عمل بینی در افراد مبتلا به بیماری تیروئید

عمل بینی برای افراد دیابتی
1/5 - (1 امتیاز)

برای انجام هر نوع جراحی ابتدا باید سلامت عمومی فرد مورد بررسی قرار گیرد چرا که اعمال بیهوشی و مصرف برخی از دارو‌ها می‌تواند عواقبی را برای افراد مبتلا به برخی از بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشد. برای مثال شاید شما به کم‌کاری و یا پرکاری تیروئید مبتلا بوده و می‌خواهید عمل رینوپلاستی را نیز انجام دهید و این سوال برای شما به وجود آمده است که آیا جراحی بینی برای افراد مبتلا به تیروئید محدودیت ایجاد می‌کند یا خیر. حتماً این مطلب را با دقت مطالعه کنید قبل از اینکه به متخصص مراجعه نمایید چون در این صورت در جلسه مشاوره جراحی بینی بهتر می‌توانید توضیحات متخصص را درک کرده و برای انجام این عمل اقدام نمایید.

بررسی علائم پرکاری و کم کاری تیروئید

همان گونه که می‌دانید، دو نوع رایج و شناخته شده بیماری‌های تیروئیدی، کم کاری و پرکاری تیروئید نام دارند. اگر ترشح هورمون‌های تیروئیدی از حد نرمال کمتر یا بیشتر گردد، عواقبی را برای فرد به همراه خواهد داشت. برای مثال افزایش هورمون‌های تیروئیدی که باعث پرکاری تیروئید می‌شود منجر به مشکلات زیر خواهد شد:

  1. کاهش حجم عضلات در بدن
  2. افزایش ضربان قلب
  3. ریزش مو
  4. تعرق بیش از اندازه
  5. تحریک‌پذیر شدن بدن
  6. افزایش فشار خون در فرد
  7. ایجاد تغییرات در قاعدگی
  8. افزایش حجم سینه‌ها در مردان

اما در کم کاری تیروئید مشکلات دیگری برای فرد اتفاق می‌افتد که شامل:

  1. کاهش ضربان قلب
  2. کاهش فشار خون
  3. اختلالات در حافظه
  4. افزایش حساسیت بدن فرد به سرما
  5. کاهش اشتها ایجاد خستگی مفرط در بدن

ارتباط بین عمل بینی با پرکاری تیروئید

در شرایطی که فرد دچار پرکاری تیروئید شده است، از علائمی همانند افزایش ضربان قلب و افزایش فشارخون رنج می‌برید. مسلما چنین افرادی باید دارو‌هایی مصرف کنند تا غلظت هورمون‌های تیروئید به حالت نرمال رسیده و از طرف دیگر عوارض ناشی از پرکاری تیروئید در بدن آن‌ها کنترل گردد. اگر فردی که دچار پرکاری تیروئید است بخواهد عمل بینی را انجام دهد ابتدا باید نتیجه دوره‌ درمان پرکاری تیروئید را در اختیار جراح بینی قرار داده و از طرف دیگر آزمایشات لازم را نیز انجام دهد تا متخصص شدت پرکاری تیروئید را مورد بررسی قرار دهد. در افرادی که پرکاری تیروئید آن‌ها شدید نیست و یا اینکه درمان آن‌ها به خوبی پیش رفته و در نتیجه بیماری به حالت خفیف رسیده استف معمولاً مشکلی برای انجام عمل رینوپلاستی وجود ندارد. در چنین شرایطی فرد باید برای انجام عمل بینی حتماً با متخصص خود ارتباط داشته باشد چون باید دارو‌هایی را مصرف کند که از یک سو روند درمان پرکاری تیروئید دچار مشکل نشده و از سوی دیگر بتواند عمل جراحی را انجام دهد. در صورتی که پرکاری تیروئید فرد در شرایط بسیار حاد قرار داشته باشد انجام عمل بینی اصلاً توصیه نمی‌شود چون به هر حال هر نوع جراحی با استرس همراه است و استرس باعث تشدید ضربان قلب و افزایش فشارخون می‌شود که در نهایت عواقب خطرناکی را برای یک فرد مبتلا به پرکاری تیروئید خواهد داشت.

ارتباط بین عمل بینی و کم کاری تیروئید

در گروه دیگری از افراد، کاهش هورمون‌های تیروئیدی مشکل ساز شده و به اصطلاح به کم کاری تیروئید مبتلا هستن.د دو علامت رایج در این دسته از افراد، کاملاً مخالف با پرکاری تیروئید است که شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون بوده و همین مسأله نیز محدودیت بزرگی را برای فرد جهت انجام عمل رینوپلاستی ایجاد می‌کند. در افرادی که از کم کاری شدید تیروئید رنج می‌برند انجام جراحی بینی اصلاً توصیه نمی‌شود چون ممکن است فشار خون به شدت افت کرده و به دنبال آن کاهش ضربان قلب بروز کند که ممکن است باعث شود فرد دچار اغما گردد. این دسته از افراد تنها زمانی می‌توانند عمل رینوپلاستی را انجام دهند که متخصص غدد شرایط آن‌ها برای انجام عمل را تأیید کرده باشد. اگر کم کاری تیروئید از نوع بسیار خفیف باشد برای انجام عمل محدودیتی وجود نخواهد داشت.

بیهوشی برای عمل بینی در افراد دیابتی

شرایط بیهوشی در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

به طور کلی استفاده از دارو‌های بیهوشی تأثیر بسیار منفی بر روی عملکرد سیستم ایمنی بدن گذاشته و ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. اگر فرد دچار بیماری زمینه‌ای همانند کم کاری و پرکاری تیروئید باشد فشار‌های وارده از بیهوشی بر روی بدن تشدید شده و در واقع اختلالات تیروئیدی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. در این میان افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، بیشتر از دیگران در معرض خطر قرار دارند چون این دسته از افراد به دلیل اختلالات تیروئیدی، دچار کاهش فشار خون و کاهش ضربان قلب هستند. اکنون در زمان بیهوشی، ممکن است افت فشار خون برای آن‌ها نیز تشدید شده و خطرات بسیار جدی را برای آن‌ها به همراه خواهد داشت. همانگونه که گفته شد، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، تنها زمانی مجاز به انجام جراحی هستند که متخصص غدد، خفیف بودن بیماری آن‌ها را تأیید کند. با این حال باید در زمان انجام عمل رینوپلاستی، دستیاران جراح به طور مرتب فشار خون و ضربان قلب او را کنترل ‌نمایند. از طرف دیگر جراح باید سرعت عمل بسیار بالایی داشته باشد تا مدت زمان انجام عمل به کوتاه‌ترین زمان ممکن کاهش پیدا کند. در این صورت نیازی به تجدید بیهوشی نخواهد بود.

شرایط بهبودی بعد از عمل رینوپلاستی در افراد مبتلا به بیماری تیروئید

شاید برای شما این ذهنیت به وجود آمده باشد که در افراد مبتلا به تیروئید، دوره نقاهت طولانی‌تر بوده و شدت عوارض برای آن‌ها بیشتر می‌گردد. اما باید این نکته را متذکر شویم که این دسته از افراد همانند یک فرد سالم می‌توانند دوره نقاهت خود را به صورت کاملا طبیعی سپری کنند بدون اینکه عارضه شدیدتری برای آن‌ها وجود داشته باشد. همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های تیروئیدی حتماً از قبل از جراحی بینی باید تحت نظر متخصص خود باشند، دارو‌های توصیه شده برای بیماری تیروئید که تداخلی با جراحی بینی ندارند را سر فرصت مصرف کند و از طرف دیگر این دسته از افراد باید بعد از جراحی بینی روند طبیعی دارو‌های خود را ادامه دهند. مسلما متخصص غدد دارو‌هایی را تجویز می‌کند که تداخلی با دارو‌های توصیه شده برای عمل رینوپلاستی نداشته باشد. از طرف دیگر این نکته را نیز در نظر داشته باشید که بعد از عمل رینوپلاستی، شما باید توصیه‌های مراقبتی توسط جراح را جدی بگیرید. به هیچ عنوان دارو‌هایی را سرخود مصرف نکنید و در صورت بروز عارضه در بینی، حتما این موضوع را با تخصص خود در میان بگذارید. در چنین شرایطی، به بهترین شکل ممکن می‌توانید عمل رینوپلاستی را انجام دهید.

مقاله قبلی
جراحی بینی ترمیمی برای کدام افراد پیشنهاد میشود؟
مقاله بعدی
آیا پرواز بعد از جراحی زیبایی بینی بی خطر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید