فهرست این مطلب
تصور عمده متقاضیان جراحی بینی این است که فکر میکنند اگر بهترین جراح رینوپلاستی را پیدا کنند، به نتیجه ایدهآل خود میرسند. البته که عملکرد متخصص، ۹۰ درصد از نتیجه جراحی را مشخص میکند اما اگر شما به نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل رینوپلاستی توجه نداشته باشید، نمیتوانید به نتیجه دلخواه برسید. یکی از مهمترین موضوعات برای انجام عمل زیبایی بینی، بحث سیگار کشیدن بعد از عمل بینی است.
برای مردان و زنانی که به سیگار کشیدن در طول روز عادت دارند، محدودیت بزرگی جهت انجام جراحی بینی وجود دارد. بسیاری از متقاضیان از این محدودیتها آگاه نبوده و یا تصور میکنند که توصیههای متخصص چندان جدی نیست. اجازه دهید در این مقاله در مورد تأثیرات سیگار کشیدن بعد از جراحی زیبایی بینی با شما صحبت کنیم تا با دیدگاه درستی برای انجام این عمل زیبایی اقدام نمایید.
تأثیر سیگار بر جراحی بینی
در جلسه مشاوره قبل از عمل رینوپلاستی، متخصص توصیههای مراقبتی بعد از عمل بینی را برای شما ذکر میکند. برای مثال حتماً از شما میپرسد آیا شما عادت به مصرف دخانیات و یا سیگار کشیدن دارید یا خیر چون افرادی که دخانیات مصرف میکنند، باید یک ماه قبل و یک ماه بعد از جراحی بینی، سیگار و هر نوع دخانیات را کنار بگذارند. حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که دلیل چنین محدودیتی چیست؟ اجازه دهید تأثیرات سیگار بر جراحی بینی را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم تا با خطرات سیگار بر روی نتیجه جراحی آشنا شوید:
-
طولانی تر شدن دوره نقاهت
اولین تأثیری که سیگار بر روی جراحی بینی میگذارد، بحث طولانیتر شدن دوره نقاهت است. اما این اتفاق به چه دلیل رخ میدهد؟ سیگار حاوی نیکوتین است که این ماده باعث تنگ شدن عروق خونی میگردد. زمانی که شما عمل رینوپلاستی را انجام میدهید، باید خونرسانی به اندازه کافی به بافتها و زخمهای بینی انجام شود تا هر چه زودتر محل بخیهها التیام پیدا کرده و دوره نقاهت شما بدون خونریزی و عفونت در محل زخمها سپری گردد.
در صورتی که شما در دوره نقاهت بعد از جراحی بینی سیگار بکشید، از یکسو خونرسانی به محل زخمها کاهش پیدا میکند چون عروق خونی تنگتر میشوند و از سوی دیگر نیکوتین باعث کاهش اکسیژن خون خواهد شد و همین موضوع مجدداً بر روی خونرسانی تأثیر میگذارد. بنابراین سرعت بهبودی کاهش پیدا کرده و در نتیجه خطر عفونت و تشکیل اسکار در محل زخمها بیشتر میگردد. به همین دلیل است که متخصص از شما میخواهد حداقل یک ماه بعد از جراحی رینوپلاستی، مصرف سیگار را کنار بگذارید.
-
تأثیر سیگار بر روند بیهوشی
همانطور که توضیح داده شد، جراح از فرد متقاضی میخواهد یک ماه قبل و یک ماه بعد از عمل رینوپلاستی، مصرف هر گونه دخانیات به خصوص سیگار را کنار بگذارد. در صورتی که شما به این توصیه قبل از جراحی بینی توجه نداشته باشید، بیهوشی شما دچار مشکلات بسیار زیادی میشود چون متخصص مجبور است که از داروی بیهوشی بیشتری برای انجام جراحی استفاده کند و همان گونه که میدانید اگر دوز داروی بیهوشی در بدن افزایش یابد، سلامت قلب به شدت تحت تأثیر قرار میگیرد. ممکن است حتی به قیمت جان تمام شود.
از طرف دیگر زمانی که شما سیگار کشیده باشید، میزان مونوکسید کربن در خون شما افزایش پیدا میکند که این ترکیب با داروی بیهوشی تداخل پیدا کرده و سلامت قلب شما را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. متأسفانه این مسأله ممکن است به قیمت جان فرد متقاضی تمام شود. به همین دلیل شما باید یک ماه قبل از جراحی بینی از مصرف دخانیات به خصوص سیگار خودداری کنید.
-
افزایش عوارض بعد از جراحی بینی
یکی دیگر از تأثیرات سیگار کشیدن بعد از عمل رینوپلاستی، تشدید عوارضی همانند ورم و کبودی است. همانطور که گفته شد نیکوتین موجود در سیگار، از طریق تنگ کردن عروق خونی و از طرف دیگر از طریق کاهش اکسیژن خون باعث میشوند خونرسانی به محل زخمها کاهش پیدا کند. بنابراین چون سرعت التیام بافتها کاهش پیدا میکند، همین مسأله باعث تشدید عوارضی همانند ورم و کبودی در محل زخمها خواهد شد.
-
تداخل دارویی با سیگار
طبق تحقیقات انجام شده، برخی از داروها با دخانیات به خصوص سیگار تداخل دارویی دارند. بنابراین از آنجایی که فرد بعد از عمل رینوپلاستی باید یکسری داروها را مصرف کند، اگر شما سیگار بکشید، احتمال اینکه تداخل دارویی برای شما رخ بدهد زیاد خواهد بود. حتی ممکن است عوارض خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد.
-
تشدید آبریزش بینی بعد از جراحی رینوپلاستی
یکی از مشکلاتی که بعد از عمل بینی برای فرد متقاضی رخ میدهد، آبریزش بینی است. این مسأله کاملاً طبیعی خواهد بود چون از یک سو مخاط بینی دستکاری شده و از سوی دیگر فرد تحت جراحی با ماده بیهوشی بوده است که ممکن است به این ماده حساسیت داشته باشد. متخصصان معتقد هستند اگر این آبریزش بینی به دلیل سرماخوردگی رخ ندهد، معمولاً در عرض یک هفته برطرف خواهد شد.
اما اگر شما سیگار بکشید، دود سیگار باعث تحریک مخاط بینی شما میشود و در نتیجه آبریزش بینی بدتر میشود. در چنین شرایطی فرد نمیتواند فشاری به بینی وارد کند تا بتواند مایعات داخل بینی خود را تخلیه نماید. از طرف دیگر این آبریزش بینی هر روز شدیدتر میگردد. بنابراین شرایط برای شما غیرقابل تحمل میشود.
سخن پایانی
برخی از متقاضیانی که برای جراحی بینی اقدام میکنند، متأسفانه به کشیدن سیگار معتاد هستند و وقتی که متخصص از آنها میخواهد حداقل یک ماه قبل و یک ماه بعد جراحی بینی این عادت را کنار بگذارند، دچار ترس و نگرانی میشوند. اما شما میدانید که سیگار به جز ضرر، هیچ ثمره دیگری برای انسان ندارد و بنابراین اگر بتوانید به بهانه عمل بینی این ماده مضر را ترک کنید، واقعاً به سلامت بدن خود کمک خواهید کرد.
مسلما برای ترک سیگار کمی از نظر روحی دچار مشکل میشود. بنابراین اگر مصر هستید که عمل بینی را انجام دهید، حتماً از مشاورین در این زمینه کمک بگیری.د در این صورت با یک برنامه کاملاً منظم و تکمیل شده، میتوانید سیگار را کنار بگذارید. توصیههای متخصص در این زمینه را جدید بگیرید چرا که یک بیتوجهی میتواند نتیجه جراحی بینی را برای همیشه از بین ببرد و در نتیجه شما به یک عمل ترمیمی نیاز خواهید داشت.
از طرف دیگر میتواند عواقب جدی و خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که همانگونه که سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی میتواند نتیجه این عمل را به شدت تغییر دهد، اگر شما قبل از عمل بینی به سیگار کشیدن ادامه دهید، به دلیل افزایش نیکوتین در خون، تأثیرات آن را بر روی جراحی و بعد از آن مشاهده خواهید کرد. بنابراین بهتر است یک ماه قبل از عمل نیز دخانیات را ترک کنید.