کاشت مو برای بیماران لوپوس امکان پذیر است؟

کاشت مو برای بیماران لوپوس
امتیاز به این محتوا

در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی به تعدادی از اندام‌های اصلی مثل مفاصل، مغز، قلب، ریه، کلیه‌ها و سلول‌های خونی حمله می‌کند. تشخیص این نوع بیماری مقداری دشوار است. علامتی که مختص لوپوس است، تشکیل دو لکه شبیه به بال پروانه بر روی گونه‌های بیمار است. البته امکان دارد که شدت علائم لوپوس در بیماران مختلف، با یکدیگر فرق داشته باشد. اما توجه داشته باشید که همه افراد مبتلا ریزش غیرقابل برگشت مو را تجربه خواهند کرد.

در بیمارانی که دلیل اصلی ریزش موی آن‌ها، عوارض مصرف داروها است، احتمال رویش دوباره موها بعد از اتمام دوره درمان وجود دارد. اما در مواقعی که فولیکول‌های مو بر اثر بیماری لوپوس آسیب می‌بینند، راهی برای رویش دوباره موها وجود ندارد. بهتر است بدانید که ریزش مو در اغلب بیماران درگیر لوپوس با اسکار و زخم همراه است. به همین دلیل، شانس رویش دوباره موها بسیار پایین خواهد بود.

لوپوس چیست؟

لوپوس که با نام لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) نیز شناخته می‌شود، یک بیماری خودایمنی مزمن است که می‌تواند بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست، مفاصل، کلیه‌ها، قلب، ریه‌ها، مغز، سلول‌های خونی و سایر اندام‌ها و بافت‌ها را درگیر کند. این وضعیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی که قرار است از بدن در برابر مهاجمان مضر مانند باکتری ها و ویروس ها محافظت کند، بیش فعال شده و شروع به حمله به بافت ها و اندام های سالم می کند.

علائم لوپوس

چند مورد از مهم‌ترین علائم این بیماری به شرح زیر است:

  1. تب
  2. سندرم شوگرن که شامل خشکی دهان و چشم می‌شود.
  3. التهاب، درد و تورم در مفاصل
  4. تجمع مایعات در بدن و در پاها
  5. تورم غدد لنفاوی بدن
  6. بوجود آمدن زخم در دهان
  7. رخ دادن ضایعات و بثورات پوستی، به طوری که شایع‌ترین حالت آن، ضایعات پروانه‌ای شکل بر روی صورت در بینی و گونه‌ها
  8. بوجود آمدن بثورات پوستی سرخ رنگ در قسمت‌های مختلف بدن
  9. حساس و بدتر شدن ضایعات پوستی با قرار گرفتن در معرض آفتاب
  10. پدیده رینود یعنی انگشتان دست و پا در حین استرس یا‌ سرد شدن، تغییر رنگ داده و سفید یا آبی شوند.
  11. احساس درد در قفسه سینه
  12. ریزش مو و به ویژه در لکه‌های پوستی که به آن آلوپسی‌ آره ‌آتا گفته می‌شود.
  13. احساس سرگیجه و سردرد و از دست دادن حافظه
  14. در برخی موارد، بیماری لوپوس و چشم نیز باهم ارتباط دارند و ممکن است که خشکی چشم رخ دهد.
  15. لوپوس ممکن است که سبب نارسایی کلیه شود.‌ به طوری که وجود خون در ادرار، سوزش یا درد در هنگام ادرار دیده می‌شود.
  16. تنگی‌نفس، نارسایی قلبی با بیماری لوپوس
  17. التهاب و عفونت در نقاط مختلف بدن مثل ریه یا قلب

اگر درگیر این علائم نام برده شده هستید، بهتر است که با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.

تفاوت بیماری لوپوس و آلوپسی آره آتا

بیماری لوپوس و آلوپسی آره آتا هر دو از انواع بیماری‌های خودایمنی هستند. در این بیماری‌ها، سیستم ایمنی بدن سلول‌های خود را بیگانه تلقی کرده و به آنها حمله می‌کند. شباهت این دو بیماری ریزش مو است. اما تفاوت‌های بسیاری بین این دو بیماری وجود دارد. اصلی‌ترین تفاوت آنها عبارتند از:

بیماری لوپوس بیماری آلوپسی آره آتا
بیماری لوپوس یک بیماری اتوایمیونی است که سیستم ایمنی بدن به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کند. آلوپسی یک بیماری پوستی است که باعث ریزش موها و کاهش تولید مو در قسمت‌هایی از بدن می‌شود.
علائم بیماری لوپوس می‌تواند شامل خستگی، تب، التهاب مفاصل، درد عضلانی، طاسی و آسیب به پوست، کلیه، قلب و سیستم عصبی مرکزی باشد. علائم آلوپسی شامل ریزش موها، کاهش تولید مو، پوست سر صاف و بی‌مو در ناحیه‌های مختلفی از قسمت‌های پوست است.
بیماری لوپوس ممکن است در اعضای مختلف بدن ظاهر شود و می‌تواند به صورت سیستمیک (کل سیستم بدن) یا محدود به یک قسمت خاص از بدن باشد. آلوپسی می‌تواند به صورت موضعی (روی بخش خاصی از پوست) یا گسترده‌تر (در سراسر سر یا بدن) رخ دهد.

 

 

مزایا کاشت مو در بیماری لوپوس

در صورتی که بیماران لوپوس با مشکلات ریزش مو مواجه هستند، کاشت مو بدون جراحی می‌تواند یک‌سری مزایا برای آن‌ها داشته باشد:

  1. بهبود ظاهر: ریزش مو می‌تواند عاملی برای کاهش اعتماد به نفس و تأثیر منفی بر روحیه فرد باشد. با پیوند مو، امکان بهبود فرم ظاهری زیباجو وجود دارد.
  2. بازگشت به حالت طبیعی: کاشت مو می‌تواند به بیماران لوپوس کمک کند تا به حالت طبیعی خود بازگردند و از دیدگاه بیرونی بهبود شکل و ظاهر خود را احساس کنند.
  3. کاهش استرس: ریزش مو ممکن است سبب استرس و نگرانی شود. با کاشت مو، زیباجویان می‌توانند از این استرس و نگرانی رهایی یابند و به طور عمده تأثیر مثبتی بر روحیه و کیفیت زندگی خود داشته باشند.
  4. نتایج دائمی: در بیشتر موارد، موهای پیوند زده شده پایدار و دائمی هستند. این یعنی بیماران درگیر لوپوس می‌توانند از نتایج کاشت مو برای سال‌ها لذت ببرند.

مزایا و معایب کاشت مو در بیماری لوپوس

نتیجه نهایی پیوند مو در بیماران لوپوس چگونه خواهد بود؟

باتوجه به اینکه لوپوس در بیماران مختلف دارای شدت و ضعف است، به همین دلیل نتیجه نهایی پیوند مو در این افراد مشخص نیست. توصیه می‌شود که پیش از تصمیم‌گیری در مورد پیوند مو، با پزشک متخصص خود مشورت نمایید. زیرا پزشک می‌تواند برطبق وضعیت شما، بهترین توضیحات را برای نتیجه نهایی کاشت مو ارائه دهد. به دنبال آن، تصمیم مناسبی را برای درمان موهای ریزش‌کرده شما اتخاذ خواهد کرد.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو بیماران لوپوس

بیماران درگیر لوپوس ممکن است که به دلایل مختلفی به کاشت مو نیاز داشته باشند. پس از فرایند پیوند مو، مراقبت‌ های بعد از کاشت مو بسیار مهم است تا موفقیت کاشت و رشد سالم موها تضمین شود. در ادامه، چندین مراقبت پس از کاشت مو برای بیماران لوپوس به شرح زیر است:

  1. دستورات پزشک: حتماً دستورات و راهنمایی‌های پزشک خود را دنبال کنید. زیرا پزشک می‌تواند داروهای ضدالتهاب یا دیگر داروها را به هدف کنترل عفونت و افزایش رشد موهای شما تجویز کند.
  2. مراقبت از پوست: پوست سر بعد از ایمپلنت مو بسیار حساس است. بنابراین از لمس زیاد، خارش کردن یا ماساژ شدید پوست سر خودداری کنید. همچنین، این امکان برای شما وجود دارد که یک‌سری شامپوها و محصولات مراقبتی ملایم و مناسب را برای شستشوی موها استفاده نمایید.
  3. جلوگیری از آسیب: از فعالیت‌هایی که ممکن است به موها آسیب برسانند، مانند استفاده از حرارت زیاد در موها، رنگ‌کردن موها و استفاده از محصولات شیمیایی قوی، پیشگیری نمایید.
  4. تغذیه سالم: تغذیه مناسب و متنوع با مواد غذایی غنی از انواع ویتامین‌ها و موادمغذی می‌تواند به رشد و سلامتی موها کمک کند. شما باید در رژیم غذایی خود، میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، مغزها و غلات را بگنجانید.
  5. مراقبت از سلامت عمومی: شما برای حفظ سلامتی عمومی خود، به خواب کافی و کاهش استرس نیاز داربد. این عوامل می‌توانند به رشد و سلامتی موها کمک کنند.

بهترین روش درمان ریزش مو در بیماران لوپوس

این روزها به دلیل کمک گرفتن از روش‌های غیرجراحی و بانک مو، تکنیک پروتز مو در نزد بیماران مبتلا به لوپوس، بسیار محبوب است. به طوری که این روش، مناسب‌ترین پیشنهاد برای جایگزین کاشت مو محسوب می‌شود. البته بهتر است که شما قبل از تصمیم‌گیری در خصوص این روش‌ها، با تمامی مزایا و معایب آن آشنا شوید.

جایگزین کاشت مو در بیماران لوپوس

افراد درگیر لوپوس می‌توانند برای داشتن موهای طبیعی و ظاهر زیبا، از روش‌هایی طبیعی به عنوان جایگزین کاشت مو استفاده کنند. این روش‌ها، قسمت‌های خالی در پوست سر بیماران را خواهند پوشاند. تکنیک‌های پروتز مو و ترمیم مو از جمله آن‌ها هستند. طبیعتاً هنگامی که می‌خواهید در خصوص یک روش درمانی، اطلاعات بدست آوردید، ‌انتخاب شما هوشمندانه‌تر خواهد بود. به طور کلی، تکنیک پروتز مو شبیه به کاشت مو است. با این تفاوت که موهای طبیعی شما به جای قرار گرفتن بر روی پوست سر، بر روی پایه بیس پروتز متصل خواهند شد.

پروتز مو

گفتنی است که بهترین روش جایگزین کاشت مو در افرادی که به بیماری لوپوس مبتلا هستند، تکنیک پروتز مو است. در این تکنیک، موهای مصنوعی که هم‌جنس و هم‌رنگ با موهای طبیعی فرد هستند، به کمک روش‌های مختلفی از قبیل چسب و گیره یا گره به یک شبکه که به پوست سر بسیار شبیه است، به سر متصل می‌کنند. لازم به توضیح است که این روش برای این بیماران، کاملا مقرون به صرفه خواهد بود و به عنوان بهترین روش درمانی برای آن‌ها محسوب می‌شود.

لازم به توضیح است که پروتز مو مزایای بسیاری برای بیماران درگیر لوپوس دارد. مهم‌ترین این مزایا به شرح زیر است:

  1. نتایج حاصل از این روش، بسیار کوتاه مدت و فوری خواهد بود.
  2. به جراحی نیازی نیست.
  3. در این روش می‌توان فعالیت‌های روزانه را بدون هیچ نوع محدودیتی و به راحتی انجام داد.
  4. بسیار مناسب و مقرون به صرفه است.
  5. قابل برگشت است.
  6. دربافت نتیجه حاصل از این روش کاملا طبیعی بوده و سبب زیبایی افراد خواهد شد.
  7. ترمیم مو

برای کاشت مو به کجا مراجعه کنم؟

انتخاب مکان مناسب برای کاشت مو برای اطمینان از یک کاشت ایمن و موفقیت آمیز بسیار مهم است. در اینجا چند مرحله وجود دارد که به شما کمک می کند تصمیم بگیرید برای کاشت مو کجا بروید:

  1. قبل از هر تصمیمی، با یک متخصص پوست یا متخصص مو مشورت کنید.
  2. به دنبال کلینیک های معتبر کاشت مو با جراحان مجرب باشید.
  3. اطمینان حاصل کنید که کلینیک و جراح دارای گواهی و اعتبار توسط سازمان های پزشکی مربوطه هستند.
  4. برای مشاوره با جراح برنامه ریزی کنید.

بهترین روش کاشت مو در بیماران لوپوس

بهترین روش کاشت مو در بیماران لوپوس

کاشت مو در بیماران لوپوس به دلیل ماهیت خود ایمنی زمینه ای لوپوس می تواند چالش برانگیز باشد که می تواند بر روند بهبودی و موفقیت این روش تاثیر بگذارد. انتخاب بهترین روش برای کاشت مو در بیماران لوپوس به عوامل فردی، وسعت بیماری و سلامت کلی بیمار بستگی دارد. در اینجا برخی از ملاحظات و روش هایی که ممکن است برای کاشت مو در بیماران لوپوس مناسب باشد آورده شده است:

  • کاشت مو میکروگرافت

امروزه کاشت مو به روش میکروگرافت، یکی از جدیدترین روش‌های پیوند مو است. میکروگرافت یک نوع درمان کم عارضه و ایمن برای حل مشکلات طاسی است. تکنیک‌های مختلف پیوند مو بیش از ۸۰ سال است که روی کار آمده‌اند و به حالت‌های متنوعی تغییر کرده‌اند. در نهایت روش میکروگرافت به عنوان موفق‌ترین و بهترین روش ایمپلنت مو شناخته می‌شود. این روش که چندین سال است در بین جراحان پلاستیک و زیبایی متداول شده است. در تکنیک میکروگرافت به علت استفاده از تجهیزات پیشرفته در آن، فرایند جمع‌آوری فولیکول‌ها بسیار دقیق انجام می‌شود. در این تکنیک به هیچ نوع بیهوشی و جراحی در هنگام پیوند مو نیازی نیست.

  • اس یو تی

در روش SUT، گرافت‌های مو از ناحیه پشت سر که معمولا برای این فرایند استفاده می‌شود و به وسیله لنزهای پانچ استخراج می‌شوند. سپس محفظه نگهداری به شکل یخ‌زده نگهداری شده و در حین پیوند، در ناحیه‌ای از سر که از پیش مشخص شده، پیوند داده می‌شوند. پیوند مو به روش SUT یکی از جدیدترین تکنیک‌های کاشت مو است که به دلیل مزایای بسیار و عوارض کم، مورد استقبال زیباجویان زیادی قرار گرفته است. در روش اس یو تی از دستگاه‌های اتوماتیک استفاده می‌شود تا در آن، موهای پیوند زده شده به حدود ۱۴۰۰۰۰۰۰ تار مو برسند. این تعداد تار مو حدود سه برابر بیشتر از پیوند مو در روش‌های دیگر است.

  • اف یو تی

این روزها کاشت مو به روش FUT یک نوع روش پیوند مو است که در آن یک نوار مو از ناحیه پشت و کناره‌های سر، محلی که مو کمترین مقاومت را در برابر ریزش دارد،‌ برداشته می‌شود. پس از آن، در قسمت‌هایی که ریزش مو یا کچلی رخ داده است، قرار خواهند گرفت. سپس فولیکول‌های موی برداشت شده از سر، در زیر میکروسکوپ به واحد‌های پیوندی فولیکولی تقسیم می‌شوند.  این واحدها معمولا یک تا سه فولیکول مو را شامل خواهند شد.

سپس، فولیکول‌های پیوندی از طریق برش‌های بسیار ریزی به قسمت‌هایی که نیاز است تراکم مو و خط موی طبیعی در نواحی بی‌مو بازیابی شود، پیوند زده می‌شوند.

گفتنی است که حالت و مقدار قرارگیری فولیکولهای پیوندی، زیبایی و کیفیت یک کاشت مو را تعیین می‌کنند. ریزش موی هر زیباجویی با دیگری متفاوت است. سابقه ریزش مو و احتمال ریزش مو در آینده، کاری که باید پزشک زیبایی انجام دهد را مشخص می‌کنند تا به هدف کلی پیوند مو برسد. به دلیل آنکه نحوه کاشت مو به روش FUT به روند طبیعی رشد موها بسیار شبیه است، نتایج حاصل از آن نیز کاملا طبیعی خواهد بود. به گونه‌ای که با چشم عادی و غیرمسلح قابل تشخیص نیست.

  • اف آی تی

یکی از بهترین روش‌های کاشت موی طبیعی، روش اف آی تی است. واحد‌های فولیکول در این تکنیک به کمک یک پانچ گرد کوچک از یک ناحیه با رشد موهای متراکم استخراج می‌شوند. سپس در یک منطقه بدون مو پیوند زده خواهند شد. این روش یکی از بهترین و موثرترین روش ترمیم موهای از دست رفته برای افرادی است که هنوز درگیر طاسی گسترده نشده‌اند. روش اف آی تی امروزه به دلیل قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه بودن، در بین بسیاری از زیباجویان متداول شده است. روش FIT، شباهت بسیاری به FUE دارد. زیرا پروسه انجام این روش، یکسان است. این نوع تکنیک بیشتر به زیباجویانی توصیه می‌شود که موهای کم‌پشتی دارند.‌ افرادی که طاسی گسترده دارند، بهتر است که زیر نظر پزشک از دیگر تکنیک‌های پیوند مو استفاده کنند.

لازم به توضیح است که در روش اف آی تی، هیچگونه جای زخمی در پشت سر داوطلب باقی نخواهد ماند. زیرا هر گرافت به شکل مجرا از قسمت پرتراکم استخراج می‌شود.

  • ترکیبی

لازم به ذکر است که کاشت مو به روش ترکیبی، به صورت ترکیب دو روش FIT و FUT انجام می‌گیرد. به هدف آنکه ناحیه بدون موی سر که به ریزش مو دچار شده است را پوشش دهد. در این تکنیک، امکان برداشت تا ۵۰۰۰ گرافت مو (حدود ۱۲۰۰۰ تا ۱۴۰۰ تار مو) در حتی در یک جلسه وجود دارد. بنابراین مهم‌ترین مزیت تکنیک ترکیبی، برداشت بسیار بالای تعداد گرافت در یک جلسه است.

چه زمانی کاشت مو توصیه نمی شود؟

چه زمانی کاشت مو توصیه نمی شود؟

کاشت مو برای بیماران مبتلا به لوپوس در شرایط زیر توصیه نمی‌شود:

  1. فعالیت بیماری: اگر لوپوس شما در حال فعالیت بوده و علائم آن نیز کنترل نشده است، ممکن است که پزشک توصیه کند که تا زمانی که بیماری تحت کنترل قرار گیرد، به پیوند مو اقدام نکنید.
  2. داروهای مورد استفاده: برخی داروهای مصرفی برای کنترل لوپوس می‌توانند اثرات جانبی داشته باشند. احتمال دارد که این اثرات روند بهبودی پس از ایمپلنت مو را تحت تأثیر قرار دهند. پزشک شما بایستی داروهایی که مصرف می‌کنید را بررسی کرده و تصمیم بگیرد که آیا کاشت مو مناسب است یا خیر.
  3. عوارض: ممکن است که تعدادی از بیماران لوپوس به عوارض بعد از کاشت دچار شوند.
مقاله قبلی
کاشت مو اسکن سه بعدی با دستگاه پیشرفته 2024
مقاله بعدی
چگونه از ریزش مو جلوگیری کنیم و سلامت مو را بهبود ببخشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید