فهرست این مطلب
پلکسر بینی را میتوان روشی جدید در علم پزشکی محسوب کرد که بسیاری از مشکلات زیبایی مربوط به بینی را برطرف میکند. در واقع این روش، عمل بینی بدون جراحی است که رفع ایرادات بینی با بیحسی موضعی و گذراندن چند جلسه که هر جلسه معمولا” بین 20 تا 30 دقیقه زمان میبرد انجام میشود. دستگاه پلکسر از ابتداییترین ابزارهای نرم جراحی محسوب میشود که دارای انرژی کنترل شده است و ثبت آن توسط شرکت معتبر GMV ایتالیا به طور رسمی انجام شده است. دستگاه پلکسر به سه نوع زیر تقسیم میشود که هریک کارایی متفاوتی با یکدیگر دارند.
انواع دستگاه پلکسر بینی
دستگاه پلکسر سفید
از این دستگاه به منظور درمان مشکلات جزئی پوستی مانند رفع سیاهی دور چشم، پاک کردن تتو، رفع آکنه، جای جوش و مواردی از این قبیل استفاده میشود.
دستگاه پلکسر سبز
این دستگاه برای لیفت صورت، درمان پف چشم، درمان جوش و آکنه و مواردی از این قبیل پرکاربرد است.
دستگاه پلکسر با توان بالا
همانطور که از نام این دستگاه مشخص است دارای قدرت بالایی میباشد. از اینرو ضایعات گوشتی، غدههای چربی و مشکلات جدی پوستی را طی چند جلسه درمانی از بین خواهد برد.
مزایا پلکسر بینی
جراحیهایی که با استفاده از دستگاه پلکسر انجام میشود بدون خونریزی و بیهوشی صورت میگیرد و بیمار پس از درمان با مشکلات پوستی از جمله لک و اسکار درگیر نخواهد شد.
ایمنی این دستگاه بالا است و جوانسازی و سفت شدن پوست به وسیله تصعید پوست و ایجاد پلاسما انجام میشود.
این روش درمانی به بیهوشی عمومی و وریدی نیازی ندارد و بدون ایجاد برش و بخیه در ناحیه مورد نظر انجامپذیر است. مدت زمان مراقبتهای پس از این عمل جراحی کوتاه و حداکثر یک ماه است و بیمار در این مدت بهبود پیدا میکند.
از دیگر مزایای استفاده از دستگاه پلکسر برای درمان ایرادات بینی را میتوان مقرون به صرفه بودن این روش نسبت به روشهای دیگر دانست و اینکه به دلیل عمق درمان، ماندگاری طولانی خواهد داشت.
مطالب بیشتر: پلاسماجت بینی
عوارض پلکسر بینی
پلکسر بینی همانند تمام روشهای درمانی که به منظور رفع ایرادات بینی انجام میشود در کنار مزایا و ویژگیهای مثبتی که دارد دارای عوارض جانبی نیز میباشد. احساس سوزش، خارش، قرمزی و تورم و ایجاد نقاط سیاهی که بر اثر لیزر بر روی ناحیه درمان صورت میگیرد از مهمترین عوارض جانبی این روش است. اما این عوارض جانبی برای بیمار خطرناک نیستند و تنها با رعایت نکاتی که پزشک پس از درمان به بیمار توصیه میکند میتوان از بروز این موارد پیشگیری کرد. مهمترین توصیهها عدم دستکاری زخمها و عدم مالش محل درمان بعد از پلکسر هستند که بیمار با رعایت این موارد میتواند از احساس سوزش و قرمزی و تورم ناشی از درمان پیشگیری کند. همچنین با کمی صبر و گذشت مدت زمان کوتاه، نقاط سیاه حاصل از لیزر نیز رفع خواهند شد و اثری از آنها بر روی پوست بینی باقی نخواهد ماند.
پلکسر بینی چگونه انجام میشود؟
مراحل انجام پلکسر بینی بدین صورت است که در ابتدا از بیحسی موضعی روی محل مورد نظر از بینی که قرار است پلکسر بر روی آن انجام شود استفاده میشود و پس از اثربخشی آن پزشک مربوطه پلکسر را آغاز میکند.
در دومین مرحله از درمان از یک دستگاه بدون سیم قلمی که مجهز به یک شاخک کوچک است برای تاباندن گاز رسانا در نقاط کوچک که از یکدیگر فاصله کمی دارند به لایه سطحی پوست بینی استفاده میشود که این دستگاه همان دستگاه پلکسر بینی است.
در آخرین مرحله و بعد از اینکه کار با دستگاه پلکسر جهت رفع ایرادات ناحیه مورد نظر به اتمام رسید، ناحیه تحت درمان را ضدعفونی کرده و از ژل خنک کننده جهت کاهش سوزش ناشی از سوختگی پلکسر استفاده میشود.
پلکسر بینی چند جلسه است؟
در ارتباط با تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان این بیماری باید گفت سطح انتظار بیمار از نتیجه درمان و پاسخ پوست بیمار مهمترین عوامل تعیین کننده تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان است. بنابراین تعداد جلسات درمان در مورد بیماران مختلف متفاوت است و معمولا” پزشکان مربوطه پس از گذشت یک ماه تعداد جلسههای مورد نیاز را با بررسی پوست بیمار پس از طی دوره درمانی ارزیابی میکنند.
حدود هزینه پلکسر بینی چقدر است؟
عوامل مختلفی در تعیین هزینه نهایی پلکسر بینی تاثیرگذار هستند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است.
- میزان دستمزدی که پزشک مربوطه برای این روش درمانی دریافت میکند.
- تعداد جلساتی که پزشک برای درمان در نظر گرفته است.
- این موضوع که پوست بیمار از چه نوعی باشد.
- سابقهای که پزشک مربوطه در این زمینه دارد.
- مطب پزشک در چه محلی قرار گرفته باشد و مجهز به چه امکاناتی باشد.
تمامی موارد بالا از مهمترین عوامل تعیین کننده هزینه پلکسر بینی هستند که بیمار پس از مراجعه به پزشک و پس از معاینه میتواند از هزینه نهایی این روش مطلع شود.
پلکسر بینی یا جراحی بینی؟
از آنجایی که شکل ظاهری بینی در زیبایی ظاهری افراد تاثیر بسزایی دارد، بسیاری از افراد که از شکل ظاهری بینی خود رضایت کافی ندارند به روشهای مختلفی که برای اصلاح فرم بینی وجود دارد فکر میکنند. در کشور ما جراحی بینی یکی از رایجترین روشهای جراحی زیبایی است که مهارت پزشک و نوع فرم بینی بیمار مهمترین عوامل تعیینکننده در نتیجه حاصل از عمل بینی است. جراحی بینی بر خلاف پلکسر بینی که هیچ نوع محدودیتی برای افراد بیمار ندارد و دارای عوارض جانبی کم خطری است، برای بسیاری از بیماران زیر خطرناک است.
جراحی بینی برای افرادی که به بیماری قلبی و عروقی دچار هستند به دلیل استفاده از بیهوشی عمومی خطرناک است و این احتمال وجود دارد که بدن بیمار واکنشهای آلرژیک به این مواد نشان دهد.
افراد مبتلا به بیماری دیابت به دلیل اینکه احتمال ابتلا به بیماریهای کلیوی و قلبی را دارند گزینه مناسبی برای جراحی بینی نیستند و کند بودن روند بهبود زخم بیماران دیابتی و احتمال بروز عفونت را در پیش خواهد داشت.
بیمارانی که دچار کمخونی حاد هستند و با مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم میکنند نیز بهتر است از جراحی بینی خودداری کنند. زیرا به هنگام عمل بینی تنها راه تنفسی برای بیمار دهان است و بیمارانی که دچار درگیری ریوی هستند با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین بدن بیمارانی که دچار کمخونی هستند در صورتی که در حین جراحی خونریزی اتفاق بیفتد واکنشهای جدی نشان خواهد داد.
تفاوتها و نتایج پلکسر بینی و جراحی بینی
در مقایسه تفاوت بین جراحی بینی با پلکسر بینی باید گفت روش پلکسر بینی همانند عمل بینی در شکل ظاهری بینی گوشتی تاثیر خواهد داشت. با این تفاوت که این روش بدون جراحی انجام میشود و عوارض خطرناک حاصل از عمل جراحی را برای بیمار نخواهد داشت.
با استفاده از روش جراحی بینی میتوان ایرادات بینیهای استخوانی و گوشتی را برطرف کرد. با توجه به اینکه بافت غضروفی و یا استخوانی بخش زیادی از بینیهای استخوانی را تشکیل میدهند در نتیجه پلکسر بینی برای بینیهای غضروفی یا استخوانی تاثیری ندارد بنابراین این روش بر خلاف روش جراحی بینی تنها برای رفع ایرادات بینیهای گوشتی نتیجه بخش است.
از دیگر تفاوتهای جراحی بینی و پلکسر بینی، مدت ماندگاری حاصل از درمان این دو روش است. جراحی بینی یک روش دائمی و ماندگار است بدین معنا که بیمار پس از عمل جراحی بینی در صورتی که از نتیجه عمل رضایت داشته باشد نیازی به جراحی مجدد ندارد. حال آنکه روش پلکسر بینی روشی با ماندگاری دائمی نیست و با گذشت زمان از بین خواهد رفت.
از دیگر تفاوتهای روش جراحی بینی و پلکسر بینی در هزینه درمان است. هزینه جراحی بینی نسبت به پلکسر بینی بسیار بالاتر است.
در نتایج حاصل از تفاوتهایی که بین روش جراحی بینی و پلکسر بینی وجود دارد باید گفت برای افرادی که بینی آنها گوشتی است و تمایل دارند از روشهای غیرتهاجمی و غیر جراحی برای کوچککردن بینی خود به طور موقت استفاده کنند روش پلکسر بینی انتخاب مناسبی است. اما برای افرادی که به دنبال یک نتیجه دائمی و ماندگار برای رفع ایرادات بینی خود هستند و بینی آنها استخوانی است بهتر است با استفاده از جراحی بینی ایرادات مربوط به بینی خود را رفع کنند.