماده ترمیمکننده زیاد باشد، به دلیل اینکه تحت فشار دندانهای بالایی قرار میگیرد، بنابراین بافت لثه در اطراف دندانهای هدف را نیز تحریک کرده و همین مسأله منجر به درد دندان بعد از عصب کشی میشود.
علائم به عصب رسیدن دندان
اگر ما با علائم و نشانه های به عصب رسیدن دندان آشنا باشید، به محض اینکه کوچکترین نشانه را مشاهده کردید، به متخصص مراجعه میکنید تا قبل از اینکه پوسیدگی پیشروی کند، عصب کشی دندان را برای ما انجام دهد. بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد اگر علائم زیر را مشاهده کردید باید حتماً با دندانپزشک صحبت کنید چون قطعاً دندان شما به عصب رسیده است:
بیشتر بخوانید: بوی بد دهان
-
درد در ناحیه دندان
دردهایی که ما در دندان احساس میکنیم متفاوت هستند و هر کدام از این دردها میتواند نشاندهنده بروز عارضهای خاص در دندان باشد. برای مثال اگر شما شاهد درد فراوان در دندان خود هستید؛ اگر این درد به راحتی کنترل نمیشود؛ اگر گاهی اوقات بدون اینکه هیچ محرکی همانند مصرف خوراکی شیرین یا تغییر دما در دندان اتفاق بیفتد درد ناگهانی به سراغ شما میآید، همه این موارد نشان دهنده به عصب رسیدن دندان است. این درد را به راحتی نمیتوان با مسکن مهار کرد. به خصوص اینکه در زمان خوردن غذا یا مصرف نوشیدنیهای گرم و سرد این درد تشدید میشود.
-
ورم و عفونت در ناحیه لثه
حتماً لثه را از با دقت بررسی کنید. اگر تغییر رنگی در آن رخ داده و یا ورم و التهابی در آن مشاهده میکنید، این مسأله نشان دهنده بروز عارضه عفونت در دندان است که قطعاً به پالپ دندان آسیب وارد کرده و باید عصب کشی انجام گردد.
عوارض عصب کشی دندان
زمانی که عصب کشی به اتمام میرسد عوارضی برای ما برود خواهد کرد که شاید این عوارض برای بیماران نگرانکننده بوده و فکر کنند که عصب کشی به درستی انجام نشده است. به همین دلیل لازم است پیرامون این موضوع توضیحاتی را ارائه نماییم:
مطالب بیشتر: کیست دندان
-
درد دندان عصب کشی شده
اولین عارضهای که برای اغلب بیماران اتفاق میافتد، دردی است که در دندان عصب کشی شده احساس میشود و بیمار تصور خواهد کرد که عصب به درستی قطع نشده است. اگر عصبها در تمامی کانالهای دندانی قطع شوند، این درد ناشی از دستکاری بافت لثه و تحریک شدن دندانهای کناری است. اما گاهی اوقات عصبها در برخی از کانالهای دندانی همچنان زنده باقی میمانند. بنابراین این درد میتواند ناشی از تحریک شدن آنها باشد. اگر درد ادامهدار بود حتماً با متخصص صحبت کنید چون به احتمال زیاد باید کانالهای دیگر را نیز تخلیه کند.
-
خونریزی در ناحیه لثه
براساس میزان تخلیه دندان و البته میزان مهارت متخصص، ممکن است آسیب به بافت لثه وارد شود. البته این خونریزی شدید نیست و در عرض چند ساعت مشکل برطرف خواهد شد.
-
بیحسی موضعی لب
یکی دیگر از عارضه های عصب کشی دندان بیحس شدن لب در ناحیه دندان هدف است که به دلیل تزریق بیحسی اتفاق افتاده و بعد از چند ساعت با از بین رفتن اثر ماده بیحسی، بهبود پیدا خواهید کرد.