بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان) – روش ها، ماندگاری و قیمت 1402

بلیچینگ دندان
امتیاز به این محتوا

مسلما سفید بودن دندان‌ها، تأثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی چهره شما می‌گذارد چون وقتی صحبت می‌کنید یا می‌خندید، دندان‌های جلویی شما دیده می‌شوند. بنابراین مرتب بودن، تمیز بودن و سفید بودن دندان‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر دچار جرم دندان شده‌اید، بلیچینگ دندان یکی از روش‌های بسیار مفید است که به شما کمک می‌کند مجدداً با کمترین عارضه بتوانید دندان‌های سفید و زیبا داشته باشید. در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام آنچه که باید در مورد بلیچینگ بدانید را برای شما توضیح دهیم.

انواع روش‌ های بلیچینگ

 همانگونه که متوجه شدید، بلیچینگ نوعی روش سفید کردن دندان‌ها است که به دلیل استفاده از تجهیزات پیشرفته، با دقت بسیار بالا می‌تواند کوچکترین جرم‌ها بر روی دندان‌های شما را برطرف کند. اگر می‌خواهید بدانید که بلیچینگ دندان چگونه انجام می شود، باید روش های بلیچینگ دندان را معرفی کنیم:

انواع روش‌ های بلیچینگ

  • انجام بلیچینگ با لیزر

رایج‌ترین و البته بهترین روش سفید کردن دندان‌ها این است که شما بلیچینگ با لیزر را انجام دهید. برای این منظور مراحل زیر طی می‌شود:

  1. ابتدا متخصص میزان جرم و تغییر رنگ دندان‌ها را بررسی می‌کند. در صورت نیاز، قبل از بلیچینگ با لیزر، یک جرم‌گیری بر روی دندان‌های شما انجام می‌شود.
  2. سپس متخصص باید از ماده سفید‌کننده دندان استفاده کند. این ماده حاوی پروکسید هیدروژن بوده و از زمانی که بر روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد، عمل سفید کردن دندان را شروع می‌کند.
  3. برای اینکه پروکسید هیدروژن فعال بماند، متخصص از دستگاه لایت کیور استفاده می‌کند. وقتی نور لیزر به این ژل سفید‌کننده می‌تابد، پروکسید هیدروژن فعال خواهد شد. مدت زمان حضور ژل بر روی دندان‌ها، بین ۱۵ تا حداکثر ۳۰ دقیقه است.
  4. قبل از اینکه ژل روی دندان قرار گیرد، باید از ماده محافظتی روی لثه استفاده شود تا آسیبی به لثه‌ها وارد نشود.
  5. در نهایت متخصص دندان‌های شما را تمیز می‌کند تا کمترین مقدار ژل بر روی دندان وجود نداشته باشد.

 این روش دقت بسیار بالایی داشته و معمولاً می‌تواند حتی بدترین لک‌ها بر روی دندان را نیز به راحتی برطرف کند.

درباره سفید کردن دندان با زردچوبه بخوانید. آیا این روش خانگی موثر است؟

  • هوم بلبچینگ

دومین روش بلیچینگ دندان، هوم بلیچینگ است که توسط خود شما انجام می‌شود. برای این منظور ابتدا باید نایت گارد برای دندان‌های شما آماده گردد. در واقع شما نیاز به قالب محافظتی دندان دارید که متخصص با استفاده از اسکنر‌های سه بعدی دندان‌های شما را قالب‌گیری کرده و نایت گارد را آماده می‌کند. در زمان انجام بلیچینگ خانگی باید ژلی که متخصص برای شما تجویز کرده است را در داخل نایت گارد ریخته و قالب را بر روی دندان‌های خود قرار دهید. این ژل پروکسید هیدروژن ندارد به همین دلیل بلیچینگ دندان به روش خانگی به کمی صبوری برای رسیدن به نتیجه دلخواه نیاز خواهد داشت. اگر شما به مدت یک تا دو هفته این کار را انجام دهید، سفیدی دندان‌های خود را رؤیت خواهید کرد.

هوم بلبچینگ

  • بلیچینگ آفیس

آفیس بلیچینگ از دیگر روش‌های سفید کردن دندان به حساب می‌آید که به صورت تخصصی و در کلینیک‌های دندانپزشکی توسط دندانپزشک انجام می‌شود. در این روش نیز باید از ژل حاوی پراکسیدهیدروژن بر روی دندان‌های فرد استفاده گردد. در واقع می‌توان گفت که آفیس بلیچینگ شباهت بسیار زیادی با روش بلیچینگ با لیزر دارد با این تفاوت که در این روش خبری از اشعه لیزر نخواهد بود بلکه متخصص ژل را در مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و به تعداد دفعات ۳ الی ۴ بار بر روی دندان‌ها گذاشته و شستشو انجام می‌دهد.

تعویض مداوم این ژل باعث می‌شود که در هر بار، فقط پروکسید هیدروژن فعال بر روی دندان‌ها قرار بگیرد و در نتیجه دندان‌ها تمیز می‌شوند. زمانی که قرار است لایه جدیدی از ژل بر روی دندان‌ها قرار گیرد، ابتدا متخصص دندان‌ها را به طور کامل می‌شوید تا جرم‌های اولیه از بین رفته و در نتیجه لایه بعدی با قدرت بیشتری بتواند جرم‌ها را از روی دندان بردارد.

عوارض بلیچینگ دندان‌

تقریباً تمام افرادی که برای بلیچینگ دندان به دندانپزشکی مراجعه می‌کنند از متخصص در مورد عوارض بلیچینگ دندان نیز سؤال می‌پرسند. باید بگوییم در بین روش‌هایی که برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شود، کم خطر‌ترین و کم عارضه‌ترین روش، بلیچینگ شناخته شده است. اما با این حال ممکن است عوارضی برای فرد به وجود بیاید که عبارتند از:

  1. اگر متخصص در تعیین مدت زمان حضور ژل بر روی دندان‌ها دقت کافی را نداشته و این ژل بیش از ۳۰ دقیقه بر روی دندان‌ها باقی بماند، احتمال آسیب به بافت دندان و لثه، بسیار زیاد بوده و در نتیجه دچار التهاب لثه و حتی خونریزی نیز خواهید شد.
  2. متخصص در زمان انجام بلیچینگ دندان، باید لثه‌ها را با یک ماده محافظتی پوشش دهد. در صورتی که در این زمینه سهل‌انگاری کند، ممکن است به بافت لثه‌ها آسیب وارد گردد.
  3. دندانپزشک خمیر دندان‌های ضد حساسیت را برای شما تجویز کرده و همچنین از شما می‌خواهد مدتی برای خوردن غذا و نوشیدنی‌ها احتیاط کنید تا حساسیت دندان‌ها برطرف گردد.

سفید شدن دندان با زغال؛ آیا زغال باعث سفیدتر شدن دندان ها می شود؟

عوارض بلیچینگ دندان‌

ماندگاری بلیچینگ دندان

یکی از سؤالات رایج در بین متقاضیان بلیچینگ دندان این است که آیا این روش سفید کردن دندان‌ها ماندگاری همیشگی دارد یا خیر؟ به طور کلی باید این نکته را بدانید که هیچ یک از روش‌های سفید کردن دندان، اثر ماندگار و دائمی نداشته و نحوه مراقبت از دندان‌ها تأثیر بسیار زیادی بر روی ماندگاری بلیچینگ دندان خواهد گذاشت. مسلما اگر شما به بهداشت دهان و دندان رسیدگی کرده، حداقل ۳ بار در روز دندان‌های خود را مسواک بزنید و بعد از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌های رنگی دهان خود را بشویید، مدت زمان ماندگاری بلیچینگ دندان افزایش پیدا می‌کند. البته فراموش نکنید که عملکرد دندانپزشک نیز تأثیر بسیار زیادی بر روی ماندگاری بلیچینگ دندان دارد. اگر متخصص در جرمگیری به خوبی عمل نکرده و کوچکترین جرم بر روی دندان‌ها باقی بماند، این بار دندان‌های شما زودتر از قبل زرد می‌شوند.

اگر میخواهید درباره جرم گیری عمیق دندان با بروساژ بیشتر بدانید، کلیک کنید.

ماندگاری بلیچینگ دندان

مراقبت ‌های بعد از بلیچینگ دندان

همانگونه که گفته شد نحوه مراقبت از دندان‌ها، تعیین‌کننده مدت زمان دوام اثر بلیچینگ دندان خواهد بود. از طرف دیگر فرد بعد از بلیچینگ، دچار حساسیت دندانی شده و با کوچکترین تغییرات دمایی در غذا، دندان درد شدیدی را احساس می‌کند. پس برای اینکه دوام و ماندگاری بلیچینگ دندان افزایش یافته و از طرف دیگر مشکلاتی همانند درد دندان هر چه زودتر برطرف گردد، باید نکات مراقبتی بعد از بلیچینگ دندان را جدی بگیرید:

  1. حتماً تا چند روز از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کرده و حداقل تا چند هفته از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌های بسیار گرم و یا بسیار سرد خودداری کنید.
  2. تا ۲۴ ساعت بعد از بلیچینگ دندان به سراغ خوراکی‌ها و مواد غذایی رنگی نروید چون دندان‌های شما به تازگی سفید شده‌اند و بسیار مستعد جرم‌ گرفتن هستند.
  3. همچنین بهتر است حداقل تا ۲۴ ساعت به سراغ سیگار نروید. البته اگر بتوانید یک هفته سیگار کشیدن را کنار بگذارید، قطعاً ماندگاری سفیدی دندان، بیشتر خواهد شد. فراموش نکنید که سیگار مهمترین عاملی است که باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود سیگار را کاملا ترک کنید چون برای انسان تنها ضرر دارد.
  4. حتماً در هفته اول روزی سه بار بعد از وعده‌های غذایی، دندان‌ها را مسواک بزنید.
  5. از آنجایی که دندان‌ها بعد از بلیچینگ دندان حساس می‌شود از گاز گرفتن خوراکی و میوه پرهیز کنید تا دچار دندان درد نشوید.
  6. همچنین توصیه می‌کنیم حتماً مصرف لبنیات کم چرب را افزایش دهید.بعد از بلیچینگ، یک لایه بافت استخوانی از روی دندان‌ها برداشته شده و مصرف لبنیات کم چرب، به ترمیم استخوان دندان‌ها کمک می‌کند.

مراقبت ‌های بعد از بلیچینگ دندان

بلیچینگ بهتره یا کامپوزیت

در بین مردم عادی این تصور وجود دارد که عملکرد بلیچینگ و کامپوزیت دندان کاملاً یکسان است در صورتی که اصلاً اینگونه نیست. زمانی که برای سفید کردن دندان‌های خود به متخصص مراجعه می‌کنید، دندانپزشک باید میزان جرم بر روی دندان‌ها و میزان عمقی بودن آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد. در ابتدا بلیچینگ دندان انجام خواهد شد چرا که این روش سفید کردن، از طریق برداشتن لایه رویی دندان، به سفید شدن و از بین رفتن جرم‌های دندان‌ها کمک می‌کند. اما گاهی اوقات مشکلی که در آن‌ها وجود دارد، با بلیچینگ برطرف نشده و همچنان برخی از لکه‌ها بر روی دندان باقی می‌ماند.

در این زمان است که کامپوزیت دندان، مفید واقع می‌شود. در این روش باید از مواد سفید و همرنگ دندان‌ها برای فرم‌دهی و پوشش دندان استفاده شود. همچنین با استفاده از کامپوزیت دندان، علاوه بر لکه‌های عمقی، حتی نقص‌های دندانی همانند لب‌پریدگی دندان نیز به راحتی برطرف خواهند شد.

بلیچینگ بهتره یا کامپوزیت

بلیچینگ بهتره یا لمینت دندان

لمینت به روشی گفته می‌شود که در آن روکش سفید رنگ همرنگ با دندان‌های طبیعی، بر روی دندان‌های شما قرار خواهد گرفت. در نتیجه هر گونه نقص در دندان‌ها شامل لب‌پریدگی، غیرهمسطح بودن دندان‌ها و همچنین لکه‌های عمقی در دندان، به طور کامل بر پنهان می‌شوند. بنابراین اگر جرم‌های موجود در دندان‌های شما زیاد عمق نبوده و از طرف دیگر دندان مورد نظر دچار مشکلاتی همانند لب‌پریدگی و یا غیر همسطح بودن نباشد، مسلما بلیچینگ دندان گزینه مناسب‌تری خواهد داد بود. اما در صورتی که مشکلات نامبرده در دندان وجود داشته باشد، متخصص ترجیح می‌دهد که لمینت را برای شما انجام دهد.

بلیچینگ بهتره یا لمینت دندان

بلیچینگ بهتره یا جرمگیری

اشتباهی که برخی از افراد مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند بلیچینگ همان جرم‌گیری دندان‌ها است. اگر روش انجام بلیچینگ را به دقت مطالعه کرده باشید، متوجه شدید که دندانپزشک ابتدا وضعیت دندان‌ها را بررسی می‌کند تا میزان جرم موجود روی آن‌ها را تشخیص دهد. اگر جرم زیادی بر روی دندان‌ها وجود داشته باشد ابتدا با کمک روش جرم‌گیری، بخش عمده‌ای از این لکه‌های زرد رنگ را از روی دندان‌ها برداشته و سپس برای اینکه جرم‌های موجود در لابلای دندان‌ها نیز برطرف شده و دندان‌ها به طور کامل سفید شوند، بلیچینگ را انجام می‌دهد.

بنابراین می‌توانیم جرم‌گیری و بلیچینگ را دو روش مکمل همدیگر بنامیم. از طرف دیگر اگر دندان‌های شما به تازگی تغییر رنگ داده باشند، قطعاً بلیچینگ بهتر از جلوگیری خواهد بود. جرم‌گیری با درد همراه بوده و از طرف دیگر باعث خونریزی لثه می‌شود. اما در بلیچینگ، خبری از این عارضه‌ها نیست.

بلیچینگ بعد از ارتودنسی

یکی از مشکلاتی که بیماران بعد از انجام ارتودنسی با آن مواجه می‌شوند، تغییر رنگ دندان‌ها است. به هر حال به دلیل اینکه پلاک و سیم بر روی دندان وجود دارد، مسواک زدن کمی مشکل شده و به همین دلیل دچار جرم دندان می‌شوید. خوشبختانه زمانی که فرآیند ارتودنسی به پایان می‌رسد، شما می‌توانید به کمک بلیچینگ دندان بعد از ارتودنسی از داشتن دندان‌های مرتب و سفید لذت ببرید. براساس میزان جرمی که بر روی دندان‌ها وجود دارد، متخصص بهترین روش بلیچینگ دندان را برای شما انتخاب خواهد کرد.

قیمت بلیچینگ دندان

مسلما برای همه افراد، مسأله قیمت بلیچینگ دندان در سال 1402 اهمیت زیادی دارد. مهمترین عواملی که بر هزینه بلیچینگ دندان تأثیر می‌گذارند عبارتند از:

  1. روش انتخابی برای بلیچینگ دندان
  2. میزان جرم موجود روی دندان‌ها و در نتیجه تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام بلیچینگ
  3. دستمزد مربوط به متخصص
  4. هزینه‌های پایه کلینیک

خوشبختانه برخی از شرکت‌های بیمه قسمتی از هزینه‌های مربوط بلیچینگ دندان را پرداخت می‌کنند بنابراین بدون نگرانی از این بابت می‌توانید برای انجام بلیچینگ اقدام کنید.

مقاله قبلی
جراحی دندان نهفته – علل، علائم و درمان نهفتگی دندان چیست؟
مقاله بعدی
آیا عفونت دندان در بارداری می تواند باعث سقط جنین شود؟ (پرسش و پاسخ با پزشک)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید