شست و شوی سر بعد از کاشت مو – 7 نکته طلایی

شستشو صحیح موها بعد از کاشت مو
5/5 - (2 امتیاز)

خوشبختانه با روش‌های مختلف کاشت موی طبیعی می‌توان هر نوع طاسی سر را درمان نمود. تفاوتی نمی‌کند شما به چه دلیل موی سر خود را از دست داده‌اید. آنچه که اهمیت دارد این است که به سراغ بهترین متخصص بروید تا براساس دلیل ریزش مو، تعداد گرافت مورد نیاز و قدرت بانک مو، بهترین روش را برای شما انتخاب کند.

نکته ای که لازم است همه متقاضیان ایمپلنت مو بدانند این است که پس از پیوند مو مسئولیت آن‌ها آغاز خواهد شد. شما باید مراقبت ‌های بعد از کاشت طبیعی مو را جدی بگیرید تا از این متد زیبایی، بهترین نتیجه به دست آید. نکات بسیار مهم در این زمینه، نحوه شست و شوی مو بعد از کاشت مو است.

بعد از پیوند مو، در دوره نقاهت شرایط شما بسیار خاص و ویژه است و نباید همانند دوران گذشته، موی پیوندی را شستشو دهید. با توجه به اهمیت آشنایی با نحوه شستشوی سر بعد از پیوند مو، متخصصان پایگاه علم پزشکی مارال سلامت ایرانیان در این مقاله تمامی نکات مهم این زمینه را در اختیار شما قرار خواهند داد به این امید که دوره نقاهت را به خوبی پشت سر بگذارید.

آیا شستن موها بعد از پیوند مو بی خطر است؟

زمان مناسب برای شستن مو بعد از کاشت

افراد بعد از پیوند مو باید بین 2 تا 4 روز از رفتن به حمام خودداری کنند. قطعا متخصص بر مبنای روش کاشت مو، شرایط شما و تعداد فولیکول انتقال یافته، زمان مناسب برای شستن مو‌ها پس از کاشت مو را مشخص خواهد کرد.

بهترین شامپو بعد از کاشت مو

انتخاب شامپو مناسب برای شستن مو‌های پیوند شده

مرحله بعدی این است که شما تا مدتی که متخصص توصیه می‌کند از شامپو‌های عاری از ترکیبات شیمیایی مضر استفاده نمایید. برای مثال شامپوی بچه ساده‌ترین و در دسترس‌ترین نوع شوینده است که برای مو‌های پیوندی بسیار مناسب خواهد بود. دلیل اهمیت این موضوع، حساس بودن فولیکول‌هایی است که به تازگی جابجا شده‌اند.

در واقع شامپوی مو بعد از کاشت مو باید عاری از پارابن باشد. همچنین شوینده‌هایی که طبیعی بوده و غنی از مواد مغذی مفید برای مو هستند، بهترین شامپو برای شستن سر پس از کاشت طبیعی مو شناخته شده‌اند. توصیه می‌کنیم در این زمینه طبق نظر متخصص خود عمل کنید. او براساس میزان چربی پوست سر شما و همچنین شدت جراحت‌های باقیمانده، بهترین شامپو را برای شما انتخاب خواهد کرد.

بهترین زمان برای شستن مو بعد از کاشت مو

تفاوتی نمی‌کند که متخصص از چه روشی برای ایمپلنت مو استفاده کرده است به طور کلی حداقل ۲ تا ۴ روز از حمام رفتن خودداری کنید چرا که فولیکول‌های تازه پیوند شده در سست‌ترین شرایط ممکن قرار دارند و حتی کوچکترین فشار نیز باعث از بین رفتن آن‌ها خواهد شد.

از طرف دیگر جراحت‌های بسیار ظریفی در محل پیوند یا بانک مو وجود دارد که اگر با آب در تماس باشند، خطر بروز عفونت افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین در جلسه مشاوره، متخصص برای شما توضیح خواهد داد که براساس روش کاشت مو و همچنین تعداد گرافت‌های منتقل شده، از چه زمانی می‌توانید شستن موی سر را آغاز کنید.

نحوه کف گذاری بعد از کاشت مو

نحوه صحیح کف گذاری، یکی از نکات مراقبتی بسیار مهم دوره نقاهت پیوند مو به شمار می‌رود. بدین ترتیب، در ادامه نحوه کف گذاری بعد از پیوند مو را شرح می‌دهیم:

  1. مقداری از شامپو را روی کف دست خود بریزید.
  2. دستان خود را ماساژ دهید تا کف حاصل شود.
  3. کف حاصل‌شده را به آهستگی بر روی سر خود قرار دهید.
  4. اجازه دهید کف به مدت 5 دقیقه روی سر باقی بماند.
  5. در استحمام‌های اولیه، از ماساژ و خاراندن ناحیه درمان خودداری کنید.

همچنین ضروری است که پیش از کف گذاری به نکات مراقبتی زیر توجه داشته باشید:

  1. رعایت بهداشت دست: پیش از لمس محل تحت درمان، همواره دست‌های خود را بشویید. در این راستا، استفاده از صابون ملایم و آب گرم توصیه می‌شود.
  2. از حرارت بالا، فشار مستقیم آب و مواد شیمیایی قوی برای شستن موها و ناحیه درمان خودداری کنید.
  3. پرهیز از اعمال فشار بر ناحیه درمان: پس از پیوند موها، برای جلوگیری از بروز عفونت و التهاب، از برخورد ناخن و اعمال فشار بر ناحیه پیوند مو اجتناب کنید.
  4. پرهیز از خشک کردن موها: پس از پیوند مو، به مدت معینی باید از خشک کردن موها با حرارت خودداری کنید. در این بازه زمانی از سشوار و اتوی مو استفاده نکنید؛ چراکه حرارت مستقیم می‌تواند باعث آسیب به محل کاشت شود.
نحوه شست و شوی موها بعد از کاشت مو

شامپوی مناسب

تا مدتی که متخصص توصیه می‌کند تنها باید از شوینده تجویز شده استفاده کرده و در هر بار شستن سر، فقط یک یا دو بار سر خود را با شوینده بشویید.

اولین زمان شستن سر

حداقل باید 2 تا 4 روز صبر کرده و سپس برای دوش گرفتن اقدام نمایید.

دمای مناسب آب

حداقل تا چند هفته باید با آب ولرم سر خود را بشویید و رفتن به محیط‌های خیلی گرم ممنوع است.

نحوه شستن مو

تا زمانی که متخصص توصیه کرده است:

  1. زیر فشار مستقیم آب نروید.
  2. از یک ظرف برای ریختن آب روی سر خود استفاده نمایید.
  3. سر را ماساژ ندهید.

توصیه های لازم برای شست و شوی سر بعد از کاشت مو

همانگونه که گفته شد شستن موی سر کاشته شده بعد از پیوند مو کاملاً متفاوت خواهد بود و اگر شما به توصیه‌های متخصص عمل کنید، حتما نتیجه کار را از دست خواهید داد. ما در این قسمت نکاتی را برای شما عزیزان ارائه خواهیم کرد به این ‌امید که به نتیجه دلخواه خود از پیوند طبیعی مو برسید:

  1. همانطور که ذکر شد شما باید شامپو‌های قبلی خود را کنار گذاشته و به سراغ شوینده‌هایی بروید که متخصص برای شما تجویز می‌کند. شاید استفاده از شامپوی بچه نیز برای شستن سر بعد از ایمپلنت مو مناسب باشد اما با این حال باید از متخصص مشورت بگیرید.
  2. نحوه شستن سر بعد از کاشت موی طبیعی بسیار مهم است. به هیچ عنوان نباید فشاری به پوست سر وارد کنید چون این کار باعث آسیب جدی به فولیکول‌ها خواهد شد. همچنین از خاراندن سر با ناخن‌ها خودداری کنید.
  3. مسئله مهم دیگر، تنظیم فشار آب برای شستن سر بعد از پیوند طبیعی مو است. حداقل یک هفته باید موی سر را با فشار بسیار ملایم آب شستشو دهید. برای اینکه مطمئن باشید فولیکول‌ها از فشار آب ایمن هستند، توصیه می‌کنیم در این مدت یک ظرفی را پر از آب کرده و به آرامی روی سر خود بریزید.
  4. دمای آب برای شستن موی سر بعد از پیوند مو نیز بسیار مهم است. به طور کلی اگر فولیکول‌ها در معرض دمای بالا قرار گیرند، از بین خواهند رفت. به همین دلیل است که متخصص استفاده از سشوار و رفتن به سونا و جکوزی را تا مدتی منع می‌کند. لذا در زمان حمام کردن نباید با آب بسیار گرم موی پیوند شده را بشویید.
  5. به هیچ عنوان نباید شامپو را مستقیماً به پوست سر بزنید بلکه ابتدا آن را کف دست خود ریخته و با آب مخلوط کنید تا کف تولید شود. سپس این کف را به آرامی به مو‌های خود بکشید.
  6. نحوه خشک کردن مو‌ها نیز بسیار اهمیت دارد. تا زمانی‌ که متخصص توصیه کرده است باید از حوله کاغذی استفاده کنید. حوله‌های معمولی به دلیل اینکه ضخیم بوده و سنگین هستند، گزینه مناسبی برای خشک کردن سر نخواهد بود.
  7. همانطور که گفته شد بعد از حمام کردن نباید از سشوار برای خشک کردن مو‌ها استفاده کنید. اجازه دهید تا مو‌ها به تدریج خشک شوند.

فوم شستشوی بعد از کاشت مو

فوم شستشوی بعد از کاشت مو

در اغلب موارد متخصصان از شما می‌خواهند که برای یک تا دو ماه اول از شامپو بچه استفاده کنید. اما فوم شستشو بعد از کاشت مو نیز یک گزینه بسیار مناسب خواهد بود که البته باید تحت نظر پزشک معالج خود از این فوم‌ها استفاده کنید.

فوم شستشو بعد از پیوند مو قدرت پاک کنندگی بسیار پایین دارد و در واقع در گروه شوینده‌ها با فرمولاسیون‌های ضعیف دسته‌بندی می‌شود. بنابراین امکان شستشوی بسیار ملایم سر بدون آسیب رسیدن به فولیکول‌ها را فراهم می‌کند و در کنار به پاکسازی پوست سر، باعث ضدعفونی کردن زخم‌ها و کمک به التیام زخم‌ها نیز خواهد شد. برخی از انواع فوم‌های شستشوی بعد از پیوند مو، حاوی مواد مغذی نیز هستند که باعث تقویت فولیکول‌ها می‌شوند.

معمولاً تمامی فوم‌های شستشوی به این صورت استفاده می‌شوند که باید ابتدا سر خود را کمی خیس کرده و مقداری از فوم را به آرامی بر روی پوست سر خود بمالید. سپس 3 تا ۵ دقیقه صبر کنید و مجدداً سر را با آب ولرم و بدون اینکه فشار به سر وارد شود، بشویید.

استفاده از سرم شستشو بعد از کاشت مو

برای کمک به حصول حداکثر نتایج درمانی پیوند مو، استفاده از سرم شستشو یکی از اقدامات موثر به شمار می‌آید. در این راستا، پزشک شما بر اساس تکنیک پیوند مو، نوع پوست و شرایط خاص شما، توصیه‌های خاصی را ارائه می‌دهد.

سرم شستشو به جلوگیری از خشک شدن ناحیه پیوند مو و ابرو کمک می‌کند. در 3 روز نخست دوره نقاهت می‌بایست از استحمام پرهیز کرده و برای رطوبت‌رسانی به ناحیه درمان، سرم شستشو را اسپری کنید. میزان استفاده از سرم سالین در 3 الی 7 روز نخست پیوند مو، ممکن است با فاصله زمانی نیم ساعت تا 2 ساعت تعیین گردد. نحوه استفاده از سرم نیز معمولا توسط پزشک معالج آموزش داده می‌شود.

مراقبت های ضروری بعد از پیوند مو

مراقبت های لازم بعد از پیوند موی طبیعی

با توجه به اهمیت این مسئله، در ادامه نکاتی را برای شما ارائه خواهیم کرد که باید به تک تک آن‌ها در دوره نقاهت توجه کنید:

  1. در مورد رنگ کردن موی سر باید حداقل یک ماه صبر کرد و سپس با اجازه متخصص و با انتخاب بهترین برند رنگ مو، برای این منظور اقدام نمایید.
  2. اگر می‌خواهید موی خود را اصلاح کنید حداقل باید یک ماه دست نگه دارید.
  3. فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین را برای مدتی کنار بگذارید. دلیل این توصیه، جلوگیری افزایش تعریق پوستی و در نتیجه جلوگیری از آسیب دیدن فولیکول‌ها است.
  4. عزیزانی که به استفاده از دخانیات عادت دارند بهتر است این عادت نادرست را کنار بگذارند چون به طور کلی دخانیات و سیگار همیشه به فولیکول مو آسیب می‌زنند و و در این میان، موی پیوند شده حساسیت بیشتری دارد.
  5. از رفتن به استخر تا زمانی که پزشک توصیه می‌کند خودداری نمایید.
  6. بهتر است تا مدتی در خانه بمانید و در معرض آفتاب مستقیم قرار نگیرید.
  7. استفاده از کلاه بعد از کاشت مو یا روسری تا زمان مشخص شده توسط پزشک ممنوع است. البته متخصص کلاه‌هایی از نوع پاناما در اختیار شما قرار می‌دهد تا اگر مجبور شدید از خانه خارج شوید، این کلاه را تا ۵ روز بر سر خود قرار دهید تا خطر آلودگی و تابش نور مستقیم خورشید به سر برطرف گردد.
  8. باید با نحوه شست و شوی سر بعد از کاشت موی طبیعی آشنا باشید تا به صورت ناخواسته به فولیکول‌ها آسیب وارد نکنید.
  9. تا زمانی که پزشک توصیه کرده است حتماً از همان شوینده تجویز شده استفاده نمایید و به هیچ عنوان سرخود اقدام به تعویض شامپوی مو نکنید. شما نمی‌دانید که آیا این شامپو برای شما مناسب است یا خیر. یک انتخاب غلط می‌تواند عواقب بدی را برای شما به همراه داشته باشد.
  10. علاوه بر این که لازم است اصول شست و شوی موی سر پس از ایمپلنت مو را رعایت نمایید، باید در مورد نحوه خشک کردن مو‌ نیز اطلاعات کافی داشته باشید. کشیدن حوله به مو و همچنین استفاده از سشوار بزرگترین اشتباهی است که هر کس ممکن است مرتکب شود.

تعداد دفعات شستن موی سر بعد از پیوند مو

تعداد دفعات شستن موی سر بعد از کاشت مو

لازم می‌دانیم این نکته را نیز متذکر شویم که در طول دوره نقاهت و تا زمانی که متخصص تاکید کرده است تعداد دفعات شستن موی سر را زیاد نکنید. هر بار که به حمام می‌روید به تنها یک یا دو بار شستن مو‌ها اکتفا کرده و البته در هر بار، شوینده زیادی را بر روی مو‌های خود قرار ندهید.

تا چه زمان باید اصول شستن مو بعد از کاشت مو را رعایت کرد؟

در بهترین شرایط ممکن، شما می‌توانید نتیجه کاشت مو را بعد از ۹ ماه به دست بیاورید. بنابراین در طول این بازه زمانی باید احتیاط‌های لازم را به خرج دهیم. با توجه به آنچه که گفته شد لازم است در این بازه زمانی به نحوه شستن مو‌ها بعد از ایمپلنت طبیعی مو اهمیت دهید.

رفع شوره سر بعد از کاشت مو

چگونه بعد از کاشت مو از شر شوره سر خلاص شویم؟

شوره سر تجمع سلول‌های پوست روی پوست سر است. در اثر تولید بیش از حد پوست ایجاد می‌شود، سپس می ریزد و به عنوان پوسته‌های سفید کوچکی که بسیاری از مردم با آن آشنا هستند قابل مشاهده است.

شوره سر پس از کاشت مو کاملا طبیعی است و به نشان می دهد که پوست سر شما در حال بهبود است. بنابراین اگر بعد از کاشت مو دچار شوره سر شدید، جای نگرانی نیست.

پس از پیوند مو ، ممکن است برای شما داروی ماینوکسیدیل برای کمک به روند بهبودی تجویز شود. این ممکن است باعث خارش، همراه با تولید بیش از حد شوره سر در هنگام شروع بهبودی شود.

درمان شوره سر پس از کاشت مو امری رایج است و گزینه‌های مختلفی برای شما وجود دارد. برخی از بهترین محصولات عبارتند از:

  1. Nizoral حاوی کتوکونازول است که یک ماده موثر ضد قارچی است.
  2. زینک پیریتیون که در بسیاری از شامپوها برای شوره سر پس از کاشت مو استفاده می شود.
  3. سلسون آبی که حاوی سولفید سلنیوم است.

یک شامپوی تخصصی برای شوره سر پس از کاشت مو به شما این امکان را می‌دهد که رطوبت پوست سر خود را بازیابی کنید، پوسته شدن پوست سر را کاهش داده و علت شوره سر را از بین ببرید. قبل از استفاده از هر محصولی باید با یکی از کارشناسان ما در کلینیک مارال مشورت کنید. به شما شامپویی برای شوره سر پس از کاشت مو در چارچوب برنامه مراقبت شما داده می شود.

مقاله قبلی
کاشت ریش روش SUT – هزینه، مراقبت ها
مقاله بعدی
چند جلسه مزوتراپی برای مو لازم است؟ کاهش ریزش مو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید