ام اس و ریزش مو – کاشت مو در بیماران MS

کاشت مو ام اس
امتیاز به این محتوا

بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس یک نوع بیماری مرتبط با دستگاه عصبی مرکزی است که ممکن است، در آن، عملکرد مغز و نخاع تحت‌تأثیر قرار بگیرد. این بیماری منجر به ایجاد مشکلات بینایی، اختلال در حرکت دست یا پا و نیز مشکلات احساسی خواهد شد. بیماری ام اس، بیشتر در افراد بین سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی تشخیص داده می‌شود. البته می‌تواند در هر سنی اتفاق بیوفتد. گفتنی است که خانم‌ها ۲تا۳ برابر بیشتر از آقایان، درگیر این بیماری خواهند شد. در بیماری ام اس، علائم خاصی در بدن بوجود می‌آید. علائم این بیماری، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه، غلاف میلین را مورد هدف قرار دهد.

ام اس و ریزش مو

ام اس و ریزش مو

یکی از عوارض شایع ام اس، ریزش مو است که اغلب در پوست سر اتفاق می‌افتد. ریزش مو ممکن است که موقت یا دائمی باشد و می‌تواند به شکل تکه‌ای یا تمام‌سر بوجود آید. همچنین تعدادی از افراد مبتلا به ام اس، تغییراتی را در رنگ و بافت‌های موهای خود مشاهده می‌کنند. چند مورد از مهم‌ترین علت‌های احتمالی ریزش مو در افراد درگیر MS عبارتند از:

  • بیماری خودایمنی: ریزش مو ممکن است در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو رخ دهد.
  • التهاب: التهاب در فولیکول‌های مو، می‌تواند به ریزش مو منحرف شود.
  • داروها: تعدادی از داروهایی که برای درمان ام اس، مصرف می‌شوند، ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی، سبب ریزش مو شوند.
  • استرس: تشخیص بیماری ام اس با استرس شدیدی همراه است. همین عامل می‌تواند محرکی برای شروع یک ریزش موی جدید در افراد باشد.

کاشت ﻣـو در ﺑﯾﻣـﺎران ﻣـﺑﺗﻼ ﺑـه MS

آﯾـﺎ ﺟـراﺣﯽ کاشت ﻣـو در ﺑﯾﻣـﺎران ﻣـﺑﺗﻼ ﺑـه MS قابل انجام است؟

بله. خوشبختانه امروزه امکان کاشت مو در بیماران مبتلا به MS وجود دارد. اما فرآیند پیوند مو در آن‌ها، حساسیت بیشتری نسبت به افراد سالم دارد. به طوری که باید تا حد امکان با کمترین تهاجم صورت بگیرد. به همین دلیل است که اکثر پزشکان، روش‌های بدون نیاز به جراحی را برای ایمپلنت مو در این بیماران توصیه می‌کنند. همچنین به دلیل ضعف در سیستم ایمنی این افراد، باید این روش توسط پزشک متخصص حاذق و باتجربه و با رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی صورت بگیرد.

بهترین روش کاشت مو برای بیماران ام اس

بهترین روش کاشت مو برای بیماران ام اس

امروزه، بیشتر متخصصان پوست و مو، تکنیک میکروگرافت را برای کاشت مو در افراد مبتلا به ام اس، پیشنهاد می‌کنند. پیوند موی میکروگرافت یک تکنیک زیبایی شناختی است که برای پرکردن تراکم مجدد موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیباجو در روش میکروگرافت تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. به همین دلیل، نتایج پیوند موی حاصل از آن، طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. بهتر است بدانید که در این روش، کمترین اسکار به‌جای می‌ماند که به‌راحتی توسط موهای بسیار کوتاه نیز پوشانده خواهد شد. روش میکروگرافت، دربین خانم‌ها و آقایانی که درگیر ریزش موی شدید هستند، محبوبیت بالایی دارد.

  • کاشت مو میکروگرافت

در پیوند مو به روش میکروگرافت، فولیکول‌ها به کمک هولدرهای الکتریکی ویژه برداشته می‌شوند. به همین دلیل، احتمال رخ دادن خطای انسانی در این روش کم است. همچنین، هیچ‌گونه جای زخم و اسکاری در این روش باقی نمی‌ماند و مراحل پیوند مو نیز با سرعت بیشتری پیش می‌رود. تکنیک میکروگرافت یکی از دقیق‌ترین روش‌های کاشت مو است که در آن شرایط برداشت انواع گرافت‌های یک تا ۵ تار مو بدون بافت‌های اضافه پوستی وجود خواهد داشت. این تکنیک به کمک میکروموتورهای تمام اتوماتیک انجام می‌شود که سری آن‌ها، قابلیت تنظیم دارند. به همین دلیل، می‌توان در روش میکروگرافت، انواع مختلفی از گرافت‌ها را خارج کرد تا نتایج مطلوب پیوند مو حاصل شود. تعدادی از مهم‌ترین مزایا و معایب این روش عبارتند از:

  • نسیت به روش‌های SUT و FUE، امکان جدا کردن تعداد بیشتری از گرافت‌های مو در یک جلسه وجود دارد.
  • به دلیل کمک گرفتن از میکروموتورها، تراکم موهای پیوند زده شده، زیاد است.
  • به دلیل استفاده از روش سلول‌های بنیادی، رشد دلخواه موهای کاشته شده، سریع‌تر اتفاق می‌افتد.
  • امکان جداکردن گرافت‌های تک یا دو تار مویی برای پیوند در خط رویش وجود دارد.
  • جای زخم و اسکار، به راحتی برطرف می‌شود.
  • پیوند مو با سرعت بالایی انجام می‌شود و احتمال وارد شدن آسیب به گرافت‌های مو نیز بسیار کم خواهد بود.
  • به دلیل حساسیت بالا، به حوصله، دقت و مهارت بالای پزشک نیاز دارد.
  • در اغلب اوقات، به بیشتر از یک جلسه ایمپلنت مو برای رسیدن به تراکم موی دلخواه نیاز دارد.

کاشت مو اس یو تی در بیماران ام اس

اس یو تی

کاشت مو به روش SUT بسیار شبیه به FIT است. با این تفاوت که در آن، فولیکول‌های مو به کمک تجهیزات جدید و اتوماتیک جدا می‌شوند. روش اس یو تی، بسیار پرطرفدار است. زیرا موهای پیوند زده شده در آن، بسیار طبیعی به نظر می‌رسند. مهم‌ترین مزیت این تکنیک آن است که کمترین آسیب به فولیکول‌های مو وارد خواهد شد. درصورتی که تراکم مو در ناحیه بانک مو مناسب و کافی باشد، شرایط برداشت بیش از ۱۴۰۰۰ فولیکول برای کاشت مو وجود خواهد داشت.

پیوند مو به این روش، بسیار کم‌تهاجمی بوده و دوره نقاهت آن نیز بسیار کوتاه است. به طوری که سوراخ‌های بوجود آمده در طول مدت یک الی دو هفته بهبود پیدا می‌کنند. بدون آنکه جای زخم و اسکاری در ناحیه به جای بماند. این تکنیک بسیار کامل و پیشرفته است. به گونه‌ای که هیچ کدام از معایب روش‌های قبلی را در خود ندارد. البته بهتر است در نظر داشته باشید که قیمت آن نیز از روش‌های FUT  و FIT بیشتر خواهد بود. چندین مورد از  مهم‌ترین مزایا و معایب روش اس یو تی عبارتند از:

  • تمامی مزایای روش FIT را در خود دارد.
  • انجام آن با سرعت بالاتری انحام شده و کمترین میزان آسیب نیز به گرافت‌ها وارد خواهد شد.
  • امکان پیوند مو در یک جلسه برای رسیدن به تراکم بالای مو وجود دارد.
  • به دلیل حساسیت بالای آن، به دقت و مهارت بالای جراح نیاز دارد. در غیر این صورت، احتمال آسیب دیدن گرافت‌های مو بیشتر خواهد شد.

اف یو تی

در این روش، برش نواری شکل در نواحی پشت سر ایجاد شده تا شرایط برداشت فولیکول‌های مو فراهم شود. پس از آن، این ناحیه بخیه زده خواهد شد. در مرحله بعد، فولیکول‌های مو با دقت بالا و در زیر میکروسکوپ برداشته می‌شوند تا در نواحی گیرنده، پیوند زده شوند. در آخر، سر پانسمان می‌شود تا در طی دوران نقاهت، از دو ناحیه‌ گیرنده و اهدایی، محافظت شود.

این امکان وجود دارد که برش نواری بوجود آمده در پشت سر با تشکیل زخم همراه باشد. البته بهتر است در نظر داشته باشید که نواحی اسکار به کمک موهای باقی‌مانده و به‌راحتی پوشانده خواهند شد. امروزه روش‌های درمانی مختلفی برای برطرف کردن این خط، وجود دارد. در گذشته، تکنیک اف یو تی، تنها روش پیوند مو بود و امروزه با وجود روی کار آمدن روش‌های جدید، همچنان از آن به عنوان یکی از اثربخش‌ترین تکنیک‌های پیوند مو استفاده می‌شود.

تعدادی از مهم‌ترین مزایا و معایب روش اف یو تی عبارتند از:

  • برداشت گرافت‌های مو با سرعت بالایی صورت می‌گیرد.
  • هزینه کمتری نسبت به دیگر روش‌های کاشت مو دارد.
  • مدت زمان قرار گرفتن گرافت‌ها در محیط بیرون، کوتاه‌تر است، به همین دلیل، احتمال وارد شدن آسیب به آن‌ها نیز کمتر خواهد بود.
  • انتخاب فولیکول‌های برداشت شده از مقاوم‌ترین ناحیه در بین قوی‌ترین گرافت‌ها صورت می‌گیرد.
  • جای زخم نواری در محل بانک مو باقی‌ می‌ماند.
  • تهاجمی‌تر است و دوره نقاهت طولانی‌تری دارد. به همین دلیل، به مراقبت بیشتری نیاز خواهد داشت.
  • تا حداقل حدود دو ماه بعد از پیوند مو، انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین و ورزش ممنوع است.
  • امکان انجام آن در افرادی که پوست سر سفتی دارند، وجود نخواهد داشت.
  • امکان برداشت از گرافت‌های موهای بدن، پایین گردن و موهای صورت فراهم نیست.
  • برای ورزشکاران و افرادی که سابقه ایجاد زخم‌های گوشتی دارند، قابل انجام نخواهد بود.

اف آی تی

کاشت مو به روش FIT یا همان FUE به معنای برداشت فولیکول‌های مو به شکل مجزا و واحد است. بدین صورت که در ابتدا، هر واحد فولیکول با کمک ابزار ویژه‌ای به نام پانچ از قیمت اهدایی برداشت می‌شود. پس از آن، داخل محلول نگهداری شده تا برای کاشت آماده شود. در مرحله بعدی، ناحیه گیرنده، بی‌حس شده و هر واحد فولیکول به وسیله سوراخ‌های ریز ایجاد شده، پیوند زده خواهد شد. بهتر است بدانید که تعداد فولیکول‌های جدا شده به میزان تراکم مو در قسمت اهدایی وابسته است که در هر زیباجویی متفاوت خواهد بود. مراحل انجام روش اف آی تی به طور متوسط، حدود پنج الی هفت ساعت طول می‌کشد.

مهم‌ترین مزیت پیوند مو به روش FIT این است که کم‌تهاجمی بوده و برداشت واحدی فولیکول‌های مو، هیچ‌گونه زخم و بخیه‌ای به جای نمی‌گذارد. به همین دلیل، دوره نقاهت آن نیز کوتاه‌تر خواهد بود. البته گفتنی است که استخراج هر واحد فولیکول و ایجاد سوراخ‌های بسیار ریز در ابن روش، حساسیت بالایی دارد و به مهارت و تجربه بالای پزشک متخصص نیازمند است. لازم به توضیح است که در تکنیک اف آی تی، فولیکول‌ها، مدت زمان طولانی‌تری در خارج از بدن می‌مانند.

بنابراین، شانس آسیب‌دیدگی آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود. چند مورد از مزایا و معایب روش اف آی تی، عبارتند از:

  • نسبت به روش FUT، دوران نقاهت کوتاه‌تری خواهد داشت.
  • سبب ایجاد درد و ناراحتی در زیباجویان نمی‌شود.
  • در انجام آن، خونریزی شدید رخ نمی‌دهد و جای زخم و اسکار نیز به‌جای نمی‌ماند، زیرا این روش به بخیه نیازی نخواهد داشت.
  • تکنیک اف آی تی برای آن دسته از زیباجویانی که زخم‌های گوشتی داشته یا پوست سر آن‌ها، انعطاف‌پذیری کمی دارد، مناسب نخواهد بود.
  • امکان جدا کردن گرافت‌های نازک‌تر برای پیوند مو در خط رویش وجود دارد.
  • شما می‌توانید چندین روز بعد از عمل، فعالیت‌های ورزشی خود را انجام دهید.
  • برداشت گرافت‌ها با سرعت پایین و به تعداد کمتری در یک جلسه صورت می‌گیرد.
  • برای پیشگیری از آسیب‌دیدن گرافت‌ها، به دقت و مهارت بالای پزشک نیاز است.
  • مدت زمان بیرون ماندن گرافت‌ها، طولانی‌تر بوده و احتمال آسیب دیدن گرافت‌ها نیز بیشتر خواهد بود.
  • امکان برداشت گرافت‌ها از محل‌های نزدیک به هم وجود ندارد. به همین دلیل، به بانک مویی با مساحت بیشتر نیاز است.
  • این روش به تعداد جلسات بیشتری برای رسیدن به تراکم مو مطلوب نیاز دارد.

ترکیبی

روش ترکیبی پیوند مو، باتوجه به نام آن، ترکیبی از روش‌های FUT  و FIT است. در حقیقت، زیباجویانی که بانک موی خوبی داشته و میزان تراکم موها در ناحیه گیرنده پایین نیست، می‌توانند از این روش برای ایمپلنت مو استفاده کنند. بهتر است در نظر داشته باشید که میزان تراکم موهای پیوند زده شده در این تکنیک، بسیار بالا است. به طور کلی، در مواقعی که به بیش از ۴۰۰۰ گرافت مو برای کاشت نیاز باشد، این پیوند مو ترکیبی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این روش، مقرون به صرفه بوده و در مدت زمان کوتاه‌تری انجام خواهد شد.

بهتر است در نظر داشته باشید که در روش ترکیبی، بیشتر گرافت‌ها به روش FUT برداشت می‌شوند. البته جای زخم و اسکار نیز در ناحیه بانک مو باقی می‌ماند که به کمک یک‌سری اقدامات درمانی و روش‌های پیشرفته، امکان برطرف شدن دارد. این روش، یکی از موثرترین روش‌ها برای آن دسته از زیباجویانی است که بخش قابل توجهی از موهای سر خود را از دست داده و مایل هستند که موهایی با تراکم بالا داشته باشند.

در کاشت ترکیبی، بخشی از گرافت‌های مورد نیاز به کمک روش FUT  جدا شده و برخی نیز از طریق تکنیک FIT برداشته خواهند شد. اصل برداشت در روش ترکیبی، برداشت نواری است که تعداد زیادی از گرافت‌ها را تامین خواهد کرد. اما برای کسب نتایج مطلوب و افزایش تراکم، از برداشت دانه‌ای در روش FUT نیز استفاده خواهد شد. تعدادی از مهم‌ترین مزایا و معایب روش ترکیبی عبارتند از:

  • گرافت‌های برداشته شده، کیفیت بالایی دارند.
  • امکان ایمپلنت مو در نواحی وسیعی از مناطق خالی شده وجود خواهد داشت.
  • روش ترکیبی، تمامی مزایای روش‌های FUT و FIT را دارا می‌باشد.
  • این روش، قابلیت استفاده برای افرادی که قبلا پیوند مو انحام داده‌اند و بانک موی آن‌ها آسیب دیده است را ندارد.
  • تکنیک ترکیبی، به علت برداشت نواری و نیاز به بخیه، مقداری تهاجمی است. به همین دلیل، به استراحت طولانی مدت نیاز خواهد داشت.

قبل از کاشت مو به چه نکاتی باید توجه کنید؟

 به مدت دو هفته پیش از انجام پیوند مو، از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین، آسپرین و ویتامین‌ E خودداری کنید. زیرا این داروها، تاثیر منفی بر روند کاشت مو خواهند گذاشت.

  • سعی کنید که حدود دو هفته قبل از کاشت مو، موها را به اندازه یک میلیمتر کوتاه کنید. این کار سبب می‌شود تا اندازه موها در حین کاشت، به حالت طبیعی بوده و فرآیند پیوند موی راحت‌تری صورت بگیرد.
  • حدود یک هفته قبل از انجام این فرایند، از قرص‌های ضدالتهاب استفاده نکنید.
  • سیگار کشیدن می‌تواند منجر به کاهش اکسیژن خون شده و احتمال بروز عفونت را نیز بیشتر کند. همچنین ممکن است که روند بهبود زخم‌ها به‌کندی صورت بگیرد. بنابراین شما باید به مدت یک هفته پیش از فرایند پیوند مو، از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • به مدت یک هفته پیش از کاشت مو، الکل مصرف نکنید.
  • قبل از انجام کاشت مو، موهایتان را به کمک شامپو، شستشو داده و از هیچ نوع حالت‌دهنده‌‌ مو استفاده نکنید.
  • سعی کنید که روز قبل از کاشت مو، از خوردن نوشیدنی‌های حاوی کافئین، خودداری کنید. زیرا این مواد، احتمال بروز خونریزی و حساسیت به دارو‌ها را بیشتر خواهند کرد.
  • اگر از کلاه‌گیس استفاده می‌کنید. یک روز قبل از عمل، آن را از روی سر خود بردارید و محل را کاملا شستشو دهید. زیرا بعد از پیوند مو، دیگر به آن نیازی نخواهید داشت.

مزایا و عوارض کاشت مو در بیماران ام اس

پیوند مو در افراد مبتلا به ام اس، مزایای بسیاری را به دنبال دارد. این مزایا به شرح زیر است:

  • تقویت روانی: از دست دادن موها می‌تواند بر روی سلامت روان و عزت نفس بیماران تأثیر منفی بگذارد. با بازگرداندن موهای طبیعی به نواحی کم موی سر، بیماران ممکن است احساس بهتری درباره ظاهر خود داشته باشند و این می‌تواند بهبود روحی و روانی آنها را به همراه داشته باشد.
  • پوشش ناحیه کم مو: بیماران مبتلا به ام اس، معمولاً نواحی خاصی از سر مانند ناحیه تپل (تپش) موها را از دست می‌دهند. با کاشت مو، این نواحی می‌توانند پوشش داده شوند و منجر به بهبود ظاهر کلی سر بیمار خواهند شد.
  • کاهش نیاز به مراقبت و آرایش: با داشتن موهای پیوند زده شده، بیماران نیاز کمتری به استفاده از محصولات آرایشی و مراقبتی برای پنهان کردن نواحی کم موی سر خواهند داشت. این می‌تواند زمان و هزینه‌های مربوط به مراقبت از مو را کاهش داده و راحتی بیماران را افزایش دهد.
  • طول عمر موهای کاشته شده: معمولاً موهای کاشته شده در نواحی کم موی سر بیماران ام اس مقاومت بیشتری نسبت به موهای طبیعی دارند و تا مدت زمان طولانی‌تری باقی می‌مانند. این عامل سبب می‌شود تا بیماران بتوانند برای مدت طولانی از نتیجه کاشت مو خود بهره‌ ببرند.

همچنین، چند مورد از مهم‌ترین معایب کاشت مو در بیماران ام اس به شرح زیر است:

  • عوارض جراحی: همانند هر عمل جراحی دیگری، پیوند مو نیز ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد. این شامل عفونت، خونریزی، التهاب و تحریک پذیری پوست می‌شوند. بیماران مبتلا به ام اس ممکن است برای گذراندن دوران نقاهت، به مراقبت و نظارت بیشتری نیاز داشته باشند.
  • تأثیرات بر روی سیستم ایمنی: سیستم ایمنی در بیماران ام اس، نسبت به افراد دیگر، ضعیف‌تر است. ممکن است به علت ایمپلنت مو، سیستم ایمنی آن‌ها بیشتر تحریک شود. این عامل می‌تواند منجر به تشدید علائم ام اس شود و در برخی موارد، حمله‌های ام اس را فعال‌تر کند.
  • تأثیر داروها: برخی از داروهای مورد استفاده در درمان ام اس ممکن است با فرآیند پیوند مو تداخل داشته باشند. به گونه‌ای که بر روند درمان و بهبودی نیز اثر بگذارند.
  • نتایج نامطلوب: در برخی موارد، نتایج کاشت مو ممکن است نامطلوب باشد. به عنوان مثال، اگر موهای کاشته شده به طور طبیعی رشد نکنند یا شکل و ظاهر غیرطبیعی داشته باشند. این مشکلات، نتایج ناخوشایندی برای بیماران ام اس، به‌دنبال خواهد داشت.‌

مراقبت های بعد از کاشت مو در بیماران ام اس

  • برای پیشگیری از تورم در ناحیه درمان، بهتر است که از کمپرس یخ کمک بگیرید و کمپرس را بر روی پیشانی خود بگذارید. برای تاثیرگذاری بیشتر، بهتر است که در هر ساعت با مدت ۲۰ دقیقه، این کار را به شکل ضربه‌ای انجام دهید.
  • بهتر است که درحین خوابیدن، سر خود را بالاتر از دیگر قسمت‌های بدن خود قرار دهید. بنابراین بالش را زیر سر خود قرار داده و به شکل طاق‌باز بخوابید. درصورت استراحت کافی، روند بهبودی شما نیز سریع‌تر خواهد بود.
  • رژیم‌غذایی شما بعد از پیوند مو باید سرشار از انواع سبزیجات و میوه‌ها باشد. سعی کنید که ميوه‌هایی مثل پرتقال و آناناس را در برنامه‌غذایی خود بگنجانید.
  • اگر پزشک برای شما، داروهایی را تجویز کرده، شما باید آن‌ها را به‌طور منظم و به‌موقع مصرف کنید.
  • به مدت سه هفته پس از کاشت مو، مصرف قلیان و سیگار برای شما ممنوع است.
  • سعی کنید که به مدت یک هفته بعد از پیوند، از مصرف مشروبات الکلی اجتناب کنید. زیرا این مواد به‌علت افزایش گردش خون، تورم و خونریزی را در ناحیه کاشت بیشتر خواهند کرد.
  • به مدت یک ماه بعد از کاشت، از انجام فعالیت‌های سنگین از قبیل کوهنوردی و شنا خودداری کنید.
  • شما نباید تا یک ماه بعد از پیوند مو، از ابزارهای حرارتی و حالت‌دهنده مو استفاده کنید.
  • به مدت شش ماه پس از کاشت، از رنگ‌کردن موها اجتناب کنید. همچنین سعی کنید که از یک‌سری شامپوهای ویژه برای شستشوی پوست سر خود کمک بگیرید.
  • احتمال دارد که موها بعد از گذشت حدود یک هفته از پیوند مو، شروع به ریزش کنند. اما این عارضه کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. زیرا موها مجددا رشد خواهند کرد. البته اگر ریزش مو تاحدود شش ماه ادامه داشت، مشورت با پزشک متخصص ضرورت دارد.
  • تاحد امکان‌ به مدت یک هفته پس از پیوند مو، از کلاه استفاده نکنید. زیرا کلاه به موها فشار وارد می‌کند. از آن‌جایی که موها شکننده و حساس هستند، احتمال وارد شدن آسیب به آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود. البته در مواقع ضرور، از کلاه‌های گشاد کمک بگیرید. سپس باید کلاه را هر روز بشویید و تمیز کنید تا از بروز عفونت، پیشگیری شود.

سوالات متدوال

  • آیا ام اس باعث ریزش مو می شود؟

بله. در یک‌سری از مواقع، ام اس می‌تواند منجر به ریزش مو شود. ریزش مو ممکن است که به دلیل چرخش سیکل  رشد موها و تغییرات در فعالیت سیستم ایمنی بدن در ام اس رخ دهد. همجنین استفاده از برخی داروها برای درمان ام اس، نیز ممکن است که سبب ریزش مو شوند. البته بهتر است توجه داشته باشید که شدت و مقدار ریزش مو در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. در این مواقع، شما باید با پزشک خود مشورت کنید تا ریزش مو را کاهش داده یا از روش‌های دیگر استقاده کنید.

  • کاشت مو برای بیماران ام اس چقدر طول می کشد؟

مدت زمان کاشت مو برای بیماران ام اس به نوع روش پیوند مو در آن‌ها وابسته است. به طوری که ممکن است یک یا چند جلسه به طول بیانجامد.

  • آیا ام اس روی رشد مو تاثیر می گذارد؟

بله امکان دارد که بیماری ام اس بر روی رشد موها اثر بگذارد. به طوری که شابع‌ترین علت آن، اثرات داروهایی است که بیمار مصرف می‌کند. البته فشار روانی ناشی از این بیماری نیز، نقش زیادی در کاهش رشد موها خواهد داشت.

  • آیا افراد مبتلا به ام اس به آلوپسی مبتلا می شوند؟

گاهی اوقات ممکن است که بیماری مولتیپل اسکلروزیس با دیگر بیماری‌های خودایمنی، پیچیده‌تر شود. آلوپسی آره آتا یا همان AA، یک نوع بیماری خودایمنی است که به عنوان طاسی نقطه‌ای شناخته می‌شود. هرکدام از این بیماری‌ها، از یکدیگر مستقل بوده و علائم خاص خود را دارند.

  • چه زمانی کاشت مو توصیه نمی شود؟

این احتمال وجود دارد که فرآیند پیوند مو در افراد مبتلا به ام اس، در برخی موارد، توصیه نشود. در ادامه، چند مورد از مهم‌ترین این موارد به عنوان ملاکی برای عدم توصیه به پیوند مو در بیماران مبتلا به MS به شرح زیر است:

  • فعالیت بیماری: اگر علائم و نشانه‌های بیماری ام اس، شدید باشد، توصیه می‌شود که فرآیند ایمپلنت مو به تعویق بیوفتد. برای اینکه بیماری تحت کنترل بوده و عوارض احتمالی کاشت مو نیز کاهش یابد.
  • داروهای مصرفی: ممکن است که برخی از داروهای مورد استفاده در درمان MS، بر روند پیوند مو تاثیر بگذارند. در مواقعی که بیمار، داروهایی را مصرف می‌کند که با فرآیند ایمپلنت مو تداخل دارند، ممکن است توصیه نشود.
  • عدم پاسخ به درمان: اگر درمان‌های معمولی ام اس برای بیمار بی‌فایده بوده و بیماری در حال پیشرفت است، پیوند مو توصیه نمی‌شود.
  • محدودیت‌های جسمی: این احتمال وجود دارد که تعدادی از بیماران مبتلا به MS، محدودیت‌های جسمی داشته باشند. این عامل، مانع انجام فرایند پیوند مو در آن‌ها خواهد شد.
  • چرا افراد مبتلا به ام اس موهای خود را از دست می دهند؟

یکی از مهم‌ترین علائمی که ممکن است بیماران درگیر ام اس، تجربه کنند، از دست دادن موها یا همان ریزش مو است. باید بدانید که تاکنون، مکانیزم دقیق این پدیده مشخص نشده است. اما طبق یک‌سری فرضیه‌ها، حملات سیستم ایمنی بدن به پوشش عصبی می‌تواند سبب تخریب موهای در حال رشد شود.

مهم است بدانید که از دست دادن موها در افراد مبتلا به ام اس، ممکن است که ناشی از عوامل دیگری مثل عوارض داروها، استرس یا عوامل ژنتیکی باشد. بنابراین، در صورت تجربه از دست دادن غیرطبیعی موها، مشورت با یک پزشک متخصص ضرورت دارد.

مقاله قبلی
کاشت مو بدون درد و خونریزی با دستگاه یک جلسه
مقاله بعدی
کاشت مو برای بیماران قلبی – امیدی دوباره به زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید