درمان انحراف و کجی بینی (با جراحی و بدون جراحی) – تشخیص انحراف سپتوم

درمان انحراف و کجی بینی
امتیاز به این محتوا

با وجود روش‌های زیادی که در زمینه عمل بینی ابداع شده است، می‌توان نقص‌هایی همانند انحراف و کجی بینی را به بهترین شکل ممکن درمان نمود. البته مراجعه کردن به یک متخصص حرفه‌ای، تضمین‌کننده نتیجه نهایی خواهد بود. به طور کلی اگر شما دچار کجی و انحراف بینی هستید و می‌خواهید از طریق جراحی رینوپلاستی این عارضه را برطرف کنید، به شما توصیه می‌کنیم حتماً این مطلب را مورد مطالعه قرار دهید تا نکاتی را پیرامون جراحی انحراف و کجی بینی با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

دلایل انحراف و کجی بینی

دلایل انحراف و کجی بینی

به طور کلی انحراف و کج بینی به دو دلیل رخ می‌دهد:

  1. برخی از افراد به صورت ژنتیکی، بینی کج منحرفی دارند. البته این انحراف گاهی اوقات از نظر ظاهری به وضوح دیده نمی‌شود و بعد از عکسبرداری‌های دقیق، متخصص متوجه می‌شود که تیغه میانی بینی کند دچار انحراف شده و به همین دلیل فرد دچار مشکلاتی همانند خروپف شدید می‌گردد.
  2. اما دلیل دیگری که باعث کجی و انحراف بینی می‌شود، ضربه‌هایی است که در اثر تصادف، ورزش کردن و در نتیجه ضربه خوردن به بینی وارد می‌شود. در این صورت ممکن است ضربه به حدی شدید بوده باشد که نیاز به عمل انحراف و کجی بینی ضروری شود. در چنین مورادی شما باید متخصص حرفه‌ای را در این زمینه پیدا کنید چرا که قرار است تیغه میانی بینی دستکاری شده و یا اینکه ساختار بینی به طور کامل تغییر کند.  اگر جراح از تجربه کافی برخوردار نباشد، ممکن است شما به نتیجه ایده‌آل نرسید.

مطالب بیشتر: جراحی بینی بدون بی حسی

تفاوت کجی و انحراف بینی در چیست؟

جالب است بدانید عمده افرادی که برای عمل رینوپلاستی اقدام می‌کنند، فکر می‌کنند انحراف بینی همان کجی بینی است در صورتی که این دو با یکدیگر کاملاً متفاوت هستند. وقتی که تیغه داخلی بینی کج شود، به اصطلاح فرد دچار انحراف بینی شده است یعنی ساختار داخلی بینی دچار مشکل بوده و باید حتماً این تیغه تحت جراحی قرار گیرد.

اما زمانی که ما در مورد انحراف بینی صحبت می‌کنیم، منظور این است که کل بینی منحرف شده است. یعنی ساختار داخلی بینی یا همان تیغه بینی همچنان صاف است و مجرای بینی را به دو قسمت کاملاً مساوی تقسیم می‌کند. ولی بینی بنا به دلایلی، دچار انحراف کلی شده است و این انحراف مشکلات تنفسی، گرفتگی بینی و حتی گرفتگی صدا در حین صحبت کردن را ایجاد خواهد کرد.

انواع روش جراحی انحراف تیغه بینی

سپتوپلاستی باز

در جراحی بینی باز متخصص باید لایه روی بینی را به طور کامل بردارد تا به تیغه میانی بینی دسترسی داشته و بتواند آن را اصلاح کند. برای این منظور ابتدا در پایه میانی بینی که کلوملا نامیده می‌شود یک برش ایجاد کرده و سپس پوست روی دماغ را از طریق یک برش در لبه داخلی پره‌ها به سمت بالا می‌برد.

در نتیجه به راحتی می‌تواند به ساختمان داخلی بینی دسترسی داشته و تغییراتی که لازم است را در آن اجرا کند. این روش دقت بالایی دارد چون همانگونه که گفتیم متخصص با تسلط کامل بر روی تیغه میانی بینی به راحتی می‌تواند هر گونه تغییر را در این تیغه ایجاد کرده و حتی بدترین انحرافات تیغه بینی را نیز اصلاح کند.

سپتوپلاستی آندوسکوپی

در این روش برخلاف سپتوپلاسمی باز تعداد برش‌هایی که ایجاد می‌شود بسیار کمتر بوده و اصلاً نیازی نیست که به طور کامل لایه روی بینی برداشته شود. بنابراین سپتوپلاسمی آندوسکوپی یک روش کمتر تهاجمی شناخته می‌شود.

اما از آنجایی که به دلیل برنداشتن لایه رویی بینی دسترسی جراح به قسمت‌های داخلی بینی بسیار کمتر می‌شود، بنابراین متخصص باید مهارت بالایی داشته باشد تا بتواند اصلاحات لازم را بر روی تیغه بینی اجرا کند.

معمولاً این روش زمانی استفاده می‌شود که اصلاحات زیادی برای درمان انحراف بینی نیاز نباشد چون همانگونه که گفتیم متخصص نمی‌تواند به خوبی تمامی ساختمان بینی را ملاحظه کند. در صورتی که انحرافات شدید و یا ساختمان داخلی بینی مشکلات زیادی داشته باشد راهی جز جراحی بینی باز نخواهد بود.

خطرات جراحی انحراف سپتوم

جراحی بینی سپتوم با عوارضی همراه است که این عوارض کاملاً طبیعی بوده و بعد از چند ماه برطرف می‌گردند. اما متأسفانه عدم دقت متخصص و یا عدم مراقبت از خود در دوره نقاهت و چند ماه اول بعد از جراحی ممکن است خطراتی را برای شما به همراه داشته باشد که مهمترین آن‌ها شامل:

خونریزی بینی

اگر چه کمی خونریزی بعد از جراحی سپتوم کاملاً طبیعی است اما اگر به بینی فشار وارد گردد خون دماغ اتفاق می‌افتد. بنابراین از فین کردن بپرهیزید، به هیچ عنوان بینی خود را فشار ندهید، سر خود را به سمت پایین خم نکنید و با بینی نفس عمیق نکشید چون احتمال پاره شدن بخیه‌ها و خون دماغ وجود دارد.

عفونت

عفونت زمانی رخ می‌دهد که بخیه‌ها و زخم‌ها آلوده شده باشند. بخشی از این موضوع تحت کنترل متخصص است. اگر تجهیزات و محیط عمل استریل نباشند قطعاً خطر عفونت وجود دارد. در دوره نقاهت باید زخم‌های بینی را به طور مرتب استریل کنید و از رفتن به محیط‌های باز به خصوص هوای آلوده بپرهیزید.

عدم تقارن بینی

عدم تقارن در بینی یا به دلیل عدم مهارت متخصص در تنظیم تیغه میانی بینی اتفاق می‌افتد و یا شما در دوره نقاهت به خصوص در یک ماه اول به صورت ناخواسته باعث انحراف بینی می‌شوید. برای مثال فشار دادن بینی، حرکت دادن آن با دست، فین کردن بینی، عطسه کردن یا تنفس عمیق با بینی، همه این عوامل باعث انحراف در تیغه میانی بینی و عدم تقارن بینی می‌شوند.

آیا درمان کجی و انحراف بینی بدون جراحی ممکن است؟

از آنجایی که روش‌های بدون جراحی در عمل رینوپلاستی نیز ابداع شده است، برخی از متقاضیان از جراح خود درخواست می‌کنند که برای درمان کجی و انحراف بینی به سراغ روش‌های غیر جراحی برود. اصلاً چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

در صورتی که نقص‌های بسیار جزئی در ساختار داخلی خارجی بینی مانند فرورفتگی‌های کوچک و یا ضخیم بودن پره‌های بینی برای شما اتفاق افتاده باشد، می‌توان از روش‌های غیر جراحی همانند لیزر و روش‌های دیگر برای درمان استفاده کرد اما وقتی صحبت از انحراف و کجی بینی به میان می‌آید حتماً باید روش جراحی برای شما اتخاذ گردد.

جراحی رینوپلاستی به دو صورت باز و بسته پیش می‌رود. متخصص براساس شدت عارضه‌ای که در بینی شما اتفاق افتاده است، بهترین روش جراحی را برای شما انتخاب می‌کند. مسلماً جراحی بینی بسته در مدت زمان کوتاهی انجام گرفته و همچنین زخم‌ها از نظر ظاهری مشخص نیستند. بنابراین خطر تشکیل اسکار وجود ندارد.

آیا درمان کجی و انحراف بینی بدون جراحی ممکن است؟

اما اگر قرار است برای درمان کجی و انحراف بینی از عمل بینی بسته استفاده شود، حتماً از مهارت عمل متخصص اطمینان داشته باشید تا دچار مشکل نشوید چون متخصص باید به اندازه‌ای در این زمینه مهارت داشته باشد که بدون برداشتن لایه روی بینی بتواند ساختار داخلی آن را جراحی کند.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای بارداری بعد از عمل بینی

مراقبت‌ های قبل از جراحی انحراف و کجی بینی

قبل از اقدام برای عمل رینوپلاستی باید یکسری نکات مراقبتی را رعایت کنید تا در جریان عمل و بعد از آن دچار عوارض جدی نشوید:

  1. حداقل به مدت یک ماه قبل از جراحی انحراف و کجی بینی، دخانیات و مشروبات الکلی را ترک کنید چرا که این ترکیبات باعث رقیق شدن خون و کاهش اکسیژن خون شده و باعث می‌شوند در جریان عمل و بعد از آن مشکلات جدی برای شما اتفاق بیفتد.
  2. در صورتی که از دارو‌ها و مکمل‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید حداقل دو هفته زودتر این ترکیبات را تحت نظر متخصص خود کنار بگذارید.
  3. از مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین در یک هفته قبل از عمل بینی خودداری کنید.
  4. شب قبل از عمل بینی حتماً استحمام کنید چون برای چند روز امکان حمام کردن برای شما فراهم نخواهد بود.
  5. در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید حتماً در جلسه مشاوره حضوری، با متخصص در میان بگذارید و اگر دارویی مصرف می‌کنید باید این موضوع را به جراح اطلاع دهید تا مطمئن شود که مصرف این دارو‌ها در روند درمان و جراحی اختلال ایجاد نمی‌کند.

مراقبت‌ های بعد از جراحی انحراف و کجی بینی

متخصص در جلسه مشاوره قبل از عمل، نکات مراقبتی بعد از جراحی رینوپلاستی انحراف و کجی بینی را برای شما توضیح می‌ده.د ما نیز به اختصار، پیرامون این موضوع صحبت می‌کنیم:

  1. همچنان مصرف دخانیات و الکل به مدت یک ماه ممنوع است.
  2. تا دو هفته به سراغ دارو‌ها و مکمل‌های رقیق‌کننده خون نروید.
  3. حداقل به مدت یک ماه اول باید مواد غذایی بسیار نرم بخورید چون به هیچ عنوان نباید فشار به بینی وارد گردد.
  4. به مدت دو هفته کمتر صحبت کنید و همچنین در دو روز اول بعد از جراحی به هیچ عنوان صحبت نکنید چون اگر بینی شما تحت تأثیر کمترین فشاری قرار داشته باشد، ساختار خود را از دست می‌دهد.
  5. دارو‌های تجویز شده توسط متخصص را دقیقاً در زمان مشخص مصرف نمایید.
  6. به هیچ عنوان به سراغ مصرف دارو به صورت خودسرانه نروید.
  7. برای تسریع در روند  بهبودی ورم بینی، می‌توانید از کمپرس آب سرد در نواحی اطراف بینی استفاده کنید.
  8. بهتر است در چند هفته اول بعد از جراحی کجی و انحراف بینی، در زمان خواب سر بالاتر از بدن باشد  تا مایعات در محل زخم تجمع نیافته و هر چه زودتر، ورم برطرف گردد.
  9. بعد از جراحی انحراف و کجی بینی بهتر است تا چند هفته سر خود را پایین خم نکنید چون فشار به بینی باعث می‌شود دوباره ساختار داخلی بینی شما تغییر کند.
  10. در صورتی که دچار عارضه‌ای شدید و یا اینکه بینی شما به صورت ناخواسته ضربه خورد، در اولین فرصت به متخصص خود مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: افتادگی بینی بعد از عمل بینی

مراقبت‌ های بعد از جراحی انحراف و کجی بینی

هزینه جراحی انحراف و کجی بینی

در تعیین  قیمت جراحی انحراف و کجی بینی باید حتماً متخصص وضعیت بینی شما را بررسی کند تا متوجه شود چه روش جراحی برای شما مناسب‌تر بوده و عمل چه مدت زمان طول می‌کشد.

از طرف دیگر باید بررسی گردد که آیا نیاز به عمل ترمیمی خواهد بود یا نه. این عوامل بر روی هزینه کلی عمل تأثیر می‌گذارد. البته هزینه مربوط به دستمزد متخصص، هزینه پایه کلینیک و هزینه‌های دیگر همانند رفت و آمد به کلینیک و خرید دارو‌ها را نیز باید در نظر بگیرید. از آنجایی که درمان انحراف و کجی بینی جنبه درمانی دارد، بنابراین برخی از شرکت‌های بیمه در این زمینه از شما حمایت خواهند کرد.

مقاله قبلی
پلکسر بینی جایگزینی برای جراحی – چقدر طول می کشد تا نتایج پلکسر بینی را ببینید؟
مقاله بعدی
آیا جراحی بینی بدون بی حسی و بیهوشی امکان پذیر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید