فهرست این مطلب
- 1 اصلی ترین علت های درد بعد از عصب کشی دندان
- 2 علائم به عصب رسیدن دندان
- 3 عوارض عصب کشی دندان
- 4 درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته
- 5 درد لثه بعد از عصب کشی
- 6 علت ورم و درد دندان بعد از عصب کشی
- 7 علت خونریزی دندان عصب کشی شده
- 8 التهاب دندان عصب کشی شده
- 9 بهترین مسکن برای دندان عصب کشی شده
- 10 ورم بعد از عصب کشی دندان
- 11 درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال
عصب کشی دندان یکی از روشهای پرکاربرد در حوزه دندانپزشکی است که به منظور درمان درد یا عوارض دندانی مختلف انجام میشود. این روش معمولاً با استفاده از تکنیکهای مختلفی صورت میگیرد تا عصب دندان به طور کامل از دست برود. اگرچه عصب کشی دندان به طور عمده به بهبود حالت دردی و عوارض دندانی مشکلدار کمک میکند، اما در برخی موارد میتواند با درد، تورم، و حتی خونریزی بعد از عمل متوجه شود. این مسائل پس از عصب کشی دندان ممکن است موضوع نگرانی برای بیماران و پزشکان باشند. در این مقاله، به بررسی دقیقتر علل احتمالی و راهکارهایمدیریتی در مورد درد، تورم، و خونریزی پس از عصب کشی دندان خواهیم پرداخت تا به بیماران و افرادی که این روش را در پیش دارند، کمک کنیم تا با اطلاعات کافی و توصیههای مناسب، بهترین نتیجه از درمان خود را بگیرند.
اصلی ترین علت های درد بعد از عصب کشی دندان
اغلب افرادی که عصب کشی دندان را انجام میدهند، بعد از اتمام کار از درد دندان بعد از عصب کشی گلایه میکنند. قطعاً از این گفته تعجب خواهید کرد چون با قطع شدن عصبها دیگر نباید احساس درد داشت. پس این درد از کجا نشأت میگیرد؟ مهمترین دلایل درد دندان بعد از عصب کشی عبارتند از:
-
دستکاری شدن بافت لثه
درست است که عصب دندان هدف قطع شده است ولی چون بافت لثه دستکاری شده، بنابراین دندانهای کناری تحریک میشوند و شما درد جزئی را احساس خواهید کرد که بعد از چند ساعت برطرف میشود. البته شما میتوانید مسکن مصرف کنید تا این درد هر چه زودتر کنترل گردد.
-
عفونت پالپ دندان
ممکن است علت نیاز به عصب کشی دندان، عفونتی باشد که در پالپ دندان اتفاق افتاده است. در صورتی که این عفونت به لثهها سرایت کن،د وقتی عصب کشی تمام میشود به دلیل اینکه هنوز التهاب و ورم در لثه وجود دارد بنابراین شما درد را احساس میکنید.
مطالب بیشتر: کیست دندان
-
بلند بودن ارتفاع پانسمان دندان
وقتی که عملیات عصب کشی تمام شده، باید ابتدا پانسمان دندان هدف انجام شود و سپس یک تا دو هفته بعد عملیات ترمیم انجام خواهد شد. در چنین شرایطی اگر ارتفاع پانسمان یا ماده ترمیمکننده زیاد باشد، به دلیل اینکه تحت فشار دندانهای بالایی قرار میگیرد، بنابراین بافت لثه در اطراف دندانهای هدف را نیز تحریک کرده و همین مسأله منجر به درد دندان بعد از عصب کشی میشود.
علائم به عصب رسیدن دندان
اگر ما با علائم و نشانه های به عصب رسیدن دندان آشنا باشید، به محض اینکه کوچکترین نشانه را مشاهده کردید، به متخصص مراجعه میکنید تا قبل از اینکه پوسیدگی پیشروی کند، عصب کشی دندان را برای ما انجام دهد. بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد اگر علائم زیر را مشاهده کردید باید حتماً با دندانپزشک صحبت کنید چون قطعاً دندان شما به عصب رسیده است:
بیشتر بخوانید: بوی بد دهان
-
درد در ناحیه دندان
دردهایی که ما در دندان احساس میکنیم متفاوت هستند و هر کدام از این دردها میتواند نشاندهنده بروز عارضهای خاص در دندان باشد. برای مثال اگر شما شاهد درد فراوان در دندان خود هستید؛ اگر این درد به راحتی کنترل نمیشود؛ اگر گاهی اوقات بدون اینکه هیچ محرکی همانند مصرف خوراکی شیرین یا تغییر دما در دندان اتفاق بیفتد درد ناگهانی به سراغ شما میآید، همه این موارد نشان دهنده به عصب رسیدن دندان است. این درد را به راحتی نمیتوان با مسکن مهار کرد. به خصوص اینکه در زمان خوردن غذا یا مصرف نوشیدنیهای گرم و سرد این درد تشدید میشود.
-
ورم و عفونت در ناحیه لثه
حتماً لثه را از با دقت بررسی کنید. اگر تغییر رنگی در آن رخ داده و یا ورم و التهابی در آن مشاهده میکنید، این مسأله نشان دهنده بروز عارضه عفونت در دندان است که قطعاً به پالپ دندان آسیب وارد کرده و باید عصب کشی انجام گردد.
عوارض عصب کشی دندان
زمانی که عصب کشی به اتمام میرسد عوارضی برای ما برود خواهد کرد که شاید این عوارض برای بیماران نگرانکننده بوده و فکر کنند که عصب کشی به درستی انجام نشده است. به همین دلیل لازم است پیرامون این موضوع توضیحاتی را ارائه نماییم:
مطالب بیشتر: کیست دندان
-
درد دندان عصب کشی شده
اولین عارضهای که برای اغلب بیماران اتفاق میافتد، دردی است که در دندان عصب کشی شده احساس میشود و بیمار تصور خواهد کرد که عصب به درستی قطع نشده است. اگر عصبها در تمامی کانالهای دندانی قطع شوند، این درد ناشی از دستکاری بافت لثه و تحریک شدن دندانهای کناری است. اما گاهی اوقات عصبها در برخی از کانالهای دندانی همچنان زنده باقی میمانند. بنابراین این درد میتواند ناشی از تحریک شدن آنها باشد. اگر درد ادامهدار بود حتماً با متخصص صحبت کنید چون به احتمال زیاد باید کانالهای دیگر را نیز تخلیه کند.
-
خونریزی در ناحیه لثه
براساس میزان تخلیه دندان و البته میزان مهارت متخصص، ممکن است آسیب به بافت لثه وارد شود. البته این خونریزی شدید نیست و در عرض چند ساعت مشکل برطرف خواهد شد.
-
بیحسی موضعی لب
یکی دیگر از عارضه های عصب کشی دندان بیحس شدن لب در ناحیه دندان هدف است که به دلیل تزریق بیحسی اتفاق افتاده و بعد از چند ساعت با از بین رفتن اثر ماده بیحسی، بهبود پیدا خواهید کرد.
درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته
بعد از اتمام عصب کشی دندان و با از بین رفتن اثر ماده بیحسی، درد دندان عصب کشی شده آغاز خواهد شد. این درد به دلیل تحریک شدن عصبهای دندانهای کناری و همچنین بافت لثه اتفاق میافتد و به مدت چند روز تا نهایتاً یک هفته دوام دارد. البته این درد اذیتکننده نیست ولی شما میتوانید برای مهار آن از مسکن استفاده کنید. اما گاهی اوقات افراد دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته میشوند. طولانی شدن این درد میتواند نشانهایی از بروز عوارضی در دندان عصب کشی شده باشد.
برای مثال اگر بافت لثه دستکاری شده و عفونت رخ بدهد، قطعاً این درد ادامهدار خواهد شد. از طرف دیگر باید حتماً ارتفاع پانسمان دندان کنترل گردد. بلند بودن پانسمان باعث میشود که فشار زیادی به دندانهای بالایی وارد شده و این درد در هر دو فک شما پخش میشود. در واقع دندانهای کناری شما تحریک میگردند و در نتیجه درد ادامهدار خواهد بود. بنابراین اگر شما دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته شدید، حتماً باید با متخصص صحبت کنید.
مطالب بیشتر: جراحی فک (بالا و پایین) و صورت – بررسی اجمالی و عوارض
درد لثه بعد از عصب کشی
درست است که در جریان عصب کشی دندان عصبهای دندان هدف قطع میشوند اما گاهی اوقات افراد دچار درد لثه بعد از عصب کشی خواهند شد. در صورتی که متخصص آسیبی به لثه وارد کند و یا در جریان عصبی کشی و ترمیم دندان، لثهها بیش از اندازه تحریک شوند، به دلیل اینکه لثه بافت زنده است، بنابراین با از بین رفتن اثر ماده بیحسی، شما درد شدید در ناحیه لثه احساس میکنید.
شما میتوانید با مصرف مسکن این درد را کنترل کنید اما توجه داشته باشید که اگر در چند روز اول شاهد تغییر رنگ لثهها بودید، این نشان میدهد که به دلیل آسیب بافتی، لثه شما عفونت کرده است.
علت ورم و درد دندان بعد از عصب کشی
مهمترین عواملی که منجر به ورم و درد دندان عصب کشی شده میشوند عبارتند از:
عفونت کردن استخوان در ناحیه عصب کشی شده
در صورتی که متخصص در زمان استخراج پالپ عفونت کرده و آلوده به درستی عمل نکند و بخشهایی از بافت مرده پالپ در داخل دندان باقی بماند، خطر عفونت افزایش پیدا میکند و بنابراین عفونت در استخوان رخ داده و شما شاهد ورم و درد دندان عصب کشی شده خواهید بود.
آلودگی در کانال ریشه دندان
ممکن است که عوامل باکتریایی از طریق بزاق دهان به اطراف دندان عصب کشی شده منتقل شده و در کانال ریشه نفوذ کرده باشند. این اتفاق به دلیل پر نکردن صحیح دندان رخ میدهد. متخصصان معمولاً عصب کشی و پرکردن دندان را در دو جلسه انجام میدهند و فاصله زمانی یک هفتهای را در نظر میگیرند تا در صورتی که فرد در این هفته یک هفته علائمی همانند درد شدید و یا مشکلات در لثه را شاهد بودند، بتوانند درمان را انجام دهند. اگر در این مدت پانسمان به درستی بر روی دندان قرار نگیرد، عوامل باکتریایی به ریشه دندان نفوذ کرده و در نتیجه ورم و درد دندان عصب کشی شده اتفاق میافتد.
بزرگ بودن ارتفاع دندان عصب کشی شده
بعد از اتمام عصب کشی دندان، باید عملیات پر کردن و روکشگذاری انجام گیرد. اگر ارتفاع ماده پرکننده بالا باشد به دلیل فشاری که از طریق دندانهای بالایی بر روی دندان پر شده وارد میشود، عصب تحریک شده و باعث درد شدید در ریشه دندان میشود.
عصب کشی ناقص دندان
اگر متخصص در جریان عصب کشی و تخلیه عفونت دندان به دقت عمل نکند احتمال دارد که بخشی از پالپ مرده و عفونت در داخل دندان باقی مانده و در نتیجه این عفونت پیشروی میکند. به همین دلیل است که شما درد و ورم دندان عصب کشی شده را شاهد خواهید بود.
علت خونریزی دندان عصب کشی شده
خونریزی دندان عصب کشی شده به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. اگر متخصص در جریان تزریق ماده بیحسی و شروع عصب کشی به دقت عمل نکند، احتمال دارد که آسیبی به لثه وارد کرده و باعث پارگی لثه و خونریزی شود. البته کسانی که لثههای حساسی دارند ممکن است بعد از عصب کشی حتی با فشار کوچکی دچار خونریزی لثه شوند. این دسته از افراد حتماً باید ویتأمین سی مصرف کرده و از طرف دیگر مواد غذایی حاوی ویتأمین k را نیز مصرف نمایند. توجه داشته باشید اگر سرعت انعقاد خون شما پایین است، حتماً متخصص را در میان بگذارید تا در زمان شروع کار، آمپول ویتأمین k برای شما تزریق کند تا دچار خونریزی دندان عصب کشی شده نشوید.
بعد از عصب کشی دندان تا چند روز درد دارد؟
به طور کلی درد دندان عصب کشی شده در فاصله ۳ تا ۴ روز ادامه خواهد داشت. در واقع این درد کاملاً طبیعی است و بعد از چهار روز باید برطرف شود. اگر نهایتاً بعد از یک هفته همچنان شاهد درد و ورم در ناحیه دندان عصب کشی شده بودید، باید با متخصص در میان بگذارید چون ممکن است دچار آسیب لثه و عفونت شده باشید و باید حتماً هر چه زودتر دارو درمانی را آغاز نمایید.
التهاب دندان عصب کشی شده
علت التهاب دندان عصب کشی شده انجام عصب کشی دندان پایینتر از نوک ریشه و یا باقی ماندن بقایای دندان دندان در نوک ریشه است. در نتیجه در چند روز اول، درد و التهاب را احساس خواهید کرد. در این زمان باید مسکنهایی را مصرف کنید که در کنار تسکین درد، خاصیت ضد التهابی دارند. البته باید حتماً وضعیت دندان شما توسط متخصص بررسی شود و سپس راهکار درمانی اتخاذ گردد.
بهترین مسکن برای دندان عصب کشی شده
برای مهار کردن درد ناشی از عصب کشی دندان میتوانید به سراغ مسکنهای همانند استأمینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسین سدیم بروید. اما توصیه ما این است قبل از هر چیز حتماً اجازه دهید متخصص وضعیت لثه شما را بررسی کرده و سپس بهترین مسکن را تجویز کند. ممکن است لثههای شما سست و ضعیف باشد و دچار خونریزی بعد از عصب کشی شده باشید. بنابراین نباید مسکنهایی را مصرف کنید که خاصیت رقیق کنندگی خون نیز دارند.
ورم بعد از عصب کشی دندان
ورم بعد از عصب کشی دندان میتواند به دلیل تجمع مایعات و نشت مایع در زیر لثه اتفاق بیفتد البته بروز عفونت در ناحیه لثه و یا ریشه دندان اصلی در عوامل باعث تشدید ورم بدن عصب کشی دندان میشود البته ورم عملیه کاملاً طبیعی است و به دلیل دستگاه بافت لحظه رخ میدهد اگر بعد از ۳ تا ۴ روز همچنان ورم روند تشدید شونده دارد، باید حتماً به متخصص اطلاع دهید چون احتمال عفونت بسیار زیاد است.
ورم صورت بعد از عصب کشی تا چند روز طبیعی است؟
ورم صورت بعد از عصب کشی دندان در بازه یک تا دو روز برطرف میشود اما در برخی از موارد ممکن است تا یک هفته نیز ادامه داشته باشد. این موضوع به مهارت متخصص در تزریق ماده بیحسی، نحوه انجام عصب کشی دندان و میزان آسیب وارد شده به بافت لثه بستگی دارد. اما این ورم اصلاً دائمی نیست و نهایتا بعد از یک هفته به طور کامل بهبودی حاصل میشود.
درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال
حتماً برای شما جالب خواهد بود اگر بگوییم بعضی از افراد دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یکسال میشوند. اما علت این اتفاق چیست. در صورتی که ریشه دندان به طور کامل پاکسازی نشده و عصبها به طور کامل قطع نشده باشند، این درد ادامهدار میشود. در این صورت باید عکس برداری را انجام دهید تا وضعیت ریشه دندان کنترل شود. همچنین عدم رعایت مسائل بهداشتی، عدم استفاده از روکش دندان و در نتیجه پوسیدگی ریشه دندان، نشت آلودگی و باکتریها به دندان عصب کشی شده و بروز عفونت در ریشه دندان، از دیگر عواملی هستند که باعث درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال میشوند.
علت تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی
تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی میتواند نشانهای از باقی ماندن بخشی از عصبها در کانالهای دندان باشد. ممکن است که متخصص تنها برخی از کانالها را پاکسازی کرده و عصبها در کانالهای دیگر زنده باشند. در نتیجه در جریان عصب کشی، به دلیل تحریک شدن این عصبها، شما شاهد تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی خواهید بود. معمولاً این عارضه در عرض یک هفته برطرف میشود اما در صورت ادامهدار شدن، باید متخصص دندان را کنترل کند تا در صورت لزوم، عصب کشی کامل انجام میرسید و کانالها به طور کامل تخلیه شوند.
4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقت به خیر و خسته نباشید من پارسال دندون که ریشه ش عفونت و کیست داشته رو جراحی کردم و بعدشم پر کردم ولی روکش نکردم الان چند روز که درد دارم میشه لطفا راهنماییم کنید
سلام وقت بخیر
بهتر است با دندانپزشک خود تماس بگیرید و وضعیت دردتان را توضیح دهید. آنها میتوانند شما را راهنمایی کنند و درمان مناسب را تعیین کنند تا از درد و عوارض ناخوشایند جلوگیری شود.
کلینیک و مطب دندان پزشکی ها که طرف قرار داد با بیمه هستن بسیار سختگیرن و کارانجام نمیدن. چرا من بعد ی ماه درد شدید مجبور شدم دندانم را آزاد بکشم و هزینه ۱ ملیون علاوه بر هزینه های که در طول سال به بیمه کوثر پرداخت میکنم چرا پیگیری نمیکنید
قوانین و مقررات بیمه و درمان دندانپزشکی ممکن است در هر بیمهگری متفاوت باشد. برای رسیدگی به این نوع موارد، بهتر است با بیمهگر خود تماس بگیرید و شرایط و پوشش درمانی دندانپزشکی خود را بررسی کنید. در مواردی که درمان دندانپزشکی ضروری است و با مشکلاتی مانند درد شدید همراه است، معمولاً بیمهها پوشش میدهند. در مواقعی که به دلایلی به نتیجه مطلوبی نرسیدید یا از خدمات یک مرکز درمانی ناراضی هستید، میتوانید به ارگانها و سازمانهای نظارتی مربوطه در کشور مراجعه کنید.