چگونه از ریزش مو جلوگیری کنیم و سلامت مو را بهبود ببخشیم؟

برای جلوگیری از ریزش مو چه کار کنیم؟
3/5 - (2 امتیاز)

موها ازجمله مهم‌ترین معیارهای زیبایی افراد محسوب می‌شوند. از آنجایی که این روز‌ها ریزش مو و طاسی سر به عارضه‌ای فراگیر تبدیل شده، جلوگیری از ابتلا به آن می‌تواند اقدام عاقلانه‌ای تلقی گردد. از این رو، می‌بایست با صرف زمان و انرژی به سلامت موها کمک نمود. برای جلوگیری از ریزش مو در جوانان، ابتدا باید با دلایل ایجاد این عارضه آشنا شد، که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. عوامل ژنتیکی
  2. رژیم غذایی نامناسب
  3. اضطراب و استرس بیش‌از‌حد
  4. استفاده بیش‌از‌حد محصولات شیمیایی
  5. بیماری‌ها و تغییرات هورمونی
  6. عدم مراقبت مناسب از موها

علاوه بر موارد فوق، باید توجه داشته باشید که بسیاری از افراد با بالا رفتن سن، ریزش مو را تجربه کرده و داده‌های آماری بیانگر این مطلب هستند که حدود 50 درصد جمعیت جهان، پس از 50 سالگی با ریزش گسترده مو مواجه می‌شوند.

شاید با وجود سبک زندگی پرتنش امروزی، جلوگیری از ریزش مو امری دشوار به نظر برسد؛ اما باید توجه داشت که همیشه پیشگیری بهترین راه درمان تلقی می‌گردد. لذا، در ادامه این مقاله کاربری از پایگاه علمی پزشکی مارال با مؤثرترین راهکارهای جلوگیری از ریزش مو آشنا خواهیم شد.

راهکارهای طبیعی جلوگیری از ریزش مو

این روزها در رسانه‌های اجتماعی راهکارهای متفاوتی برای جلوگیری از ریزش مو منتشر شده است؛ اما باید توجه داشته باشید که با راهکارهای خانگی و طبیعی نیز می‌توان به سلامت موها کمک نمود. به عقیده متخصصین پوست و مو، برخی از راهکارهای طبیعی جلوگیری از ریزش مو عبارتند از:

شانه زدن به شکل اصولی

شانه زدن مداوم موها یکی از شایع‌ترین علل ریزش مو به حساب می‌آید. همچنین برای جلوگیری از ریزش مو توصیه شده است که برای شانه زدن آن‌ها از شانه‌های چوبی استفاده شود. این اقدام  برای جلوگیری از ابتلا به موخوره نیز ضرورت دارد. برای جلوگیری از ریزش مو، از شانه زدن موهای خیس خودداری کرده و استفاده از تجهیزات حرارتی آرایش مو را به حداقل برسانید.

کدام شامپو برای ریزش مو مناسب است؟

استفاده از شامپوهای مناسب

برای جلوگیری از ریزش موهای خود، می‌بایست شامپوهای مناسب پوست سر خود را انتخاب کنید. چنانچه به صورت روزانه اقدام به استحمام می‌کنید، بهتر است این اقدام را با شامپوها انجام ندهید. شامپوها حاوی مواد شیمیایی بوده و استفاده مداوم از آن‌ها می‌توان به موها آسیب برساند.

ماساژ پوست سر

با ماساژ پوست سر خود، می‌توانید به سلامت موهای خود کمک شایانی کنید. ماساژ گردش خون در ناحیه سر را افزایش داده و به تغذیه فولیکول‌ها کمک می‌نماید.

ماساژ سر با روغن‌ها و ماسک‌های مو ارگانیک

با استفاده از روغن‌های ارگانیک می‌توانید مزایای ماساژ سر را دوچندان کنید. روغن آرگان، روغن جوجوبا، روغن بادام تلخ، روغن نارگیل، روغن‌زیتون و برخی روغن‌های دیگر منابع طبیعی از انواع املاح معدنی و ویتامین‌ها بوده و می‌توانند باعث تغذیه بهتر فولیکول‌ها شوند. همچنین با ترکیب این روغن‌ها با برخی مواد غذایی می‌توان ماسک‌های مو طبیعی ساخت. البته بهتر است تجویز این روغن‌ها توسط متخصصین پوست و مو صورت گیرد؛ چراکه، برخی از این روغن‌ها برای پوست سر چرب و برخی دیگر برای پوست‌های خشک مناسب هستند.

بهره‌گیری از فواید مزوتراپی

با انجام مزوتراپی در کلینیک‌های تخصصی می‌توانید به سلامت موهای خود کمک شایانی کنید. مزوتراپی به واسطه تحریک فولیکول‌های خواب، موجبات رویش موها و سلامت آن‌ها را فراهم می‌آورد. به طور کلی، با کمک مزوتراپی می‌توان:

  1. ریزش موها را تا حد زیادی کاهش داد
  2. رویش موها را تسریع نمود
  3. شوره سر را کاهش داد
  4. حجم، نرمی و درخشش موها را افزایش داد

تغذیه های مناسب برای جلوگیری از ریزش مو

در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم

با کاهش استرس، اعمال یک رژیم غذایی سالم و تحرک کافی می‌توانید به سلامت عمومی بدن و همچنین موهای خود بیشترین کمک را کنید. با بهره‌جویی از مزایای یوگا، مدیتیشن و ورزش‌های هوازی می‌توانید سطح استرس را کاهش داده و با تنظیم کردن متابولیسم بدن به سلامت موهای خود نیز کمک کنید.

اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، رعایت‌های لازم را در پیش گرفته و ارتباط خود را با پزشک حفظ نمایید. همچنین اگر به اضافه‌وزن دچار هستید، توجه داشته باشید که کاهش وزن ناگهانی نیز می‌تواند موجبات ریزش مو را فراهم آورد.

بهترین ویتامین های جلوگیری از ریزش مو

کدام ویتامین ریزش مو را کاهش می‌دهد؟

کمبود برخی از ویتامین‌ها و املاح معدنی می‌تواند موجبات ریزش مو را فراهم آورد. اگر به ریزش مو مبتلا هستید، به مصرف ویتامین‌های زیر دقت داشته باشید:

بیوتین

بیوتین یا همان ویتامین B7 یکی از حیاتی‌ترین ویتامین‌ها برای رویش موها به شمار می‌آید. کمبود این ویتامین سبب آن می‌گردد که سلول‌های خونی کمتری تولید شده و درنتیجه اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌ها کاهش یابد. با کاهش اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌ها، موها تغذیه نشده و موجبات ریزش آن‌ها فراهم می‌آید.

ویتامین D

کمبود ویتامین D می‌تواند ریسک ابتلا به آلوپسی را افزایش دهد. این ویتامین به رویش تارهای مو کمک شایانی می‌نماید. ویتامین D موردنیاز بدن را می‌توان از منابعی مانند نور خورشید، زرده تخم‌مرغ، جو دوسر، سویا و برخی مواد غذایی دیگر تأمین نمود.

ویتامین A

چنانچه با موهای خشک، وز و یا شکننده مواجه هستید، به ویتامین A نیاز دارید. این ویتامین به تولید سبوم کمک کرده و درنهایت موجبات آب‌رسانی و دریافت مواد مغذی توسط فولیکول‌ها را فراهم می‌آورد. ویتامین A را می‌توانید از مکمل‌ها و یا هویج، هندوانه، گوجه، سیب‌زمینی، شیر، تخم‌مرغ و برخی مواد غذایی دیگر دریافت کنید.

ویتامین C

ویتامین C به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته می‌شود. این ویتامین به کنترل رادیکال‌های آزاد مانع از رشد مو نیز کمک می‌نماید. همچنین شایان‌ذکر است که دریافت مقادیر کافی ویتامین C به تولید طبیعی کلاژن در بدن نیز کمک می‌کند. ویتامین C را می‌توان از مرکبات و توت‌فرنگی دریافت نمود.

ویتامین E

همانند ویتامین C، مقادیر کافی ویتامین E نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضرورت دارد. این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند محسوب شده که به کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش ریزش مو کمک شایانی می‌کند. این ویتامین ضروری را می‌توانید از اسفناج، کلم بروکلی، بادام، فندق، انبه، کیوی و برخی میوه‌ها و مواد غذایی دیگر دریافت کنید.

بهترین و قوی ترین مواد غذایی برای توقف کامل ریزش مو

چه غذاهایی ریزش مو را متوقف می‌کنند؟

همان‌طور که اشاره شد، تبعیت از یک رژیم غذایی صحیح برای سلامت موها ضروری است. بدین ترتیب، با قرار دادن میزان مناسب مواد غذایی زیر در رژیم غذایی خود می‌توانید ریزش موی خود را کاهش دهید:

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ غنی از پروتئین و بیوتین می‌باشد. این مواد مغذی برای رویش موها ضروری هستند؛ چراکه، فولیکول‌های مو از پروتئین ساخته شده‌اند.

عدس

عدس‌ها منابعی غنی از آهن، روی، بیوتین، پروتئین و اسید فولیک هستند. بدن برای تأمین سلامتی سلول‌های خون به میزان مناسبی از اسید فولیک نیاز دارد. درنتیجه مصرف کافی عناصر ذکرشده، اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌ها افزایش یافته و موها از سلامت و درخشندگی بیشتری برخوردار خواهند بود.

گوشت قرمز و سفید

گوشت قرمز و سفید منابع مفیدی از پروتئین هستند. پروتئین‌ یکی از ضروری‌ترین عناصر برای رویش و سلامت موها به شمار می‌آید. با مصرف به‌اندازه گوشت گاو می‌توان از کمبود آهن نیز جلوگیری نمود.

سویا

دانه‌های سویا، منابعی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. قرار دادن مقادیر کافی امگا 3 در رژیم غذایی می‌تواند از ریزش، خشکی و شکنندگی موها جلوگیری کند.

ماهی‌ها

برخی از ماهی‌های چرب، مانند شاه‌ماهی و ماهی قزل‌آلا سرشار از مواد مغذی مهمی مانند اسیدهای چرب امگا 3 هستند. با مصرف به‌اندازه ماهی‌های چرب می‌توانید به سلامت موهای خود کمک شایانی کنید.

اسفناج

اسفناج غنی از آهن، فولات و ویتامین‌های C و A می‌باشد. این عناصر نقش بسیار مهمی را در رویش موها ایفا می‌کنند.

توت‌ها

توت‌ها منابع مفیدی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان هستند. با قرار دادن این میوه‌‌ها و ویتامین C در رژیم غذایی خود می‌توانید میزان کلاژن در بدن را افزایش داده و درنتیجه به محافظت از موهای خود بپردازید.

مقاله قبلی
کاشت مو برای بیماران لوپوس امکان پذیر است؟
مقاله بعدی
نتیجه نهایی کاشت مو در ورتکس سر (ناحیه پشت سر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید