کاشت مو در جای زخم و بخیه امکان پذیر است؟ پوشاندن اسکار با پیوند مو
فهرست عناوین
شاید تا به حال با افرادی برخورد داشتهاید که دچار یک جراحت بسیار عمقی در ناحیه سر شدهاند و این قسمت برای همیشه بدون مو باقی مانده است. خوشبختانه روشهای کاشت مو در جای زخم و بخیه این امکان را فراهم میکند که حتی بتوان این مشکل را برطرف کرد. در واقع روشهای نوین پیوند مو امکان درمان طاسی سر ناشی از ضربه وارد شده به پوست را نیز فراهم میکند. برای مثال اگر در اثر ضربه خوردن به سر یا تصادف بخشی از موهای سر خود را از دست دادهاید، اصلاً نباید نگران باشید. کافی است به یک متخصص حرفهای مراجعه کنید تا وضعیت بانک موی شما مورد بررسی قرار گرفته و البته جای زخم را نیز کنترل کند. در چنین شرایطی بهتر میتواند برای کاشت مو به شما کمک کند.
آیا جای بخیه مو در میاد؟
اجازه دهید ابتدا این موضوع را برای شما شفافسازی کنیم که به هیچ عنوان در محل بخیه و اسکار، مو رشد نمیکند چون جریان خون به این قسمت قطع شده و در نتیجه فولیکولها به دلیل اینکه نمیتوانند تغذیه شوند، از بین میروند و به همین دلیل است که حتی اگر یک شیار کوچک بر روی ابروی شما ایجاد شود مشاهده میکنید که در محل این شیار، اصلا مو رشد نمیکند. بنابراین در صورتی که جای زخم بر روی سر شما وجود داشته باشد نمیتوان با کمک دارو درمانی انتظار رشد مو داشت. بلکه باید به سراغ روشهای کاشت مو بروید تا بتوانید در صورت امکان، موهای از دست رفته را مجدداً بازگردانید.
تفاوت کاشت مو روی جای زخم با کاشت مو طبیعی
خوشبختانه روشهای نوین در زمینه پیوند مو، محدودیتهای این عمل زیبایی من جمله رشد مو در محل اسکار را نیز برطرف کرده است. اما به هر حال تفاوتهایی بین کاشت مو روی جای اسکار با کاشت مو طبیعی وجود دارد:
خونرسانی به فولیکول
در حالت طبیعی زمانی که فولیکولها به محل پیوند منتقل میشوند، به دلیل اینکه جریان خون کافی در پوست سر وجود دارد به راحتی تغذیه شده و احتمال شکست، پایین میآید. اما زمانی که قرار است پیوند مو بر روی جای زخم یا همان اسکار انجام گیرد، ما با یک محدودیت بزرگ یعنی جریان خون در محل زخم مواجه هستیم. در محل اسکار خونرسانی انجام نمیشود و در نتیجه تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، حتی اگر را جدیدترین روش پیوند مو را نیز انجام دهید باز هم با شکست مواجه خواهد شد.
به همین دلیل متخصص باید از روشهایی استفاده کند که دقیقتر هستند و با کمک تکنولوژیهایی، خونرسانی به بافت اسکار را تقویت کند تا بتواند بقای فولیکول در محل زخم را تضمین نماید. بنابراین در اولین قدم متخصص باید وضعیت خونرسانی به محل زخم را کنترل کند. اگر مطمئن شود که عروق خونی به حدی در این قسمت از بین رفتهاند که حتی با بهبود وضعیت خونرسانی باز هم در محل اسکار خون به اندازه کافی جریان نخواهد داشت، به شما توصیه میکند که کاشت مو را انجام ندهید. پس مهمترین تفاوت پیوند مو در محل زخم با پیوند موی طبیعی این است که در کاشت مو بر روی اسکار محدودیت بزرگی به نام خونرسانی را داریم و باید ابتدا وضعیت عروق خونی در زیر پوست را کنترل کرد.
ضخامت پوست
از طرف دیگر باید ضخامت پوست در ناحیه زخم نیز کنترل شود. گاهی اوقات اسکار بسیار ضخیمی بر روی محل زخم تشکیل شده و به همین دلیل است که عروق خونی نمیتوانند خونرسانی را به اسکار انجام دهند. در چنین شرایطی نیز کاشت مو اصلاً توصیه نمیشود.
کدام روش کاشت مو روی جای زخم مناسب است؟
در ابتدای مطلب برای شما توضیح دادیم که وجود روشهای متعدد در پیوند مو، محدودیتهایی همانند کاشت مو روی اسکار را برطرف کرده است. اما به هر حال با توجه به ضخامت پوست در محل زخم و همچنین وضعیت خونرسانی در این قسمت، باز هم برای انتخاب روش محدودیتهایی برای متخصص وجود دارد. عمدتاً متخصص از روش اف آی تی برای پوشاندن جای زخم با مو استفاده میکند. در این روش متخصص به صورت دانه به دانه و با استفاده از پانچهای دستی، استخراج فولیکول را انجام داده و در نهایت پیوند مو به صورت کاملاً ظریف در محل زخم انجام میشود.
نتایج نهایی کاشت مو در جای زخم و اسکار
مسلماً چون از فولیکولهای سر خود شما برای کاشت مو استفاده میشود پس نتیجه پیوند مو، طبیعی به نظر میرسد اما اینکه متخصص با چه ظرفیتی فولیکولها را در زاویه و عمق مناسب قرار دهد تا زمانی که موها در محل زخم رشد میکنند با موهای دیگر هم جهت باشند، موضوع بسیار مهمی است که بر روی نتیجه نهایی کاشت مو روی زخم تاثیر میگذارد. به همین دلیل است که شما نباید به هر متخصص اعتماد کنید. پیشنهاد ما این است که حتماً از پزشک انتخابی خود بخواهید نمونه کارهای قبلی در زمینه ایمپلنت مو در محل اسکار را به شما نشان دهد. به خصوص اینکه این نوع پیوند مو نیاز به دقت و ظرافت بیشتری دارد تا شانس موفقیت افزایش یافته و بتوانید نتیجه بسیار خوبی را از این روش به دست بیاورید.
عوامل مؤثر بر هزینه کاشت مو روی جای زخم و بخیه
تعداد فولیکولهای مورد نیاز، روشی که متخصص برای پیوند مو روی جای اسکار استفاده میکند، تجهیزات استفاده شده و همچنین دستمزد متخصص و هزینه پایه کلینیک، مهمترین مواردی هستند که بر روی هزینه کاشت مو روی جای زخم تاثیر میگذارند. اما نکته بسیار مهم این است که متخصص باید بداند پیوند مو روی جای زخم چه اندازه زمانبر است. مسلما هر چه بافت اسکار ضخیمتر باشد چون نیاز به دقت و ظرافت بیشتری خواهد بود به همین دلیل هزینه کار افزایش پیدا خواهد کرد. البته در محاسبه قیمت پیوند مو در حل اسکار، هزینه آزمایشاتی که باید قبل از پیوند مو انجام دهید را نیز در نظر داشته باشید.
چه مدت طول می کشد تا موهای جدید اسکار رشد کنند؟
براساس مطالعات انجام گرفته توسط متخصصان در سراسر دنیا به طور کلی در شش ماه اول، نزدیک به ۷۰ درصد نتیجه کاشت مو روی جای زخم رویت خواهد شد. این در حالی است که اگر شما کاشت موی طبیعی را انجام داده باشید بعد از شش ماه، نزدیک به ۹۰ درصد نتیجه نهایی پیوند مو را مشاهده میکنید. علت اختلاف بین زمان مورد نیاز برای دیدن نتیجه پیوند مو روی زخم با نتیجه پیوند موی طبیعی، شرایطی است که در اسکار وجود دارد. چون پوست در محل اسکار ضخیمتر است بنابراین خونرسانی به فولیکولها کندتر انجام میگیرد. پس سرعت رشد آنها پایین آمده و به همین دلیل است که بعد از شش ماه بین 70 تا 75 درصد نتیجه کاشت مو در محل زخم را شاهد خواهید بود.