فیناستراید: اطلاعات دارویی (موارد استفاده، عوارض جانبی، تداخلات)

فیناستراید
امتیاز به این محتوا

قرص فیناستراید یک داروی تجویزی است که برای درمان برخی بیماری‌های مرتبط با هورمون تستوسترون مانند بزرگی پروستات، آلوپسی (ریزش موی غیرطبیعی) و هایپرتریکوز (افزایش رشد مو در ناحیه‌های غیرطبیعی) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمان مصرف قرص فیناستراید بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد دارد و بهتر است طبق دستورالعمل پزشک مصرف شود. معمولاً قرص فیناستراید با یک وعده غذایی مصرف می‌شود و بهتر است آن را همیشه در همان ساعت یا موقعیت مصرف کنید.

در صورتی که دستورالعمل پزشک خود را به دقت دنبال کرده باشید، نباید مشکلی در مصرف قرص فیناستراید داشته باشید؛ اما اگر هرگونه علائم جانبی یا ناراحتی را تجربه کردید، می‌بایست مراتب را فوراً به پزشک خود گزارش دهید.

لازم‌ به ذکر است که این دارو نباید توسط زنان مورد استفاده قرار گیرد. آقایان متأهل در هنگام مصرف این دارو باید توجه داشته باشند که حتی تماس مستقیم با پوست بانوان در هنگام بارداری می‌تواند باعث جذب این ماده توسط آن‌ها شده و خطرات جدی را برای آن‌ها به دنبال داشته باشد. توجه داشته باشید که مصرف این دارو از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا برای بانوان ممنوع شده است.

عوارض فیناستراید

طبق داده‌های آماری موجود، مصرف روزانه 1 میلی‌گرم از قرص فیناستراید می‌تواند تأثیر بسزایی در رویش موها ایجاد کند؛ با این حال برخی عوارض نیز در رابطه با مصرف این دارو به ثبت رسیده‌اند که در ادامه این مقاله کاربردی به آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

عوارض فیناستراید

هر قرص مزایا و معایب خاص خود را به دنبال دارد.همانند هریک از راهکارهای درمانی ریزش مو و سایر داروهای رایج برای این مسئله، استفاده خودسرانه از این دارو نیز می‌تواند عوارض نامطلوبی را برای فرد و سلامت وی ایجاد کند. نخستین نکته پیش از مصرف این دارو تشخیص صحیح علت ریزش مو است. این تشخیص نیز می‌بایست توسط پزشک متخصص پوست و مو صورت گیرد. برخی از عوارض ثبت شده در رابطه با مصرف خودسرانه این دارو عبارتند از:

  1. ابتلا به اختلالات خلق و خویی و افسردگی
  2. ایجاد حساسیت و آلرژی
  3. ابتلا به جوش قرمز و کهیر
  4. ابتلا به اختلالات باروری
  5. بازگشت ریزش مو پس از قطع مصرف دارو

قرص فیناستراید برای چیست؟

فیناستراید ازجمله داروهایی است که به منظورهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در رابطه با کارکردها و عوارض این دارو نیز اطلاعات متعددی در فضای مجازی منتشر شده است. از این قرص عموماً برای درمان و کنترل ریزش مو و همچنین برای غده پروستات مردان استفاده می‌گردد.

برای ساخت این دارو از 2 ماده اصلی به صورت کریستالی و پودری بهره‌گیری می‌شود. فیناستراید می‌تواند نقش مطلوبی را برای بهبود رویش موها و جلوگیری از ریزش آن‌ها ایفا کند. این دارو با ترکیب خود باعث می‌گردد تا تولید هورمون‌های کاهش‌دهنده رشد مو کاهش یافته و یا کاملاً متوقف گردد؛ بدین ترتیب، قرص فیناستراید باعث جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد موها می‌شود.

قرص فیناستراید برای چیست

در رابطه با مصرف این دارو نیز برخی محدودیت‌ها وجود داشته و مصرف آن برای افراد دارای شرایط زیر توصیه نمی‌گردد:

  1. بانوان و کودکان
  2. بانوان باردار
  3. آقایانی که قصد بارداری همسر خود را دارند.
  4. برخی بیماری‌های زمینه‌ای

عوارض فیناستراید در مردان

همان‌طور که اشاره شد، مصرف طولانی‌مدت بسیاری از داروها می‌تواند عوارض جدی را برای افراد به دنبال داشته باشد. این مسئله در رابطه با قرص فیناستراید نیز صدق می‌کند. این قرص یک داروی خوراکی است که مانع از تولید ماده DHT در بدن می‌گردد. DHT یک هورمون مردانه است که می‌تواند باعث از بین رفتن فولیکول‌های سر افراد شود.

علیرغم آن‌که مصرف فیناستراید می‌تواند از ریزش موها جلوگیری کند، باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف این دارو باید به‌طور مداوم باشد. قطع مصرف این دارو می‌تواند باعث بازگشت ریزش موها گردد. مصرف مداوم فیناستراید در آقایان نیز می‌تواند برخی عوارض را ایجاد کند که متداول‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. کاهش میل جنسی
  2. اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی
  3. کاهش و افت حجم منی
  4. بزرگ شدن سینه و ایجاد تحریک‌پذیری در این ناحیه
  5. ایجاد حساسیت سینه به لمس شدن
  6. انزال زودرس و مشکلات مربوط به آن
  7. ابتلا به اختلالات افسردگی
  8. بروز آلرژی و برخی حساسیت‌های پوستی

بهترین زمان مصرف قرص فیناستراید

یکی از عمده سؤال‌های مطرح‌شده کاربران فضای مجازی و مبتلایان به ریزش مو در رابطه با مصرف قرص فیناستراید، بهترین زمان مصرف آن است. همان‌طور که گفته شد، مصرف این دارو عموماً به بانوان و بانوان باردار توصیه نمی‌شود. علت آن نیز ایجاد اختلالات هورمونی است. در رابطه با مصرف فیناستراید در آقایان نیز برخی نکات و دستورالعمل‌ها وجود دارند.

بهترین زمان مصرف قرص فیناستراید عموماً روزانه 1 مرتبه است و این مصرف باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. در راستای درمان و کنترل ریزش مو دوز 1 درصدی این دارو توصیه می‌گردد.

معمولاً مصرف قرص فیناستراید به صورت همزمان با وعده غذایی است؛ البته معمولاً پزشک مربوطه زمان معینی را برای استفاده این دارو تعیین کرده و فرد می‌بایست از تغییر زمان مصرف خودداری کند. همچنین شایان‌ذکر است که خوردن بیش از 1 عدد از این قرص در طی روز مجاز نبوده و می‌تواند خطرناک باشد. همچنین پیش از مصرف این دارو، لازم است که پزشک خود را نسبت به سوابق پزشکی خود مطلع کنید.

بهترین زمان مصرف قرص فیناستراید

فیناستراید بعد از کاشت مو

چنانچه اشاره شد، قرص فیناستراید برای کنترل ریزش مو کاربرد دارد. فیناستراید یک داروی ضد آندروژنیک است که برای کنترل ریزش مو و افزایش رشد موی سر در برخی افراد استفاده می‌شود. در برخی موارد، پس از پیوند مو، پزشک می‌تواند فیناستراید را به عنوان یکی از درمان‌های مکمل پس از عمل تجویز کند.

با این حال، پیش از شروع هرگونه درمانی، بهتر است با پزشک خود در مورد مزایا و معایب استفاده از فیناستراید بعد از پیوند مو صحبت کنید. برخی افراد ممکن است نتوانند از این دارو به دلیل عوارض جانبی مختلفی مانند کاهش نعوظ جنسی و ناراحتی در ناحیه تناسلی استفاده کنند.

همچنین از آنجا که پس از پیوند موی طبیعی، برخی مراقبت‌های خاص متداول هستند؛ پزشک شما ممکن است به شما راهنمایی کند که چگونه این مراقبت‌ها را انجام دهید و آیا استفاده از فیناستراید برای شما مناسب است یا خیر. در هر صورت، مهم است که دستورالعمل پزشک خود را دنبال کرده و از هرگونه درمان خودسرانه اجتناب کنید.

مدت زمان مصرف فیناستراید بعد از کاشت مو

مصرف فیناستراید و سایر داروهای کنترل ریزش مو پس از پیوند مو باید تحت نظر پزشک جراح صورت گیرد. به طور کلی، مدت‌زمان مصرف فیناستراید بعد از کاشت مو بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد داشته و معمولاً توسط پزشک متخصص پوست و مو تعیین می‌شود.

در برخی موارد، ممکن است پزشک فیناستراید را به عنوان یک درمان پس از عمل تجویز کند و فرد باید این دارو را به مدت معینی مصرف کند. همچنین پزشک مربوطه می‌بایست سوابق پزشکی فرد متقاضی را به‌دقت بررسی کند.

از آنجایی که تأثیرات این دارو موقتی است، عموماً طول مصرف آن نیز طولانی خواهد بود. در این حالت، مدت زمان مصرف فیناستراید ممکن است چند ماه تا چند سال باشد و مصرف آن باید دقیقاً دستورالعمل پزشک معالج باشد. در برخی شرایط بر اساس نیاز فرد تحت درمان و ویژگی‌های وی، ممکن است پزشک جراح مصرف پماد و کرم ماینوکسیدیل را انتخاب بهتری ارزیابی کند.

مقاله قبلی
14 کرم و سرم ضد لک و روشن کننده پوست قوی (خارجی و ایرانی)
مقاله بعدی
قرص هیرونیک تقویت و رشد مو با Haironik

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید