تزریق بوتاکس

5 عارضه تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی (به روزرسانی 1402)

امتیاز به این محتوا

افتادگی پوست و چروکیده شدن آن همزمان با افزایش سن بیشتر خواهند شد. اما سبک زندگی، اتفاقاتی که تجربه می‌کنیم، تغذیه، مراقبت از پوست و … به شدت بر شادابی و جوان ماندن چهره تاثیر می‌گذارند. بارداری از جمله مهم‌ترین مراحل زندگی خانم‌ها است که قطعا بر شرایط بدنی مادران تاثیر می‌گذارد. در این دوران و به ویژه زمان زایمان، استرس و درد به شدت اثر منفی بر روی طراوت چهره دارد. برای مثال اغلب خانم‌ها از سیاهی زیر چشم و چروکیدگی آن قسمت، افتادگی پوست بعد از زایمان به دلیل کاهش حجم بدن، افزایش چروک‌های پیشانی به دلیل درد کشیدن و … گلایه کرده و این سوال را مطرح می‌کنند که آیا تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی ضرر دارد؟

همانگونه که می‌دانید در حال حاضر تزریق بوتاکس در اغلب کلینیک‌های زیبایی کشور من جمله پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان انجام می‌شود اما این مسئله بسیار مهم است که این تزریق را تحت نظر متخصص حرفه‌ای و در شرایط استاندارد انجام دهید. با توجه به اینکه برخی از خانم‌ها تمایل دارند تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی انجام شود، لازم است این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا اطلاعات کافی به دست‌آورید.

مشاهده این مطلب : تزریق بوتاکس به خطوط پنجه کلاغی

تزریق بوتاکس چگونه انجام می‌شود؟

قبل از هر چیز لازم است با مکانیسم تزریق بوتاکس آشنا شویم چون آگاهی از روش کار، کمک می‌کند خانم‌ها برای تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی بهتر تصمیم بگیرند. بوتاکس از سمی باکتریایی به نام بوتولینوم به دست می‌آید که وقتی به محلی از بدن تزریق می‌شود، عضلات آن قسمت را فلج می‌کند. در نتیجه سیگنال‌های عصبی به عضلات نرسیده و وقتی عضلات کناری حرکت کنند، این قسمت هیچ تغییر نخواهد داشت. برای مثال فرض کنیم که شما تزریق بوتاکس خط اخم را انجام داده‌اید.

اکنون روبروی آینه ‌ایستاده و اخم کنید. متوجه خواهید شد که بین دو ابرو هیچ تغییری نخواهد کرد. در واقع تزریق بوتاکس از چروکیده شدن پوست جلوگیری می‌کند. اما اولین سوالی که اکنون برای همه بانوان پیش می‌آید این است که با توجه به سمی بودن ماده، تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی خطرناک نیست؟ تا به حال تحقیقاتی مبنی بر استفاده از این ماده در بدن خانم باردار و شیرده انجام نگرفته است بنابراین نمی‌توان با قطعیت در این مورد صحبت نمود.

اما برای شما یک پیشنهاد داریم. قبل از اینکه تصمیم خود را برای این عمل زیبایی قطعی نمایید، اول به این موضوع فکر کنید آیا ضرورتی برای انجام کار در دوران حاملگی و شیردهی وجود دارد یا خیر؟ آیا ممکن است خطراتی برای شما داشته باشد؟

مشاوره تزریق بوتاکس تخصصی و رایگان (تلفنی و آنلاین)

عوارض تزریق بوتاکس در زمان بارداری و شیردهی
تزریق بوتاکس در دوران بارداری زنان چه معایبی دارد؟ مارال سلامت ایرانیان

عوارض تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی

تزریق بوتاکس برای قسمت‌های مختلف صورت همانند پیشانی، گودی چشم، گونه‌ها، لب‌ها، چانه و حتی برای فرم دهی به بینی استفاده می‌شود و همین گستردگی در استفاده از این روش باعث شده است خانم‌ها حتی تصمیم بگیرند برخی مشکلات پوستی خود در دوران بارداری و شیردهی را از این طریق برطرف نمایند. اما لازم است بدانید آنچه به صورت قطعی تایید شده است، ابتلا به بیماری بوتولیسم در بدن مادران باردار ناشی از پخش شدن سم از محل تزریق است. مهم‌ترین عوارض ناشی از این بیماری عبارتند از:

  1. اولین و مهم‌ترین عارضه ناشی از بوتولیسم، ضعف عضلات است که در این حالت مادر باردار، به شدت اذیت خواهد شد.
  2. ممکن است به تاری دید و یا حتی دوبینی مبتلا شوید.
  3. در برخی موارد خانم‌ها در تکلم نیز مشکل پیدا می‌کنند.
  4. گرفتگی صدا و مشکلات تنفسی، از دیگر عارضه‌های بوتولیسم است.
  5. بانوان عزیز توجه داشته باشند که احتمال دارد دچار بی‌اختیاری ادراری شوند. تصور کنیم این اتفاق در دوران حاملگی رخ بدهد آیا می‌دانید این مسئله بر روی جنین در شکم تاثیر می‌گذارد؟

مطالب بیشتر: سن مناسب تزریق بوتاکس

مسئله بسیار مهم که لازم است مادران به آن توجه داشته باشند این است که این عارضه‌ها بین چند ساعت تا چند هفته طول می‌کشد. متاسفانه ما با موارد زیادی مواجه بوده‌ایم که مادر از بارداری خود اطلاع نداشته و تزریق بوتاکس را انجام داده است. همانگونه که گفته شد اگر دوز سم زیاد نبوده و تزریق به درستی صورت گیرد، خطری شما و جنین را تهدید نخواهد کرد و بوتولیسم تنها به دلیل دوز زیاد بوتاکس در بدن رخ می‌دهد. بنابراین استرس و نگرانی نداشته باشید.

مشاهده این مطلب: درمان کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس

تاثیر تزریق بوتاکس در دوران بارداری بر سلامت جنین

ممکن است هدف از تزریق بوتاکس، درمان برخی از عارضه‌ها همانند عوارض ناشی از میگرن باشد. بنابراین در صورتی که متخصص لازم می‌داند درمان در دوران حاملگی نیز ادامه پیدا کند، بهتر است در سه ماهه اول، دست نگه دارید چون متخصصان معتقد هستند در این دوران، اندام‌های بدن جنین در حال شکل‌گیری است و هیچ ماده دارویی و حتی سم بوتولینوم نباید وارد بدن مادر شود چون ممکن است منجر به نقص در جنین شود. البته تاکنون گزارشی در مورد نقص جنین ناشی از سم بوتولینوم ثبت نشده است اما به هر حال باید جانب احتیاط را رعایت نمود. همچنین لازم به ذکر است که هیچ اطلاعاتی در مورد تاثیر بوتاکس بر زایمان زودرس و حتی سقط جنین ارائه نشده است.

مسئله دیگر که لازم می‌دانیم در مورد آن صحبت کنیم، تاثیر بوتاکس بر رشد مغزی جنین است. همانگونه که می‌دانید رشد مغز در تمام طول بارداری ادامه دارد به همین دلیل است که پزشک شما اکیدا توصیه می‌کند از خود مراقبت کنید تا حتی المقدور نیازی به مصرف دارو نباشد. ورود مواد شیمیایی به بدن می‌تواند تاثیر منفی بر رشد مغز داشته باشد. بنابراین بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و تزریق بوتاکس در دوران بارداری انجام نشود.

مشاهده این مطلب: تزریق بوتاکس خط اخم

نکات مهم برای تزریق بوتاکس در دوران شیردهی

نکاتی در مورد تزریق بوتاکس در دوران شیردهی

بانوان عزیز توجه داشته باشید که محققان اکیدا توصیه می‌کنند تزریق بوتاکس در دوران شیردهی انجام نشود چون اطلاعات کافی مبنی بر بی‌خطر بودن این کار در دوران شیردهی برای سلامت مادر و نوزاد وجود ندارد. اما با این حال چند مطلب را متذکر می‌شویم:

  1. در هر بار تزریق، مقدار کمی از بوتاکس به محل مورد نظر تزریق می‌شود.
  2. متخصصان از بوتولینوم نوع A استفاده می‌کنند که کمترین عارضه جانبی را دارد.
  3. اگر دوز معینی از بوتاکس استفاده شده، تزریق به درستی صورت گیرد و بعد از اتمام کار نکات مهم همانند عدم ماساژ صورت و بالاتر بودن سر از بدن در حین استراحت را رعایت کنید، قطعا بوتاکس در همان محل تزریق مانده و در بدن پخش نمی‌شود.
  4. درست است که گزارشی مبنی بر انتقال سم به بدن نوزاد از طریق شیر مادر وجود ندارد اما عاقلانه‌ترین کار این است که سلامت فرزند خود را به خطر نیندازید. شاید مشکلی رخ بدهد. اما اگر به دلیل درمان بیماری مجبور به تزریق بوتاکس هستید، توصیه ما بر این است که حتما چند ساعت صبر کرده و سپس کودک را شیر بدهید.
  5. در نهایت توصیه می‌کنیم به جای تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی، کمی صبر کنید تا بدن به حالت تعادل از نظر هورمونی برسد چون همانگونه که می‌دانید هورمون‌ها بر زیبایی و سلامت پوست تاثیر می‌گذارند و ثبات هورمون‌ها، مدتی بعد از زایمان رخ خواهد داد.

مطالب بیشتر: مراقبت قبل و بعد از تزریق بوتاکس

maralsalamatiranian

یک تیم پزشکی سخت کوش و خبره که یک هدف مشترک دارند! دسترسی سریع و آسان کاربران به مطالب معتبر روز دنیا در حوزه زیبایی و سلامت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارید؟