فهرست این مطلب
- 1 رابطه هپاتیت و ریزش مو
- 2 رابطه ایدز و ریزش مو
- 3 هپاتیت A و کاشت مو
- 4 هپاتیت B و کاشت مو
- 5 هپاتیت C و کاشت مو
- 6 هپاتیت E و کاشت مو
- 7 هپاتیت D و کاشت مو
- 8 آیا فرد مثبت HIV میتواند کاشت مو انجام دهد؟
- 9 نحوه کاشت مو در بیماران هپاتیتی و ایدزی چگونه است
- 10 مزایای کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی
- 11 خطرات کاشت مو در بیماران هپاتیت و ایدزی
- 12 بهترین روش برای انجام کاشت مو در بیماران هپاتیتی و ایدزی
- 13 دوران نقاهت بعد از کاشت مو
- 14 چه آزمایش های خونی قبل از کاشت مو انجام میشود؟
- 15 سوالات متداول
- 15.1 آیا قبل از کاشت مو باید مصرف داروهای هپاتیت و ایدز را قطع کرد؟
- 15.2 آیا کاشت مو بیماران هپاتیتی برای کادر درمان خطرناک است؟
- 15.3 آیا در صورت ابتلا به هپاتیت B میتوانم کاشت مو انجام دهم؟
- 15.4 آیا HIV روی رشد مو تاثیر میگذارد؟
- 15.5 آیا داروهای HIV میتوانند باعث ریزش مو شوند؟
- 15.6 آیا آزمایش HIV قبل از کاشت مو انجام میشود؟
پیش از پرداختن به هر موضوع دیگری باید بدانیم که هپاتیت (Hepatitis) نوعی بیماری التهابی-خودایمنی کبدی است؛ هپاتیت نوعی بیماری ویروسی میباشد که انواع مختلفی دارد. دلایل مختلفی برای ایجاد این بیماری در کبد وجود دارد که به نوع هپاتیت مربوط میشود؛ درهرحال هپاتیت ارگان حیاتی کبد را درگیر خود کرده و عملکرد آن را دچار اختلال میکند.
موضوع قابل بحث امکان کاشت مو برای زیباجویانی است که با هپاتیت درگیر هستند و ما نیز در ادامه قصد داریم مفصلا به موضوع کاشت مو افراد دچار به انواع مختلف هپاتیت و همچنین ایدز بپردازیم پس با ما همراه باشید.
رابطه هپاتیت و ریزش مو
برای بسیاری از افراد این سوال مطرح است که آیا هپاتیت میتواند باعث ریزش مو شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله قطعا میان هپاتیت و ریزش مو رابطه مستقیم وجود دارد.
هپاتیت عملکرد کبد را مختل کرده و کبد نیز به عنوان یک ارگان حیاتی در جذب مواد، دفع سموم، تنظیم قندخون، تعادل هورمونی و… نقش دارد؛ بنابراین زمانی که کبد به خوبی کار نکند زمینه بسیاری از مشکلات دیگر فراهم میشود. از طرفی بسیاری از داروهایی که در پروسه درمان بیماریها استفاده میشوند بر ریزش مو تاثیرگذار هستند و داروهای هپاتیت نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
جدا ازاین مسئله استرس ناشی از هپاتیت نیز در اغلب بیماران شدید است؛ ازاینرو بطور حتم ریزش مو میتواند یکی از عوارض ثانویه هپاتیت در بدن باشد چراکه بسیاری از بیماریها بر روی پوست و فولیکولهای مو نیز اثرگذار هستند.
رابطه ایدز و ریزش مو
ایدز یک بیماری خودایمنی و زمینهساز بسیاری از عفونتها و بیماریهای دیگر است؛ چراکه افراد مبتلا به HIV سیستم ایمنی بسیار ضعیفی داشته و عملکرد ارگانهای مختلف بدن این افراد نیز تحت تاثیر میباشد.
ازاینرو قطعا یکی از عوارض ایدز میتواند ریزش مو باشد، بدن فرد مبتلا به ایدز مدام تحت تاثیر بیمارها، استرس، عفونتها، داروها و اختلالهای عملکردی متفاوت میباشد؛ بنابراین ریزش مو در چنین افرادی بیشتر است.
جدا از این موارد استرس، اضطراب و فشار عصبی ناشی از ایدز، خود یکی از دلایلی است که ریزش مو در افراد مبتلا به این بیماری را تحریک میکند
-
هپاتیت A و کاشت مو
هپاتیت A خفیفترین نوع بیماری هپاتیت و غیرمزمن است، ویروس این نوع هپاتیت مسری و از طریق دهان، مدفوع و… میتواند منتقل شود؛ این نوع هپاتیت در اثر عواملی مانند مصرف آب و مواد غذایی آلوده، عدم بهداشت فردی و محیطی، رابطه جنسی و… منتقل میشود.
عفونت ناشی از این نوع هپاتیت معمولاً حاد، زودگذر و قابل درمان است به همین دلیل در اغلب موارد خطرناک نیست؛ افراد مبتلا به هپاتیت نوع A پس از درمان عفونت، با رعایت نکات بهداشتی میتوانند در کلینیک های معتبر برای افزایش رشد مو کاشت مو انجام دهند.
-
هپاتیت B و کاشت مو
هپاتیت ب میتواند در دو حالت حاد و مزمن ایجاد شود، عامل این نوع عفونت ویروس HBV است که از طریق خون و مایعات بیولوژیکی بدن منتقل شود.
درمان نوع حاد این بیماری معمولاً راحت و اغلب افراد در صورت درمان به موقع با نوع مزمن آن درگیر نمیشوند؛ اما اگر هپاتیت B مزمن باشد زمینه بیماریهای دیگری همچون سیروز کبدی یا سرطان کبد را ایجاد میکند.
درهرحال این نوع هپاتیت از طریق واکسن قابل پیشگیری است؛ از آنجایی که هپاتیت ب میتواند مزمن و خطرناک شود تا زمان کنترل و بهبود عفونت باید کاشت مو به تعویق بیفتد. بدن فرد در زمان درگیری با هپاتیت ب ضعیف و عملکرد کبد دچار مشکل است؛ بنابراین کاشت مو و مصرف داروهای دیگر ممکن است بدن را دچار مشکلات جدی کند.
-
هپاتیت C و کاشت مو
HCV ویروس عامل هپاتیت سی است؛ این نوع هپاتیت ممکن است حاد یا مزمن باشد اما بسیاری از افراد به دلیل عدم تشخیص به موقع به نوع مزمن آن دچار میشوند که خطراتی مانند زخم کبد، سیروز و سرطان کبد را به دنبال دارد. این نوع هپاتیت از طریق خون منتقل شده و نوع حاد آن اغلب به راحتی درمان میشود؛ در صورت تشخیص به موقع نیز میتوان به کمک داروهای خاص، نوع مزمن را نیز کنترل کرد.
کاشت مو در هپاتیت حاد در صورت کنترل و درمان عفونت قابل انجام است اما در مبتلایان به هپاتیت سی مزمن باتوجه به خطرات و روش انتقال آن، عموما کاشت مو صورت نمیگیرد.
-
هپاتیت E و کاشت مو
هپاتیت ای که به هپاتیت رودهای نیز معروف است از نحوه انتقال، علائم و… به هپاتیت A شباهت زیادی دارد؛ این نوع هپاتیت نیز در اغلب موارد خطرات جدی نداشته و خوشبختانه با کمک دارو قابل درمان است. عامل انتقال این هپاتیت ویروس HEV است و افرادی که به این نوع هپاتیت دچار هستند پس از درمان بیماری خود عموما مشکل خاصی برای انجام کاشت مو ندارند.
-
هپاتیت D و کاشت مو
ویروس HDV عامل هپاتیت نوع D است که به هپاتیت دلتا نیز معروف میباشد؛ در واقع هپاتیت دی در صورتی ممکن است ایجاد شود که شما ناقل هپاتیت b باشید؛ این نوع هپاتیت خطرناکترین نوع هپاتیت است اما خوشبختانه چندان شایع نیست.
متاسفانه درمان این نوع التهاب کبدی بسیار دشوار است و عوارض آن خطرناک میباشد؛ بنابراین عموما در افراد مبتلا به این نوع هپاتیت کاشت مو انجام نمیشود.
آیا فرد مثبت HIV میتواند کاشت مو انجام دهد؟
ایدز یا hiv نیز نوعی بیماری مزمن ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را مورد حمله و آن را به شدت ضعیف میکند؛ بنابراین افراد اچ آی وی مثبت به شدت مستعد عفونت و بیماریهای ویروسی هستند. بدن این افراد ضعیف و مقاومت پایینی نسبت به آلودگیهای محیطی و بیماری دارند؛ بنابراین کاشت مو در زیباجویان ناقل ایدز یک مسئله بسیار حساس است.
بخشی از حساسیت این موضوع به سلامت زیباجو مربوط است چراکه کاشت مو میتواند زمینه عفونت را برای چنین افرادی فراهم کند؛ حتی اگر کلینیک محل کاشت نیز صدرصد استریل باشد ریسک عفونت در دوران نقاهت کماکان وجود دارد.
بخش دیگر حساسیت کاشت مو برای بیماران مبتلا به ایدز، احتمال انتقال این ویروس در پروسه کاشت مو است که یک تهدید برای سلامت کادر درمان میباشد.
بنابراین کاشت مو برای افراد مبتلا به ایدز تنها در صورتی منطقی و ممکن است که کلینیک مورد نظر بسیار مجهز و از سطح استریل و بهداشت فوق العادهای برخوردار باشد. همچنین دوران نقاهت کاشت مو در مبتلایان به اچ آی وی حساسیت چندین برابری نسبت به افراد معمولی دارد؛ چراکه این زیباجویان به دلیل ضعف سیستم ایمنی، مستعد انواع عفونت هستند.
همچنین زیبا جویان مبتلا به اچ آی وی باید پیش از کاشت مو تحت نظر پزشک متخصص بتوانند وضعیت جسمی خود را کنترل و به کمک دارو و درمان، شدت فعالیت بیماری را کاهش دهند.
نحوه کاشت مو در بیماران هپاتیتی و ایدزی چگونه است
بطور کل در مورد هر زیباجویی نحوه کاشت مو و پروسه آن بر اساس برداشت واحدهای پیوندی از ناحیه بانک مو و کاشت آن با تراکم و آرایش مناسب در ناحیه دریافتکننده مورد نظر است.
آنچه که پروسه کاشت مو در بیماران هپاتیتی و ایدزی را از زیباجویانی که شرایط معمولی دارند متفاوت میکند مراقبتهای پیش از کاشت مو، حساسیت هنگام کاشت، مراقبتهای دوران نقاهت و… است.
بنابراین زیباجویان مبتلا به ایدز یا هپاتیت پیش از اقدام به کاشت مو حتما باید یکسری آزمایشها و دورههای درمانی خاص را انجام دهند تا طبق دستور پزشک صلاحیت کاشت مو را پیدا کنند.
پروسه کاشت مو این زیباجویان در شرایطی کاملا استریل، با نهایت بهداشت و دقت باید صورت بگیرد تا ریسک انتقال ویروس یا میکروب به بدن زیباجو بسیار پایین باشد.
پس از کاشت مو نیز دوره نقاهت این زیباجویان بسیار حساس است؛ فرد باید در بهترین حالت ممکن بهداشت و شرایط استریل را تا بهبودی کامل رعایت کند. براین اساس میتوان گفت کاشت مو به خودیخود برای اکثر افراد قابل انجام است؛ اما سیستم ایمنی ضعیف افراد hiv مثبت و اختلال در عملکرد کبد افراد هپاتیتی میتواند مشکلساز باشد..
مزایای کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی
شاید از خود بپرسید که با توجه به حساس بودن وضعیت سلامتی افراد مبتلا به هپاتیت و ایدز، کاشت مو برای این گروه چه مزایایی دارد؟ اگرچه این بیماران شرایط ویژهای نسبت به زیباجویان معمولی دارند اما کاشت مو برای افراد هپاتیتی و ایدزی مزایای زیر را دارد.
- امکان بازیابی موهایی که در اثر بیماری ریزش پیدا کردهاند
- افزایش روحیه و انگیزه در فرد با رویش موها پس از کاشت
- ایجاد حداقل جراحت در متدهای مدرن کاشت مو بر روی پوست
- کاهش ریسک عفونت به دلیل ظرافت روشهای کاشت مو
- عدم نیاز به مصرف داروهای بخصوص در رابطه با کاشت مو (کاهش ریسک اختلال دارویی با داروهای هپاتیت و ایدز)
- غیرتهاجمی بودن روش درمانی کاشت مو
- عدم نیاز به بیهوشی در این روش درمانی
- عدم نیاز به بستری در صورت نرمال بودن شرایط زیباجو و…
خطرات کاشت مو در بیماران هپاتیت و ایدزی
همانطور که میدانید ایدز و هپاتیت سیستم ایمنی و کبد را تحت تاثیر خود قرار میدهند بنابراین این بیماران جزء زیباجویان بسیار حساس کاشت مو هستند؛ کاشت مو برای این افراد ممکن است خطرات زیر را به دنبال داشته باشد.
- احتمال انتقال عفونت در مراحل برداشت و کاشت پیوندها (در صورت استریل نبودن کامل فضا، تجهیزات و تیم پزشکی)
- احتمال خونریزی یا مشکل انعقاد خون در پروسه کاشت مو به دلیل مصرف داروهای خاص توسط زیباجویان هپاتیت یا ایدزی
- احتمال عفونت و ایجاد بیماری در دوران نقاهت به دلیل عدم رعایت بهداشت کامل
- احتمال جدی شدن عفونت یا بیماری در بدن زیباجوی مبتلا به ایدز به دلیل سیستم ایمنی ضعیف
- احتمال بروز مشکل در صورتی که پزشک دستور قطع مصرف برخی داروهای افراد هپاتیتی یا ایدزی را پیش از کاشت مو دهد و…
بهترین روش برای انجام کاشت مو در بیماران هپاتیتی و ایدزی
امروزه کاشت مو به عنوان یک متد درمانی مطمئن و کمعارضه به روشهای مختلفی انجام میشود؛ این روشها از لحاظ نحوه برداشت پیوندها، تجهیزات مورد استفاده، جزئیات پروسه کاشت و… با یکدیگر تفاوتهایی دارند.
هر یک از متدهای کاشت مو با اسکن سه بعدی مزایا و معایب خاص خود را دارد و پزشک باتوجه به شرایط بیمار متد مناسب را انتخاب میکند؛ برخی از این روشها شامل موارد زیر هستند.
- کاشت مو میکروگرافت: متدی بسیار مدرن که در آن گرافتهایی کوچک با 1 تا 4 تار مو با هولدارها و پانچهای اتوماتیک برداشت و با ظرافت و دقت کاشت میشود.
- کاشت مو اس یو تی: sut یک روش خاص است که برداشت پیوندها با لنزپانچهای مدرن و اتومات صورت میگیرد؛ در این روش به منظور عدم جذب آلودگی محیطی و آسیب احتمالی، پیوندها تا زمان کاشت به شکل منجمد در یک محفظه مخصوص نگهداری میشوند.
- کاشت مو اف یو تی: fut به روش کاشت نواری نیز معروف است چراکه پیوندها به شکل یک نوار باریک و بلند از بانک مو برداشت شده و سپس بر اساس نیاز به واحدهای پیوندی کوچکتر تقسیم و کاشت میشوند.
- اف ای تی: کاشت مو به روش اف ای تی به کاشت FUE نیز معروف است؛ ویژگی خاص این روش کاشت برداشت واحدهای پیوندی به شکل فولیکولهای منفرد و مجزا میباشد به همین دلیل ظرافت این روش بسیار بالا است.
- DHI: این متد کاشت مو زیرمجموعه FUE محسوب شده، در این روش همزمان با خارج کردن فولیکول پیوندی، سوراخی در محل دریافتکننده ایجاد شده و پیوند در آن کاشت میشود.
دوران نقاهت بعد از کاشت مو
کاشت مو نیز مانند هر روش درمانی زیبایی دوران نقاهت خاص خود را دارد که یکسری مراقبتها و نکات باید در این دوران رعایت شود تا کاشت مو نتیجه مطلوبی داشته باشد.
بنابراین زیباجویانی که کاشت مو انجام دادند باید در دوران نقاهت موارد زیر را رعایت کنند البته برخی از موارد مربوط به زیباجویانی است که هپاتیت یا ایدز دچار هستند.
- مصرف دقیق تمام داروهایی که پزشک برای دوران نقاهت تجویز کرده است
- عدم مصرف خودسرانه هرگونه داروی شیمیایی یا تجویزهای طب سنتی
- رعایت کامل بهداشت در دوران نقاهت و اطمینان از استریل بودن وسایل بهداشتی مورد استفاده
- پرهیز از مصرف مواد مخدر و نوشیدنیهای الکلی
- پرهیز از ورزشهای سنگین، رفتن به سونا، استخر، دریا و… تا زمانی که پزشک اجازه دهد
- انجام کلیه جلسات معاینه و چکاپ بعد از کاشت مو
- استفاده از شویندهها، شامپوها، لوسیونها، و پمادهایی که پزشک تجویز کرده است
- پرهیز از لمس یا خراش دادن ناحیه کاشت مو و یا پوشاندن سر به صورتی که پوست سر تحت فشار باشد
- انجام استحمام طبق دستورالعملی که پزشک شرح داده است
- عدم قرارگیری در معرض تابش آفتاب شدید یا مکانهایی با آلودگی محیطی در دوران نقاهت
- داشتن تغذیه مناسب و الگوی زندگی صحیح
- مراجعه به پزشک در صورت داشتن هرگونه علائم غیر طبیعی و غیره
در مجموع پزشک با توجه به شرایط سلامتی و جسمی زیباجو یکسری نکات مراقبتی خاص را برای دوران نقاهت به او گوشزد خواهد کرد.
تمامی زیباجویان برای کاهش عوارض احتمالی و گرفتن نتیجه مطلوب از کاشت مو موظف هستند که مراقبتهای توصیه شده توسط پزشک را بطور کامل و تا زمان معین رعایت کنند.
چه آزمایش های خونی قبل از کاشت مو انجام میشود؟
تمام زیباجویانی که قصد انجام کاشت مو را دارند بدون استثنا پس از معاینه اولیه باید یکسری آزمایشها را انجام دهند تا پزشک از وجود یا عدم وجود بیماری فعال یا خفته در کاندید کاشت مو اطمینان حاصل کند.
پزشک بر اساس آزمایش خون از وجود بیماری یا صلاحیت زیباجو برای انجام کاشت مو مطلع میشود؛ پزشک بر اساس آزمایش خون بیمار فاکتورهای زیر را بررسی میکند.
- شمارش کامل خون
- بررسی قندخون
- محاسبه زمان لخته شدن خون
- بررسی وجود یا عدم وجود ویروس انواع هپاتیت
- بررسی وجود یا عدم وجود ویروس HIV و الکتروکاردیوگرام
- بررسی زمان ترومبوپلاستین فعال و زمان پروترومبین
- تست زمان سیلان و…
سوالات متداول
آیا قبل از کاشت مو باید مصرف داروهای هپاتیت و ایدز را قطع کرد؟
از آنجایی که هپاتیت و ایدز هر دو بیماریهای ویروسی جدی و حساسی هستند قطع هرگونه داروی مربوط با این دو نوع بیماری باید تنها با مشورت پزشک متخصص این دو نوع بیماری باشد.
آیا کاشت مو بیماران هپاتیتی برای کادر درمان خطرناک است؟
از آنجایی که ویروسهای ناقل انواع هپاتیت میتواند از طریق مایعات بدن و ترشحات فرد ناقل منتقل شود؛ کاشت مو بیماران هپاتیتی بدون رعایت نکات ایمنی و یا با سهل انگاری میتواند برای کادر درمان خطرناک باشد.
آیا در صورت ابتلا به هپاتیت B میتوانم کاشت مو انجام دهم؟
در صورتی که هپاتیت B در حالت حاد و دوره خفتگی خود باشد عموماً مشکلی برای کاشت مو وجود ندارد اما در هپاتیت بی مزمن و فعال، کاشت تا زمان کنترل بیماری به تعویق خواهد افتاد.
آیا HIV روی رشد مو تاثیر میگذارد؟
اگر اچ آی وی در دوره فعال و کنترل نشده خود باشد با توجه به بیماریهایی که فرد در اثر اچ آی وی با آن درگیر است و به دلیل داروهای خاص و استرس ناشی از این بیماری، بله میتواند روی رشد مو تاثیرگذار باشد.
آیا داروهای HIV میتوانند باعث ریزش مو شوند؟
بله به طور کل بسیاری از داروها که جهت درمان بیماریهای خاص ازجمله ایدز مورد استفاده قرار میگیرند میتوانند عوارض جانبی در خصوص ریزش مو داشته باشند.
آیا آزمایش HIV قبل از کاشت مو انجام میشود؟
بله بطور حتم پزشک پیش از کاشت مو آزمایش خون را جهت اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلای زیباجو به ویروس ایدز انجام میدهد.