فهرست این مطلب
یکی از بهترین روشها برای درمان کم پشتی و طاسی سر، رفتن به سراغ کاشت مو است. یعنی اگر از روشهایی همانند دارو درمانی، تغییر در رژیم غذایی و همچنین تغییر در شوینده نتوانستید جلوی ریزش مو را بگیرید و به رشد مجدد موها کمک کنید، باید به سراغ پیوند مو بروید که روشی تضمینی برای افزایش تراکم مو شناخته شده است. اما متأسفانه بعضی از افراد نمیتوانند پیوند مو را انجام دهند و یا اینکه بنا به دلایلی نمیخواهند به سراغ این متد زیبایی بروند. برای این دسته از افراد ما روش های جایگزین کاشت مو را معرفی میکنیم که در ادامه پیرامون این روشها صحبت خواهیم کرد.
رویش مجدد مو بدون کاشت امکان پذیر است ؟
مهمترین مؤلفه برای درمان طاسی سر بدون کاشت، تشخیص صحیح است. به همین دلیل فرد در گام نخست میبایست به یک پزشک متخصص پوست و مو مجرب مراجعه کند. بررسی عوامل وراثتی و سوابق بیماری فرد میتواند تعیینکننده روش درمانی موثر برای وی باشد.
در صورتی که به تازگی علائم ریزش مو را مشاهده میکنید اگر سریعاً برای درمان اقدام نمایید، قطعاً میتوان بدون کاشت مو نیز جلوی ریزش مو گرفت و در واقع شرایطی را فراهم کرد که تراکم موی سر مجددا افزایش پیدا کند. برای مثال گاهی اوقات افراد به دلیل تغییرات هورمونی در بدن دچار ریزش مو میشوند.
جدیدترین روش های جایگزین کاشت مو
اگر به دنبال جایگزینی برای روش های کاشت مو برای رفع ریزش یا نازک شدن مو هستید، چندین گزینه وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
خوشبختانه با کمک جدیدترین روش های جایگزین پیوند مو محدودیتهایی که برای برخی از افراد جهت ایمپلنت موی طبیعی وجود داشت، برطرف میشود و این دسته از افراد میتوانند بنا به تشخیص متخصص، به سراغ روش های جایگزین ایمپلنت مو بروند. این روشها عبارتند از
مزوتراپی موی سر
ریزش مو میتواند ناشی از ضعف فولیکولها رخ بدهد. متخصصان از افرادی که دچار ریزش مو و طاسی سر شدهاند میخواهند که حتماً آزمایش خون را انجام دهند چون باید وضعیت غذایی بدن آنها و همچنین سطح هورمونهای بدن به طور کامل کنترل گردد تا بتوانند بهترین روش برای درمان این مشکل را برای فرد بیمار اجرا نمایند.
مزوتراپی موی سر زمانی کاربرد دارد که متخصص متوجه شود ضعف غذایی در فولیکولها منجر به ریزش شده است. برای این منظور باید محلولهای تقویتی با استفاده از سرنگهای بسیار ظریف و نازک به پوست سر تزریق شود. این روش درمانی کاملاً غیر تهاجمی است و عوارضی را برای شما به همراه ندارد. یعنی نگرانی در مورد خونریزی، درد شدید، التهاب و سوزش سر اتفاق نخواهید داشت.
محلول تزریق شده به پوست سر حاوی مجموعهای از هورمونها، ویتأمینها، آنزیمهایی همانند کلاژناز، مواد معدنی، داروهای گشادکننده عروق خونی و به طور کلی مواد مکملی است که همه این ترکیبات برای جوانسازی پوست سر، ترمیم آن و همچنین برای تقویت فولیکولها بسیار مناسب هستند. اگر نگران این هستید که در زمان تزریق دردی را احساس کنید باید بگوییم متخصص قبل از شروع به کار، پوست سر را بیحس میکند و از طرف دیگر ممکن است در داخل محلول نیز ماده بیحسی وارد کند تا در زمان تزریق به هیچ عنوان دردی را متوجه نشوید.
با روش مزوتراپی میزان گردش خون در داخل پوست سر نیز افزایش خواهد یافت و همین موضوع به تغذیه بهتر فولیکولها کمک میکند.
کاشت مو مصنوعی
یکی از روشهایی که ما میتوانیم به عنوان جایگزین کاشت موی طبیعی از آن یاد کنیم پیوند مو مصنوعی است. در این روش متخصص از الیاف مصنوعی برای پر کردن فضای خالی سر استفاده میکند. این الیاف با چسبهای مخصوص به پوست سر میچسبند و یا اینکه به تار موهای سر بافته میشوند.
بنابراین همانگونه که متوجه شدید علاوه بر اینکه موهای شما مصنوعی به نظر میرسند این الیاف اصلاً قابلیت رشد نداشته و در نتیجه اختلاف رشد بین موهای مصنوعی با موهای طبیعی واقعاً به چشم میآید. از دیگر معایب کاشت مو مصنوعی این است که امکان آلرژی پوست سر به این چسب وجود دارد. همچنین نتیجه این نوع کاشت مو کاملاً موقت بوده و به محض اینکه قدرت چسبندگی از دست رفت شما باید برای ترمیم پیوند مو مصنوعی اقدام نمایید.
پی ار پی موی سر
از دیگر روش های جایگزین پیوند مو میتوان به پی آر پی اشاره کرد. بعضی از افراد تصور میکنند که پی آر پی همان روش مزوتراپی است. در حالی که این دو روش مکانیسم کاملا متفاوتی داشته و در نتیجه دو روش کاملاً مجزا هستند. پی آر پی روشی است که بر مبنای پلاسمای غنی از پلاکت عمل میکند. برای اجرای این روش متخصص به یک نمونه خون از بدن شما نیاز دارد تا بتواند آن را سانتریفیوژ کرده و به پلاسمای غنی از پلاکت دست یابد.
زمانی که این نمونه خون به مدت 10 دقیقه در دستگاه، سانتریفیوژ میشود، سه لایه شامل پلاسمای بدون پلاک، پلاسمای غنی از پلاکت و سلولهای قرمز خونی تشکیل خواهد شد. آنچه برای درمان پی آر پی موی سر مورد نیاز است، لایه پلاسمای غنی از پلاکت است که با استفاده از سرنگهای مخصوص به پوست سر تزریق میگردد.
در این روش نیز متخصص قطعاً از بیحسی موضعی برای شما استفاده میکند. روش پی آر پی برای کسانی که در ابتدای ریزش مو سر هستند و نمیخواهند کاشت مو را انجام دهند بسیار مناسب خواهد بود چرا که از طریق احیای فولیکولهای مو، به تقویت بنیه آنها کمک کرده و باعث میشود که میزان رشد مجدد مو بدون کاشت به شدت افزایش یابد.
پروتز مو
از زمانی که کاشت مو انجام میشود تا زمان رسیدن به نتیجه نهایی، حداقل ۹ ماه طول خواهد کشید. شاید شما به کم پشتی شدید یا طاسی مبتلا هستند و فرصت کافی برای پیوند مو را ندارید. برای مثال میخواهید در یک جلسه مهم شرکت کنید و یا اینکه قرار است مراسم ازدواج شما برگزار شود و در نتیجه فرصت این را ندارید که بخواهید در این بازه زمانی کوتاه ایمپلنت مو را انجام داده و با موهای پرپشت در مراسم حاضر شوید.
در نتیجه میتوانید برای اینکه فعلا این مراسم یا جلسه را سپری کنید، از پروتز مو استفاده نمایید. منظور از پروتز مو استفاده از تار موهای طبیعی یا موهای مصنوعی برای کاشتن در قسمت کم پشت یا طاس سر است. تفاوت پروتز مو با کلاه گیس در این است که کلاه گیس کاملاً مصنوعی به نظر میرسد اما پروتز مو که به کمک چسب مخصوص در محل طاس سر و یا کم پشت سر متصل میشود، ظاهری کاملاً طبیعی به موهای شما خواهد بخشید.
ماینوکسیدیل
یکی از روشهای دارو درمانی که روشی جایگزین برای پیوند مو نیز شناخته شده است، استفاده از داروی ماینوکسیدیل است. این دارو که به کاهش ریزش مو کمک کرده و از طرف دیگر باعث تقویت مو و رشد مجدد آنها میشود، بدون نسخه نیز به فروش میرسد. اما بهتر است اجازه دهید که متخصص ابتدا شدت طاسی سر و علت آن را در شما بررسی کرده و سپس استفاده یا از عدم استفاده از این دارو را تأیید نماید.
داروی ماینوکسیدیل در دو سطح ۲ و ۵ درصد تهیه میشود که سطح ۵ درصد برای درمان ریزش شدید مو در ناحیه سر مورد استفاده قرار میگیرد. نکته لازم به ذکر این است که ماینوکسیدیل تنها به درمان موضعی ریزش مو کمک میکند. یعنی در همان قسمتی که شما دارو را استفاده کردید، رشد فولیکولها تقویت شده و شاهد رشد مجدد موها خواهید بود.
لازم است بدانید که داروی ماینوکسیدیل عوارضی همانند قرمزی و التهاب پوست سر را به همراه دارد و اگر برای مدت طولانی از آن استفاده کنید پوست سر شما نازک شده و دچار مشکلاتی خواهید شد. به همین دلیل است که سر خود نباید از آن استفاده کنید.
فیناستراید
از دیگر روشهای دارو درمانی که جایگزین کاشت مو شناخته شده است، استفاده از داروی فیناستراید نام دارد. آقایانی که دچار ریزش مو و یا کم پشت شدن موی سر شدهاند میتوانند از این دارو برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کنند. پس همان گونه که متوجه شدید فیناستراید اصلاً برای بانوان مناسب نیست. مکانیسم عمل فیناستراید، متوقف کردن هورمونهای مردانه است که ترشح آنها در بدن بر روی رشد موها تأثیر منفی میگذارد.
دقت داشته باشید از آنجایی که فیناستراید به عنوان قویترین داروی رشد مجدد مو بر روی هورمونهای بدن تأثیر میگذارد به هیچ عنوان نباید سر خود به سراغ مصرف چنین دارویی بروید.
لیزر درمانی LLLT
لیزر کم توان یک روش غیر تهاجمی برای جایگزین شدن با فرآیند پیوند مو جهت کمک به رشد موها است. لیزر درمانی سطح پایین یا همان لیزر کم توان هم به رشد مجدد موها کمک کرده و هم باعث ضخیم شدن موهای شما میشود. یعنی اگر از نازک بودن موهای سر گلایه دارید، با کمک لیزر درمانی میتوان این مشکل را برطرف کرد.
حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که مکانیسم این متد به چه صورت است. زمانی که اشعههای لیزر به پوست سر تابیده میشوند، اگر این تابش در طول موج ۶۳۰ تا ۶۷0 نانومتر تنظیم شود یک آنزیم درون سلولی به نام سایتوکروم C اشعههای لیزر را جذب کرده و واکنشهای فتوبیولوژیکی در این آنزیم تحریک میشود.
در نتیجه سیگنالهایی به سمت فولیکول مو ارسال میگردد که با تحریک و افزایش فعالیت برخی ژنها منجر به کاهش مرگ سلولی در داخل فولیکولها و در نتیجه افزایش طول عمر سلولها میشود. متقاضیان این روش درمانی باید بدانند که تعداد جلسات براساس شدت طاسی سر و میزان پاسخگویی بدن متفاوت است. معمولاً بین 2 تا 3 جلسه در هفته و در هر جلسه بین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه باید لیزر درمانی انجام گیرد تا بتوانید به نتیجه مناسب برسید.
شامپوهایی برای ریزش مو
در مقالات متعدد به این موضوع اشاره کردهایم که گاهی اوقات عدم استفاده از شوینده مناسب باعث ریزش مو و حتی نازک شدن ساقههای مو میگردد. بنابراین افرادی که دچار ریزش مو میشوند باید از شامپوهایی استفاده کنند که از طریق تقویت فولیکولها به افزایش رشد موها کمک کند.
شامپوهای ضد ریزش حاوی ترکیباتی همانند ترکیبات آبرسان، کافئین، کتوکونازول، بیوتین و سائوپالمتو هستند. البته در انتخاب شامپو برای درمان ریزش مو باید اجازه دهید متخصص براساس میزان چرب یا خشک بودن پوست سر و همچنین وضعیت ابتلا به شوره سر و یا بیماریهای پوستی دیگر، بهترین شامپو را برای شما انتخاب کند.
تونیک های ضد ریزش مو
ممکن است به تازگی علائم ریزش مو را مشاهده کردهاید. اگر در همین زمان درمان را آغاز نمایید میتوانید جلوی پیشروی ریزش مو را گرفته و در نتیجه نیازی به کاشت مو و هزینه کردن زیاد نخواهد بود. یکی از روشهایی که در این زمینه به شما کمک میکند استفاده از تونیک های ضد ریزش مو است. تونیکها حاوی مواد مغذی شامل ویتامین و مواد معدنی، برخی از ترکیبات همانند ماینوکسیدیل و یا فیناستراید هستند. بنابراین وقتی شما تونیک ضد ریزش مو را بر روی پوست سر خود استفاده میکنید در واقع از دو جنبه به تقویت فولیکولها کمک خواهید کرد:
- اولاً شما مواد مغذی مورد نیاز رشد فولیکول را به صورت مستقیم در تماس فولیکولها قرار داده و فولیکولها با قدرت بیشتری این مواد را جذب میکنند.
- از طرف دیگر میزان گردش خون در پوست سر افزایش مییابد که همین موضوع هم باعث تقویت اکسیژنرسانی و تغذیه فولیکولها شده و هم پوست سر شما را شادابتر نگه میدارد.
البته استفاده از تونیک ضد ریزش مو تا زمانی اثربخش است که ریزش مو شدید نشده است. اگر ریزش مو افزایش یافت به روشهای درمانی دیگر نیاز خواهد بود.
روند درمانی فردی که تنها بر اثر استرس دچار ریزش مو شده، با شخصی که دچار ریزش مو وراثتی است کاملا متفاوت خواهد بود. بر اساس دلیل ریزش مو، برخی درمانهای غیرجراحی نیز میتواند دارای کاربرد باشد. برخی از راهکارهای درمانی بدون جراحی و پیوند مو برای این افراد میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مزوتراپی
- استفاده از کرم و پماد ماینوکسیدیل
- فیناستراید
- درمان و کنترل استرس
- استفاده از روغنهای گیاهی
- ماساژ پوست سر
- استفاده از کمپرس سرد
- تغییر سبک زندگی
بهترین روغن برای رویش مجدد مو
همانطور که در طول مطلب اشاره شد، پس از بررسی سوابق پزشکی فرد، برخی از راهکارهای درمانی خانگی نیز برای کاهش ریزش مو و تقویت فولیکولهای موی سر تجویز میشوند. استفاده از برخی روغنها نیز در این راستا امری رایج به شمار میرود. ماساژ پوست سر با برخی از روغنها میتواند موجبات تقویت فولیکولها و در نتیجه کاهش ریزش موها را فراهم کند. به عقیده متخصصین برخی از بهترین روغنها برای کاهش ریزش و رویش مجدد موها عبارتند از:
- روغن نارگیل
- روغن کرچک
- روغن آرگان
- روغن ماهی
- روغن نعنا
- روغن بابونه
- روغن لیمو
- روغن جوجوبا
- روغن زیتون
- روغن آووکادو
- روغن چریش
- رزماری
شما میتوانید با به کارگیری این روغنها تاثیرات مطلوبی را در رویش موهای خود مشاهده کنید؛ با این حال بهتر است استفاده از این روغنها تحت نظر پزشک متخصص پوست و مو صورت گیرد. همچنین پیش از استفاده از این محصولات نیز میبایست از عدم حساسیت به آنها اطمینان حاصل کرد.
برای اطمینان از عدم حساسیت نسبت به این روغنها میتوانید ابتدا میزان کمی از آنها را بر روی پوست بازوی خود مالیده و به مدت نیم ساعت صبر کنید. چنانچه با علائم حساسیت مواجه نشدید میتوانید نسبت به استعمال موضعی آنها بر روی پوست سر نیز اقدام کنید.
نشانه های رویش مجدد مو
بسیاری از افرادی که به دنبال راهکارهای درمانی ریزش مو هستند با این سوال مواجه هستند که نشانههای رویش مجدد مو چیست؟
علائم اولیه رویش مجدد موها برخی از زیبا جویان را دچار استرس کرده و برخی از آنها را نسبت به ادامه روند درمانی باز میدارد؛ در حالی که خود استرس به تنهایی میتواند موجبات ریزش موها را در فرد فراهم کند. به همین دلیل بهتر است که این اشخاص ابتدا بدانند در روند درمانی خود، در انتظار چه چیزی باید باشند.
در این راستا نخستین گام اطلاع از چرخه رویش موها است. کسب آگاهی از این مسئله میتواند اطلاعات جامعی را در اختیار شما بگذارد. در این راستا میتوانید در سایر مقالات پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان به کاوش بپردازید.
در این قسمت از مقاله نشانههای روش جدید رویش مو بدون کاشت را بررسی خواهیم نمود. برای مشاهده این موها میتوانید موهای خود را از وسط جدا کرده و پوست سر را در معرض نور قرار دهید. چنانچه در هنگام روند درمانی خود نسبت به رنگ کردن موهای خود اقدام نکرده باشید، مشاهده این موها کار آسانی خواهد بود.
آمپول رویش مجدد مو
همانطور که در طول مطلب خواندیم، این روزها راهکارهای درمانی متعددی در راستای کنترل و درمان ریزش مو ارائه شدهاند. هریک از این راهکارها میتوانند برای طیف خاصی از افراد دارای کاربرد باشند. به همین دلیل، هریک از راهکارهای درمانی میبایست تحت نظارت پزشک متخصص پوست و مو صورت گیرد. همچنین مراجعه به یک پزشک مجرب به شما این امکان را خواهد داد که از صحت اطلاعات ارائهشده توسط این محصولات اطمینان حاصل کنید.
در بسیاری از موارد کاشتن مو طبیعی میتواند موثرترین راهکار درمانی تلقی گردد؛ با این حال، برخی راهکارهای غیر جراحی نیز میتوانند اثرات درمانی مطلوبی را به فرد متقاضی ارائه دهند. یکی از این راهکارهای درمانی استفاده از برخی آمپولها است. از آنجا که این آمپولها دارای فرمولاسیون متفاوتی هستند میبایست توسط پزشک متخصص پوست و مو تجویز گردند.
یکی از آمپولهایی که امروزه تجویز آن در برخی کلینیکها رایج شده است، آمپول Revitacare میباشد. این آمپول دارای اثرات ضد شورهای بوده و به دلیل برخورداری از آمینواسیدها، این محصول به کند شدن فرآیند ریزش موها کمک میکند. برخی دیگر از آمپولهای رویش مو به شرح زیر هستند:
- آمپول مزوتراپی مو
- آمپول Kerastse Densifique
- آمپول آمین اکسیل Vivhy derechos pro
- آمپولهای Collistar
بهترین روش جایگزین کاشت مو کدام است ؟
به سبب وجود اطلاعات متعدد و وجود محصولات درمانی متعدد در رابطه با کنترل ریزش موها انتخاب موثرترین راهکار برای درمان این عارضه دشوار خواهد بود. بسیاری از افراد مبتلا به ریزش مو با این ابهام مواجه هستند که بهترین روش جایگزین کاشتن مو طبیعی کدام است؟
در راستای پاسخ به این سوال، مراجعه به یک پزشک متخصص پوست و مو مجرب مهمترین اقدام خواهد بود؛ زیرا دلایل ریزش مو در افراد مختلف متفاوت بوده و یک فرمول واحد برای برطرف سازی ریزش مو همه افراد وجود ندارد. در این راستا یک پزشک متخصص پوست و مو باتجربه میتواند با بررسی سبک زندگی و سوابق پزشکی فرد متقاضی نسبت به تجویز موثرترین راهکار درمانی اقدام کند.
در برخی از افراد دوری از استرس و اضطراب راهکاری موثر تلقی شده و برای برخی دیگر ممکن است تنها استفاده از برخی راهکارهای مراقبتی و بهداشتی کارساز باشد. در برخی شرایط نیز ممکن است تنها راهکار موثر برای فرد متقاضی پیوند مو طبیعی باشد. به همین دلیل میبایست به تجویز پزشک اعتماد کرده و از خوددرمانی خودداری کنید. شایانذکر است که بسیاری از راهکارهای درمانی چنانچه به صورت خودسرانه صورت گیرند، میتوانند عوارض جدی و غیرقابل درمانی را برای فرد ایجاد کنند. به منظور دسترسی به بهترین راهکار درمانی بر اساس ویژگیهای فردی خود میتوانید نسبت به دریافت مشاوره تخصصی پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان اقدام فرمایید.