ایمپلنت دندان (هزینه 1402، عوارض و روش های جایگزین)
فهرست این مطلب
ایمپلنت دندان چیست و چه مزایا و معایبی به دنبال دارد؟ خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت علم دندانپزشکی، برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته راهکارهایی وجود دارد که به کمک آن میتوان ظاهر طبیعی دندانهای خود را حفظ کرد. برای مثال ایمپلنت دندان یکی از رایجترین روشها برای پر کردن فضای خالی استخوان فک ناشی از افتادن برخی از دندانها است. در گذشته اگر دندانی میافتاد هیچ راهی برای پر کردن این فضا وجود نداشت. در نتیجه دندانها به سمت فضای خالی حرکت میکردند و از طرف دیگر استخوان فک در این ناحیه نیز به شدت تحلیل میرفت.
اما اکنون با ایمپلنت دندان میتوان حتی فضای خالی ناشی از نبود یک دندان را درمان کرد. اما همه افراد باید بدانند ایمپلنت دندان به چه صورت انجام میشود و آیا این روش عوارضی را با خود به همراه دارد یا نه. در این مطلب با ما همراه باشید تا توضیحات کامل را برای شما عزیزان ارائه کنیم.
نحوه ایمپلنت دندان
این مسأله بسیار مهم است که متقاضیان ایمپلنت دندان با نحوه اجرای کار آشنایی داشته باشند چرا که در این صورت به بهترین شکل ممکن با متخصص همکاری کرده و در پروسه درمان دچار نگرانی و استرس نمیشوند. مراحل ایمپلنت دندان به شرح زیر میباشد:
معاینه وضعیت دهان و دندان
در اولین قدم شما باید عکسهای لازم را از استخوان فک و دندانهای خود بگیرید تا متخصص بتواند دقیقاً ضخامت استخوان فک و سلامت آن و همچنین سلامت دندانهای مجاور را کنترل کند. در صورتی که نیاز بود دندانهای کناری ترمیم شوند، متخصص باید اقدامات لازم را انجام دهد و سپس نوبت دهی برای ایمپلنت دندان انجام گیرد.
کشیدن دندان قبلی و سوراخ کردن استخوان فک
در شروع ایمپلنت دندان باید دندان قبلی کشیده شود. برخی از متخصصین به محض کشیدن دندان، استخوان فک را سوراخ میکنند تا فک برای ایمپلنت آماده شود. اما برخی دیگر از متخصصان یک بازه زمانی بین کشیدن دندان و سوراخ کردن فک در نظر میگیرند.
در صورتی که در زمان کشیدن دندان آسیبی به لثه وارد شده و خونریزی بسیار شدید رخ بدهد و یا متخصص لازم بداند پیوند استخوان را در فک انجام دهد تا قطر آن برای جایگذاری پایه ایمپلنت مناسب شود، بعد از کشیدن دندان کمی صبر میکند تا زخم التیام یافته، سپس تقویت استخوان فک را انجام میدهد و در نهایت فک را سرواخ میکند. ولی در حالت عادی بهترین شرایط این است که همزمان با کشیدن دندان، استخوان فک سوراخ شود چون در این صورت یکبار استخوان فک دستکاری شده و در نتیجه زخم به طور کامل بهبود پیدا خواهد کرد.
قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک
اکنون زمان آن میرسد که پایه ایمپلنت که از تیتانیوم ساخته شده است در داخل استخوان فک قرار گیرد. در صورتی که نیاز باشد اطراف استخوان فک بخیه شود تا پایه و لثه به بهترین شکل بهم جوش بخورند، قطعاً متخصص برای این منظور اقدام میکند. این مسأله به میزان جراحت وارد شده به لثه بستگی دارد.
قرار دادن تاج دندان
بعد از این که دوره نقاهت شما تمام شد، اکنون زمان آن فرا میرسد که تاج دندان بر روی پایه ایمپلنت قرار گیرد و در واقع درمان ایمپلنت به طور کامل به اتمام خواهد رسید.
مزایای ایمپلنت دندان
همانگونه که میدانید برای جایگزینی دندانهای از دست رفته روشهای زیادی وجود دارد اما چرا ایمپلنت دندان به عنوان یک روش رایج شناخته شده و حتی دندانپزشکان نیز از آن استقبال میکنند:
- اگر نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت دندان را رعایت کرده و از طرف دیگر همیشه به بهداشت دهان و دندان اهمیت دهید، ایمپلنت دندان یک روش دائمی و ماندگار خواهد بود. برخلاف پروتزهای مصنوعی که بعد از مدت کارایی خود را از دست میدهند، چنین چیزی در مورد ایمپلنت دندان صدق نمیکند.
- با ایمپلنت دندان، دندانهای شما ظاهری کاملاً طبیعی خواهند داشت و حتی اگر قرار باشد برای دندانهای جلویی خود به فکر جایگزین باشید، میتوانند از ایمپلنت دندان استفاده کنید بدون اینکه کسی متوجه تفاوت آن با دندانهای طبیعی باشد.
- اگر یک دندان خود را از دست بدهید و برای جایگزینی آن اقدام نکنید، استخوان فک تحلیل رفته و این مسأله بر روی دندانهای مجاور تأثیر میگذارد. ایمپلنت دندان به حفظ حالت دندانهای کناری و جلوگیری از تحلیل استخوان فک کمک میکند.
عوارض ایمپلنت دندان
این نکته را به خاطر داشته باشید که هر یک از اقدامات دندانپزشکی با عوارضی همراه هستند و ما نمیتوانیم این قضیه را انکار کنیم. اما شدت عوارض به عملکرد متخصص و رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت دندان بستگی دارد. برای مثال مهمترین عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از:
- درد بسیار جزئی، تورم و التهاب و خونریزی کم، از عوارض کاملاً طبیعی هستند و بعد از چند روز برطرف میشوند.
- اما در صورتی که با مشکلاتی همانند درد فزاینده، عفونت و تغییر رنگ شدید در لثه مواجه شدید باید بدانید که این عوارض اصلا طبیعی نیستند و باید حتماً به متخصص خود مراجعه کنید چون ممکن است که زخم عفونت کرده و یا ایمپلنت در حال فشار آوردن به عصبهای دندانهای کناری است.
قیمت ایمپلنت دندان
مهمترین دغدغه متقاضیان ایمپلنت دندان این است که باید چه مبلغی را برای این اقدام دندانپزشکی پرداخت نمایند. برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که متخصص ابتدا باید بررسی کند شما به چه تعداد ایمپلنت دندان نیاز دارید. از طرف دیگر جنس تاج دندان برای ایمپلنت دندان نیز بسیار مهم است. همچنین باید هزینههای پایه دندانپزشکی و دستمزد متخصص را نیز در نظر بگیرد. البته ایمپلنت دندان عمدتا جنبه درمانی دارد و در نتیجه عمده هزینههای آن توسط شرکتهای بیمه پرداخت میشود.
بهترین پزشک ایمپلنت دندان
اگر میخواهید از ایمپلنت دندان به نتیجه ایدهآل برسید به گونهای که کمترین عارضه را برای شما به همراه داشته باشد، باید به بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان مراجعه نمایید. بررسی رزومه کاری دندانپزشک، سابقه او در زمینه ایمپلنت دندان و حتی میزان صبر و حوصله و اخلاق حرفهای او در برخورد با متقاضیان، از جمله فاکتورهایی است که در انتخاب به شما کمک میکنند. پس در جلسه مشاوره و معاینه دندانپزشک شرکت کنید و با برخورد او از نزدیک آشنا شوید. در این صورت تصمیم بگیرید که آیا ایمپلنت را تحت نظر این متخصص انجام دهید یا خیر.
ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
با توجه به مراحل ایمپلنت دندان که برای شما توضیح داده شد، اکنون متوجه شدهاید که مدت زمان ایمپلنت دندان در بین متقاضیان متفاوت است. ممکن است برای یک نفر تمامی مراحل در مدت یک ماه به اتمام برسد ولی برای شخص دیگر نزدیک به ۶ ماه زمان لازم باشد تا پروسه نصب ایمپلنت دندان انجام شود. این موضوع به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال آیا در زمان کشیدن دندان زخم شدید ایجاد شده و باید زمان زیادی را برای ترمیم زخمها صبر کنید؟ آیا نیاز است که پیوند استخوان در ناحیه فک انجام گیرد؟ آیا بعد از قرار دادن ایمپلنت دچار عوارضی همراه عفونت و خونریزی شدهاید؟ همه این موارد باعث طولانیتر شدن ایمپلنت دندان میشوند.
ایا ایمپلنت دندان درد دارد؟
اگر از بابت درد ایمپلنت دندان نگران هستید باید بگوییم که متخصص در طول دوره درمان از بیحسی موضعی استفاده میکند. پس در این مدت اصلا درد نخواهید داشت. اما به محض اینکه اثر بیحسی از بین میرود، درد جزئی شروع خواهد شد که این درد به دلیل دستکاری بافتهای کناری و تحریک شدن عصب دندانهای کناری رخ میدهد. البته دقت داشته باشید که اگر درد بعد از چند روز برطرف نشد باید به متخصص مراجعه کنید.
جایگزین ایمپلنت دندان چیست
اگر نمیخواهید ایمپلنت دندان انجام دهید ولی از طرفی چند دندان خود را از دست دادهاید، میتوانید از روشهای همانند استفاده از دندان مصنوعی، پروتزهای جزئی و یا بریج دندانی استفاده کنید. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند برای مثال اگر شما چند دندان را به صورت پیوسته در کنار یکدیگر از دست دادهاید، پروتزهای جزئی و بریج دندان بهتر از ایمپلنت دندان خواهد بود چون به جای اینکه لازم باشد تعداد زیادی پایه در استخوان فک پیچ شود، با نهایتاً دو پایه میتوان بریج یا پروتزهای جزئی را بر روی دندان قرار داد. این موضوع به تخصص و تشخیص متخصص بستگی دارد. بنابراین اجازه دهید دندانپزشک براساس شرایط استخوان فک و تعداد دندان از دست رفته، بهترین روش را برای شما انتخاب کند