فهرست این مطلب
داشتن دندانهای منظم و مرتب، بخش مهمی از زیبایی چهره را به خود اختصاص میدهد. خوشبختانه با ابداع روشهای متنوع در زمینه ارتودنسی، اکنون همه افراد تحت هر شرایطی میتوانند با کمک ارتودنسی، دندانهای خود را مرتب کنند. برای مثال ارتودنسی نامرئی یکی از بهترین روشهایی است که در چند سال اخیر در بین بیماران با استقبال زیادی مواجه شده است. در صورتی که شما میخواهید از این روش برای درمان بینظمی دندانها و حتی درمان انحراف جزئی فک استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم حتماً این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.
کاربرد ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی در واقع الاینرهای شفافی هستند که شما میتوانید همانند گارد نایت بر روی دندانهای خود قرار دهید. متخصص با استفاده از اسکنرهای سه بعدی، قالبگیری را از دندانهای فرد انجام داده و سپس قالبهای شفاف براساس فرم دندانهای بیمار آماده میشود. در بازههای زمانی منظم باید این پلاکهای شفاف عوض شوند تا به مرور زمان، دندانها حرکت کرده و جابجا شوند و در نهایت دندانهای منظم داشته باشید. مهمترین کاربرد ارتودنسی نامرئی، برای افرادی است که به دلیل بیماریهایی همانند ضعف سیستم ایمنی بدن و بیماری قلبی، نمیتوانند ارتودنسی با سیم را انجام دهند چون زمانی که قرار است از ارتودنسی با سیم استفاده کنید، باید به بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری داشته باشید زیرا کوچکترین آلودگی و در نتیجه کمترین عفونت، میتواند برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی خطرناک باشد. بنابراین ارتودنسی نامرئی برای این دسته از افراد گزینه مناسبی خواهد بود.
البته بیماران عادی نیز میتوانند از ارتودنسی نامرئی برای مرتب کردن دندانهای خود استفاده کنند. همچنین در مرحله پایانی ارتودنسی با سیم نیز میتوان دوره نهایی درمان را با استفاده از ارتودنسی نامرئی پیش برد تا هر چه زودتر سیمها از روی دندانهای فرد برداشته شوند.
انواع ارتودنسی نامرئی
مهمترین انواع ارتودنسی نامریی عبارتند از:
-
ارتودنسی با پلاکهای شفاف (ClearCorrect)
در این روش از قالبهای شفاف شبیه گارد نایت استفاده میشود که بر روی دندانها قرار گرفته و زمانی که میخواهید غذا بخورید میتوانید آن را از دهان خود در بیاورید.
-
ارتودنسی لینگوال (Lingual)
نوع دیگری از ارتودنسی نامرئی، همان ارتودنسی با سیم است ولی سیمها در پشت دندانها قرار میگیرند. بنابراین کسی متوجه نمیشود که شما دندانهای خود را ارتودنسی کردهاید.
-
ارتودنسی با براکت همرنگ دندان
یکی دیگر از انواع ارتودنسی نامرئی، شبیه ارتودنسی معمولی است با این تفاوت که براکتها و سیمها کاملاً همرنگ دندانها بوده و همین موضوع باعث میشود که کمتر به چشم بیاید.
معایب ارتودنسی نامرئی
مهمترین معایب ارتودنسی نامرئی عبارتند از:
- اولین عیب این روش، هزینه بالای آن است. مسلما زمانی که شما به متخصص مراجعه میکنید، تفاوت قیمت ارتودنسی نامرئی با ارتودنسی معمولی را برای شما بیان میکند و در صورتی که وضع مالی شما مناسب باشد، این روش برای شما اجرا خواهد شد.
- برای آماده شدن پلاکهای شفاف، دو ماه زمان لازم است زیرا الاینرها باید در خارج از کشور آماده شوند.
- از طرف دیگر نگهداری از پلاکهاب شفاف کمی سخت است. در زمان درآوردن قالب از دهان و گذاشتن آن، باید بسیار دقت کنید تا دچار ترک نشود. از طرف دیگر حتماً در طول هفته چند بار آن را تمیز کنید تا جرم نگیرد.
تفاوت ارتودنسی نامرئی با ارتودنسی معمولی
مهمترین تفاوت های ارتودنسی نامرئی با ارتودنسی معمولی عبارتند از:
- در ارتودنسی نامرئی به دلیل اینکه باید از پلاکهای شفاف استفاده شود، هزینه کار بسیار بالاتر از ارتودنسی معمولی خواهد بود.
- نگهداری از دندانها در ارتودنسی با پلاکهای شفاف، بسیار راحتتر است چون شما به راحتی میتوانید قالب را از دهان خود خارج کرده و دندانهای خود را نخ دندان و مسواک بزنید. ولی در صورتی که سیم بر روی دندانها وجود داشته باشد، کمی برای مسواک زدن دچار مشکل هستید.
- از طرف دیگر مشکلات غذا خوردن با ارتودنسی معمولی، در روش ارتودنسی نامرئی وجود ندارد. در ارتودنسی معمولی شما در زمان جویدن غذا باید بسیار احتیاط کنید تا به سیمها فشار نیامده و براکتها نشکنند ولی چون در ارتودنسی نامرئی میتوانید الاینرهای شفاف را از دهان خود خارج کنید، بنابراین مشکلی از این نظر وجود ندارد.
هزینه حدودی ارتودنسی نامرئی
در مورد هزینه ارتودنسی نامرئی باید بگوییم از آنجایی که ساخت این قالبها در خارج از کشور انجام شده و البته برای ساخت قالبها از مواد خاص استفاده میشود، بنابراین هزینه این ارتودنسی نسبت به ارتودنسی معمولی، بسیار بیشتر است. اما به هر حال مزیتهای این روش ممکن است نسبت به هزینههایی که برای آن در نظر گرفته شده است، برتری داشته باشد و تصمیم بگیرید که ارتودنسی نامرئی را انجام دهید.