فهرست این مطلب
زمانی که افراد مبتلا به ریزش مو یا طاسی سر به متخصص مراجعه میکنند تا یک روش درمانی را به آنها پیشنهاد کند، در اولین قدم باید آزمایش خون کامل را انجام دهند تا متخصص بتوانمند وضعیت تغذیهای بدن شامل ویتأمینها، عناصر معدنی و هورمونهای بدن را به طور کامل کنترل کرده و براساس این اطلاعات تشخیص دهد که علت ریزش مو چیست و چه روشی میتواند برای این دسته از افراد مناسب و مؤثر واقع شود.
روش پی آر پی یا پلاسما درمانی مو یکی از بهترین روشهای موثر در درمان ریزش مو معرفی شده است که به جلوگیری از ریزش مو و احیای موهای از دست رفته کمک میکند. در این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد روند تزریق پلاسما برای مو و میزان اثربخشی این روش توضیحاتی را ارائه کنیم.
آیا PRP باعث رویش مجدد مو می شود؟
پی آر پی میتواند برای درمان ریزش مو یک تکنیک مؤثر و قابلاعتماد باشد. این تکنیک میتواند به افزایش استحکام مو و احیای موهای ریخته شده کمک شایانی کند. دلیل این امر آن است که محلول تزریقشده در تکنیک پی آر پی حاوی پروتئینهای غنی شده است. پلاسمای غنی شده از پلاکت میتواند به فرآیند لخته شدن خون کمک کرده و رشد سلولی را میسر سازد.
به طور کلی، تکنیک پی آر پی به واسطه افزایش خونرسانی در ناحیه سر و تغذیه فولیکولهای مو، موجبات رویش مجدد موها را فراهم میآورد. دادههای آماری و مطالعات موجود نشان دادهاند که روش PRP توانسته است ریزش مو ناشی از آلوپسی آندروژنتیک و آلوپسی کششی را تا حد قابلقبولی کاهش بدهد.
روند تزریق پلاسما برای مو
در ابتدا شما باید بدانید که تزریق پلاسما به سر به چه صورت انجام میگردد. به طور کلی این روش در 2 تا 3 جلسه تکرار میشود و فاصله بین هر جلسه بین ۴ تا ۶ هفته، متفاوت خواهد بود. متخصص براساس شدت ریزش مو و میزان اثربخشی تزریقهای قبلی، فاصله زمانی بین دفعات تزریق پلاسمای خون به سر را مشخص خواهد کرد. روش انجام کار به شرح زیر میباشد:
- در اولین قدم باید یک نمونه خون از بازوی فرد گرفته شود.
- سپس این خون باید در دستگاه سانتریفیوژ قرار گیرد تا مایعات خون براساس غلظت و چگالی از یکدیگر جدا شده و متخصص بتواند به مایع مورد نظر خود برسد. بعد از اینکه سانتریفیوژ در ده دقیقه انجام شد اگر نمونه خون را از نزدیک مشاهده کنید متوجه میشوید که خون به سه قسمت تقسیم شده است که شامل پلاسما با پلاکت ضعیف، پلاسما با پلاکت قوی و سلولهای خونی قرمز هستند. آن چیزی که مدنظر متخصص است، پلاسما با پلاکت قوی یا پلاسمای غنی از پلاکت است.
- در نهایت لایه پلاسمای غنی از پلاکت با استفاده از سرنگ استخراج شده و سپس به پوست سر تزریق میشود.
- در زمان پلاسما درمانی برای ریزش مو باید حتماً بیحسی موضعی در پوست اعمال شود تا در طول درمان دردی را احساس نکنید.
تعداد جلسات پی ار پی مو
مراحل درمان و تعداد جلسات پی آر پی مو میتواند به موارد متعددی بستگی داشته باشد. این مسئله میتواند به مواردی مانند نیازهای فرد زیبا جو، علت ریزش مو و تشخیص پزشک بستگی داشته باشد. به منظور دستیابی به نتایج بهتر، معمولاً حداقل 3 جلسه درمان تجویز میشود. هر جلسه پی آر پی در حدود 30 دقیقه طول میکشد.
فاصله این جلسات نیز بر اساس نیازهای فرد میتواند بین 4 تا 6 هفته باشد. نتایج حاصل از این روش از جلسه اول درمان قابل مشاهده بوده و در طی جلسات دوم و سوم میتوان نشانههای تقویت و افزایش ضخامت موها را بهراحتی مشاهده کرد.
نتایج تزریق پلاسما برای مو چه زمانی ظاهر می شود
به طور کلی زمانی که ۴ الی ۶ هفته از تزریق بگذرد شما میتوانید نتیجه بسیار خوبی را از پی آر پی مشاهده کنید. به همین دلیل است که متخصص فاصله زمانی بین تکرار تزریق را 4 تا 6 هفته در نظر میگیرد تا اجازه دهد نتیجه تزریق قبلی رؤیت شده و براساس تراکم موی به دست آمده، میزان تزریق مورد نیاز در جلسات بعدی را مشخص کند.
لازم است بدانید که مراقبت از موی سر و همچنین داشتن تزریق تغذیه مناسب مهمترین عاملی است که بر روی نتیجه پی آر پی تأثیر میگذارد. بنابراین نباید تصور داشته باشید که پلاسما تراپی مو نتیجه دائمی دارد بلکه در واقع با این روش شما میتوانید به افزایش سرعت تقسیم سلولی سلولهای فولیکول و افزایش تغذیه آنها کمک کنید تا سرعت رشد مو بالا برود.
عوارض پی ار پی
پی آر پی همانند سایر روشهای زیبایی میتواند با برخی از عوارض جانبی خفیف همراه باشد. در طی دوره نقاهت ممکن است علائمی نظیر ورم، التهاب و خونریزی را در ناحیه درمان مشاهده کنید؛ البته این عوارض جانبی جای نگرانی نداشته و رفتهرفته بهبود مییابند. همچنین برای کاهش این علائم میبایست دستورالعملهای مراقبتی ارائهشده توسط پزشک خود را دنبال کنید.
بهتر است در روزهای نخست دوره نقاهت پی آر پی، از قرارگیری طولانیمدت در معرض نور خورشید و همچنین قرارگیری در معرض آلودگی خودداری کنید؛ چراکه، این موارد میتوانند موجبات عفونت محل درمان را فراهم آورند.
آیا تزریق پلاسما برای مو ضرر دارد؟
آسیب تزریق پلاسما برای مو: متقاضیان پلاسماتراپی موی سر باید بدانند که این روش به هیچ عنوان خطری برای موهای سر ندارد. یعنی اگر تصور میکنید ورود سوزن به پوست سر باعث آسیب به فولیکولها میشود، باید بگوییم که اگر متخصص مهارت بالایی در این زمینه داشته باشد، به هیچ عنوان دچار مشکل نخواهید شد.
آنچه که اهمیت دارد این است که شما در دوره نقاهت از خود مراقبت کنید تا عوارض جزئی همانند ورم، التهاب و خونریزی بسیار جزئی و کم در محل زخمها، هر چه زودتر برطرف شود و دچار عفونت در محل تزریق پلاسمای خون برای رشد مو نشوید. بهتر است که در مدت چند روز در هوای سرد و هوای آلوده قرار نگیرید تا این زخمهای ریز عفونت نکنند. در این صورت هیچ خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
آیا مو بعد از تزریق پلاسما می ریزد
تصور برخی از افراد این است که چون بعد از پیوند مو در سه ماه اول موهای پیوندی به طور کامل میریزند، چنین اتفاقی در تزریق پلاسما برای موی سر نیز رخ میدهد. در صورتی که این گونه نیست. در واقع پلاسماتراپی یک روش تقویتی به حساب میآید که قرار است فولیکولهای موی سر را تقویت کرده و از طرف دیگر به رشد مجدد موهای از دست رفته شما کمک کند. بنابراین بعد از تزریق خون به پوست سر برای رشد مو به هیچ عنوان ریزش مو اتفاق نمیافتد.
قیمت تزریق پلاسما برای مو
مهمترین عواملی که بر روی هزینه پلاسما تراپی مو برای مو تأثیر میگذارند عبارتند از:
- تعداد دفعات مورد نیاز برای تزریق و رسیدن به نتیجه ایدهآل
- هزینه پایه کلینیک
- هزینه دستمزد متخصص
- مسافت شما با کلینیک و در نتیجه هزینه مربوط به رفت و آمد به مرکز
- هزینههای جانبی همانند خرید تجهیزات پزشکی، خرید داروها و یا حتی خرید شامپوی مناسب برای محافظت از فولیکول در زمان تزریق
پی ار پی یا مزوتراپی ؟
هریک از روشهای پی آر پی و مزوتراپی از مزایای منحصربهفردی برخوردار هستند و تصمیم آن که کدامیک از این روشها برای فرد زیبا جو مناسبتر هستند، بر عهده پزشک متخصص خواهد بود. با این حال، با یک بررسی کلی میتوان از مزایای این روشها آگاه شد. یکی از مهمترین مزایای PRP این است که پلاسمای غنی از پلاکت را میتوان در تمام لایههای پوستی مورداستفاده قرار داد. این در حالی است که روش مزوتراپی برای تزریق در لایه میانی پوست (مزودرم) کاربرد دارد.
نتایج PRP پس از 1 جلسه درمان قابل ملاحظه بوده و نتایج مزوتراپی پس از چند جلسه مشاهده میشوند. در خصوص تفاوتهای این 2 روش میبایست به کاربردهای گسترده PRP نیز اشاره داشت. تکنیک PRP برای درمان انواع ریزش مو، نظیر طاسی با الگوی مردانه و زنانه، آلوپسی آرهآتا و ریزش موی هورمونی نتایج ایده آلی را ایجاد میکند.