بهترین قرص تقویتی بعد از کاشت مو

داروهای تقویتی بعد از کاشت مو
3.5/5 - (4 امتیاز)

زمانی که فرآیند پیوند مو به اتمام می‌رسد، مسئولیت شخص متقاضی برای مراقبت از مو‌های کاشته شده آغاز خواهد شد. در کنار رعایت دستورالعمل‌هایی برای جلوگیری از آسیب و فشار به فولیکول‌ها، باید از دارو‌های تقویتی بعد از کاشت مو و مکمل‌ها استفاده کنید تا فولیکول‌ها بهتر تقویت شوند. در این صورت بعد از سه ماه، رشد بسیار سریع مو‌های پیوندی را شاهد خواهید بود. در این مطلب لیست بهترین دارو‌های تقویتی بعد از کاشت مو و مکمل های بعد از کاشت مو را برای شما ارائه خواهیم کرد.

بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو

مهمترین دلیل استفاده از دارو‌های تقویتی بعد از پیوند مو، کمک به استقرار سریع‌تر فولیکول‌ها در پوست سر، جلوگیری از از دست رفتن آن‌ها و در نهایت افزایش سرعت رشد مو‌ها در سه ماهه دوم یعنی شروع فاز رشد مو‌های پیوندی است. اما برای انتخاب دارو‌های تقویتی نباید سرخود عمل کنید بلکه باید دقیقاً طبق دستور متخصص پیش بروید. بنابراین ما در این مطلب لیست بهترین دارو‌های تقویتی بعد از ایمپلنت مو را ارائه خواهیم کرد اما تا زمانی که متخصص برای شما تجویز نکرده، سرخود این دارو‌ها را مصرف نکنید:

قرص هیرویت بعد از کاشت مو

به طور کلی همه افرادی که دچار ریزش مو می‌شوند، باید دارو‌های تقویتی همانند قرص هیرؤیت را مصرف کنند. اما افرادی که تازه کاشت مو را انجام داده‌اند باید بیشتر از قبل به مصرف این دارو‌ها اهمیت دهند. برای مثال قرص هیرؤیت حاوی انواع ویتأمین‌های گروه b و عناصر معدنی شامل زینک، آهن و اسید‌های آمینه شامل سیستئین و متیونین است.

بنابراین به تقویت فولیکول‌های پیوندی کمک کرده و از طرف دیگر ضخامت تار‌های مو را افزایش می‌دهد. بنابراین موها به راحتی دچار پارگی و موخوره نمی‌شوند. همچنین این قرص‌ها باعث افزایش درخشندگی مو‌های شما خواهند شد. در نتیجه مصرف قرص هیرویت بعد از کاشت مو به رشد بهتر مو‌های پیوندی کمک می‌کند.

ویتامین k قبل از کاشت مو

رژیم غذایی شما قبل از پیوند مو تأثیر بسیار زیادی بر روی روند انجام کار و حتی دوره نقاهت دارد. برای مثال اگر شما از خوراکی‌ها و دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده کنید احتمال اینکه در جریان کاشت مو دچار خونریزی شوید بسیار بالا خواهد بود.

از طرف دیگر شدت عوارض شامل ورم، التهاب و کبودی در دوره نقاهت بسیار افزایش می‌یابد. بنابراین متخصص یک برنامه غذایی ویژه به شما می‌دهد چون ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌توانند تأثیرات متفاوتی بر روی نتیجه کار داشته باشند. برای مثال ویتأمین K قبل از کاشت مو به افزایش سرعت انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی، بسیار کمک می‌کند. بنابراین کسانی که خون رقیقی دارند و یا بنا به دلایل مجبور هستند دارو‌هایی مصرف کنند که رقت خون آن‌ها را بالا ببرد، حتماً باید مواد غذایی حاوی ویتأمین k را قبل از پیوند مو مصرف نمایند تا در جریان کاشت و بعد از آن دچار خونریزی نشوند.

مصرف قرص بیوتین بعد از کاشت مو

بیوتین حاوی ویتأمین  B7 است. این ویتأمین تأثیر بسیار زیادی بر روی سرعت رشد مو دارد. بنابراین مصرف این قبیل قرص‌ها در دوره نقاهت و در سه ماهه‌ اول بعد از کاشت مو باعث می‌شود که در سه ماهه دوم و با شروع فاز رشد، مو‌های کاشته شده با سرعت چشمگیری رشد کنند. از طرف دیگر خطر از دست رفتن فولیکول‌ها کاهش می‌یابد.

مصرف قرص بیوتین بعد از کاشت مو

استفاده از ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو

یکی از بهترین دارو‌های تقویتی بعد از کاشت مو، داروی ماینوکسیدیل نام دارد که به صورت یک محلول استفاده می‌شود. اگر محلول را بر روی قسمت پیوندی بریزید، سرعت رشد مو‌های شما را افزایش می‌دهد. اما باز هم تأکید می‌کنیم که نباید سرخود این قبیل دارو‌ها را مصرف کنید چون داروی ماینوکسیدیل در غلظت‌های مختلف تولید می‌شود و متخصص باید براساس نیاز شما، دوز مناسب را تجویز کند. از طرف دیگر لازم است نحوه استفاده از دارو‌های تماسی با پوست سر را از متخصص آموزش ببینید تا به صورت ناخواسته فشاری به فولیکول‌های پیوندی وارد نکنید.

آیا زدن ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو ضروری است؟

هیچ ضرورتی برای زدن ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو وجود ندارد .متخصص باید تعیین کند که آیا بدن شما نیاز به این دارو دارد یا خیر. در واقع متخصص در جلسه مشاوره وضعیت مو‌های شما را بررسی می‌کند. در صورتی که متوجه ضعف بنیه فولیکول‌های شما گردد، ممکن است بعد از پیوند مو از شما بخواهد که برای افزایش روند رشد مو‌های پیوندی، به سراغ داروی ماینوکسیدیل بروید.

 مصرف فیناستراید بعد کاشت مو

با توجه به اینکه مکانیسم عمل فیناستراید جلوگیری از تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدروتستوسترون است، بنابراین از ریزش مو‌ها جلوگیری می‌کند. پس مصرف آن بعد از کاشت مو، از ریزش فولیکول‌های پیوندی جلوگیری خواهد کرد و نقش بسیار چشمگیری در رشد مو‌های پیوندی دارد.

مصرف مکمل‌های حاوی ویتأمین c

درست است که ویتأمین سی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرماخوردگی اهمیت دارد ولی باید بدانید که این ویتأمین به تولید کلاژن طبیعی پوست کمک کرده و در نتیجه باعث سرعت بخشیدن به التیام زخم‌ها در پوست سر می‌گردد. بنابراین به دلیل اینکه کیفیت پوست سر را ارتقا می‌دهد، فولیکول‌ها بهتر می‌توانند به پوست سر متصل شده و از این طریق باعث تقویت فولیکول‌های کاشته شده خواهد شد.

مصرف مکمل‌های حاوی ویتأمین c

مصرف قرص‌های ویتأمین  e

توجه داشته باشید که ویتأمین e باعث افزایش خونرسانی می‌شود. بنابراین در دوره نقاهت نباید این قبیل دارو‌ها را مصرف کنید بلکه با گذر زمان و بهبود زخم‌ها، می‌توانید طبق برنامه تعیین شده توسط متخصص، به سراغ مصرف ویتأمین‌ e بروید. این ویتأمین باعث افزایش خونرسانی به سمت فولیکول‌ها شده و منجر به تقویت فولیکول‌ها می‌شود. از سوی دیگر باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به آن‌ها خواهد شد. بنابراین به حفظ حیات فولیکول‌ها کمک می‌کند.

مصرف اسید فولیک

به جرات می‌توان گفت یکی از بهترین دارو‌های تقویتی بعد از پیوند مو، اسید فولیک است که به خانواده ویتأمین‌های B ‌تعلق دارد. نقش مؤثر اسیدفولیک، به دلیل تولید سلول‌های خونی قرمز رنگ است. در واقع میزان خون‌رسانی به فولیکول‌های پیوندی را افزایش می‌دهد و باعث تقویت رشد مو‌ها خواهد شد.

مصرف اسید فولیک

آمپول بیوتین و بپانتین بعد از کاشت مو

اگر چه شما می‌توانید قرص بیوتین را به عنوان یکی از دارو‌های تقویتی بعد از کاشت مو مورد استفاده قرار دهید ولی امکان تزریق آمپول بیوتین و بپانتین بعد از کاشت مو نیز وجود دارد. همانگونه که بار‌ها اشاره کرده‌ایم، استفاده از دارو‌های تقویتی بعد از پیوند مو براساس میزان نیاز بدن فرد توصیه می‌شود.

برای مثال در صورتی که طاسی سر زیاد بوده و تعداد فولیکول‌های زیادی به پوست سر منتقل شده باشد، در صورتی که شما‌ ذاتا فولیکول‌های ضعیفی دارید و همچنین برای افرادی که دچار ضعف غذایی در بدن خود هستند، مصرف انواع دارو‌های تقویتی بعد از کاشت مو ضروری است. آمپول بپانتین و بیوتین به تقویت فولیکول‌های پیوندی و بهبود رشد آن‌ها کمک می‌کند.

راهنمای بهترین مسکن های پس از کاشت مو

در ادامه لیستی کامل از مسکن‌های ایمن که می‌توان پس از کاشت مو استفاده کرد و مسکن هایی که نباید مصرف کرد را به همراه توضیحات کامل برای شما آورده‌ایم:

  1. پاراستامول (Acetaminophen): پاراستامول یک مسکن معمولی است که بعد از کاشت مو می‌تواند در کاهش درد ملایم تا متوسط کمک کند. به طور کلی، مصرف پاراستامول با رعایت دستورالعمل‌های مصرف معمولاً ایمن است، اما مهم است که دوز توصیه شده را رعایت کرده و راهنمایی‌های دارویی را دنبال کنید.
  2.  استامینوفن کدئین (Co-codamol): کدئین پاراکتامول یک ترکیب دارویی است که شامل کدئین و پاراستامول است. این دارو کمک می‌کند درد را بهتر کاهش داده و می‌تواند برای دردهای متوسط تا شدید پس از کاشت مو مورد استفاده قرار گیرد. باید با احتیاط و بر اساس نسخه پزشک مصرف شود.

لطفاً توجه داشته باشید که این لیست کامل نیست و مهم است قبل از مصرف هر دارویی با پزشک یا متخصص مربوطه خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن برای شرایط خاص شما ایمن و مناسب است. آنها عواملی مانند سابقه پزشکی، داروهای فعلی و هرگونه حساسیت یا ممنوعیت را در نظر خواهند گرفت.

مصرف ژلوفن، ناپروکسن، آسپرین و ایبوپروفن پس از پیوند مو منع شده است. این داروها باعث رقیق شدن خون می‌شوند که می‌تواند روند بهبودی زخم‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

آنتی بیوتیک بعد از کاشت مو

یکی از دارو‌هایی که حتماً در دوره نقاهت باید مصرف کنید، آنتی بیوتیک‌ها هستند. به هر حال با زخم شدن پوست، خطر آلودگی و در نتیجه عفونت وجود دارد. به خصوص اگر شما بنا به شرایط کاری خود مجبور باشید در محیط‌های سرباز که آلاینده‌های هوا و ذرات معلق زیاد هستند قرار بگیرید، خطر عفونت بیشتر می‌شود.

بنابراین باید طبق دستور متخصص از آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت و در نتیجه جلوگیری از آسیب به فولیکول‌ها استفاده کنید. در مورد مصرف آنتی بیوتیک هم نباید سرخود عمل نمایید. آزیترومایسین معمول‌ترین و متداول‌ترین نوع آنتی بیوتیکی است که متخصصان بعد از پیوند مو تجویز می‌کنند. مقدار مصرف آزیترومایسین یا هر نوع آنتی بیوتیک دیگر توسط متخصص مشخص خواهد شد.

قرص های خواب پس از کاشت مو

داروهای خواب آور بعد از کاشت مو

در چند روز اول بعد از کاشت مو اغلب متقاضیان دچار اختلالات خواب می‌شوند. احساس درد در بانک مو و محل پیوند مو از یک سو و همچنین تغییر در نحوه خوابیدن از سوی دیگر باعث می‌شود که اختلالات خواب تشدید گردد.

بعد از پیوند طبیعی مو حداقل به مدت دو هفته باید به حالت نشسته بخوابید و یا اینکه سر را در زاویه ۴۵ درجه نسبت به بدن قرار دهید. از طرف دیگر باید بسیار مراقب باشید تا فشاری به محل پیوند مو وارد نگردد. همه این عوامل شرایط خوابیدن را برای شما سخت می‌کند. به همین دلیل اغلب متقاضیان از متخصص می‌خواهند که برای آن‌ها داروی خواب‌آور تجویز کند. اما ما باید بحث تداخلات دارویی و تأثیر دارو‌ها بر روی نتیجه کاشت مو را در نظر بگیریم. بنابراین به هیچ عنوان نباید سرخود داروی خواب‌آور مصرف کنید. بلکه تنها مجاز به مصرف دارو‌های خواب‌آور تجویز شده توسط متخصص هستید. در اغلب موارد دیازپام برای متقاضیان کاشت مو تجویز می‌شود.
داروهای ضد التهاب بعد از پیوند مو

از آنجایی که در جریان کاشت مو پوست سر در محل پیوند مو و بانک مو دستکاری می‌شود بنابراین بروز عوارضی همانند ورم و التهاب کاملاً طبیعی خواهد بود. براساس روشی که متخصص انتخاب کرده، ظرأفت عمل متخصص و تعداد فولیکول‌های انتخابی، شدت این عوارض متفاوت خواهند بود.

به همین دلیل ممکن است متخصص تصمیم بگیرد که دارو‌های ضد التهاب بعد از کاشت مو را برای شما تجویز کند. یکی از دارو‌های رایج که در این زمان می‌توانید تحت نظر متخصص مصرف کنید هیدروکورتیزون است. اگر مشاهده کردید که التهاب پوستی با ورم و خارش سر همراه است، شما می‌توانید با نظر متخصص از سیتریزین برای کنترل خارش پوست سر و همچنین ورم استفاده کنید.

سیلدنافیل بعد از کاشت مو

افرادی که دچار ناتوانی و کم توانی جنسی هستند به سراغ مصرف دارو‌های هم مانند قرص سیلدنافیل ‌می‌روند. اما سؤالی که اکنون مطرح می‌شود این است که آیا مصرف این قرص با روند کاشت مو تداخل دارد یا خیر. طبق تحقیقات به عمل آمده هنوز نمی‌توان به طور قطع رابطه‌ای بین مصرف قرص سیلدنافیل بعد از کاشت مو با روند رشد فولیکول‌های پیوندی برقرار کرد.

اما متخصصان توصیه می‌کنند که بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و حداقل به مدت دو هفته مصرف این دارو را کنار بگذارید چون هر گونه اقدام شک برانگیز‌ی که باعث آسیب به فولیکول‌ها می‌شود، منجر به از دست رفتن نتیجه کاشت مو خواهد شد. پس از دو هفته تحت نظر متخصص، این دارو را مصرف کنید.

آمپول دگزامتازون بعد از کاشت مو

یکی از مهمترین عارضه‌هایی که بعد از پیوند گرافت مو اتفاق می‌افتد؛ ورم و التهاب در ناحیه پیوند مو و همچنین در ناحیه بانک مو است. برخی از متخصصان برای اینکه این عارضه‌ها زودتر برطرف شوند، آمپول دگزامتازون بعد از کاشت مو را تجویز می‌کنند. البته توجه داشته باشید که این آمپول باید تنها تحت نظر متخصص مورد استفاده قرار گیرد.

در واقع پزشک باید شدت التهاب ایجاد شده در پوست سر را بررسی کند. براساس میزان دستکاری شدن پوست سر و روش انتخاب شده برای کاشت مو، التهاب پوست متفاوت خواهد بود. از آنجایی که آمپول دگزامتازون یک داروی ضدالتهاب قوی معرفی شده است، بنابراین تنها زمان استفاده می‌شود که میزان التهاب در پوست سر زیاد باشد.

معرفی بهترین شامپو ها بعد از کاشت مو

بهترین شامپو برای تقویت موهای کاشته شده

انتخاب شوینده مناسب بعد از کاشت مو تأثیر بسیار زیادی بر روی موفقیت نتیجه این متد زیبایی دارد. متخصص از شما می‌خواهد که به هیچ عنوان به سراغ شوینده‌های قوی نروید و تنها شامپوی تجویز شده توسط پزشک را استفاده کنید. بهترین شامپو برای تقویت مو‌های کاشته شده، شوینده‌هایی هستند که در کنار داشتن مواد مغذی، کمترین ترکیبات شیمیایی را دارند.

برای مثال شامپوی کتوکونازول به دلیل اینکه خاصیت ضد قارچی دارد و در نتیجه از خارش و حساسیت پوست جلوگیری می‌کند، یکی از شوینده‌هایی است که در اغلب موارد برای متقاضیان کاشت مو تجویز خواهد شد. اما این شامپو بر روی تعادل هورمونی بدن نیز تاثیر می‌گذارد. در واقع از طریق جلوگیری از تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدروتستوسترون، مانع از ریزش فولیکول‌ها شده و در نتیجه به تقویت فولیکول‌های پیوندی کمک می‌کند.

اسپری تقویتی بعد از کاشت مو

به طور کلی اسپری‌هایی که بعد از ایمپلنت مو مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو دسته‌ اسپرهای تقویتی و اسپری‌های مرطوب‌کننده پوست سر تقسیم می‌شوند. اسپری‌های تقویت‌کننده بعد از کاشت مو از طریق افزایش سرعت جذب مواد مغذی برای فولیکول‌ها، به افزایش رشد آن‌ها کمک می‌کنند.

به طور کلی تا یک ماه بعد از کاشت مو به هیچ عنوان نباید اسپری‌های بعد از کاشت ابرو را مصرف کنید چرا که در این مدت زمان، فولیکول‌ها در وضعیت حساس قرار داشته و با فشار ناشی از اسپری از بین می‌روند. پس از یک ماه در صورتی که متخصص لازم دانست، در کنار مصرف دارو‌های تقویتی، اسپری تقویتی بعد از پیوند مو را نیز تجویز خواهد کرد.

استفاده از محلول مایع بعد از کاشت مو

محلول بعد از کاشت مو

تبعیت و پیروی از دستورالعمل‌های مراقبتی پس از کاشتن مو، نقش بسزایی در نتایج نهایی این شیوه درمانی خواهد داشت. پس از پیوند مو، از سوی پزشک معالج به شما برخی محلول‌های مراقبتی تجویز می‌شوند که باید به طور منظم از آن‌ها استفاده کنید. این محلول‌ها معمولاً شامل موارد زیر خواهند بود:

  1. محلول ضدالتهاب و ضدعفونی‌کننده: برای جلوگیری از عفونت و التهاب محل پیوند موها، ممکن است برای شما یک محلول ضدعفونی‌کننده تجویز گردد. سپیژن یکی از رایج‌ترین محلول‌هایی به شمار می‌رود که برای  محافظت از پوست سر تجویز می‌شوند.  پماد و آمپول هیدروکورتیزون نیز برای جلوگیری از التهاب ناحیه کاشت موثر خواهند بود. با استفاده منظم از این محصولات، می‌توانید خطر عفونت را کاهش دهید.
  2. محلول مرطوب‌کننده: محلول‌ها و پمادهای مرطوب‌کننده راهکاری مناسب برای حفظ رطوبت و ترمیم سریع‌تر موها هستند.
  3. محلول‌ها و محصولات ویتامینه: این دسته از محصولات برای تغذیه بهتر فولیکول‌ها از سوی پزشک معالج تجویز می‌شوند.

مهم است که دستورالعمل‌های مربوط به استفاده از این محلول‌ها را با دقت دنبال کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل یا سؤال، مراتب را به پزشک معالج خود گزارش دهید.

عوارض عدم مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت مو

گاهی اوقات متخصصان از متقاضیان کاشت مو می‌خواهند دارو‌های تقویتی را مصرف کنند. اما این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که فولیکول‌های شما بنیه ضعیفی داشته و یا طبق آزمایشاتی که انجام داده‌اید سطح تغذیه بدن شما از نظر ویتأمین‌ها و مواد معدنی پایین باشد.

در چنین شرایطی عدم مصرف دارو‌های تقویتی باعث می‌شود که فولیکول‌ها به خوبی تغذیه نشده و در نتیجه نتوانند در پوست سر استقرار پیدا کنند. در نتیجه شک نداشته باشید که نتیجه کاشت مو عمدتاً از دست می‌رود.

به همین دلیل است که متخصص برای این دسته از افراد علاوه بر تجویز دارو‌های تقویتی، حتی ممکن است مزوتراپی را نیز تجویز نماید چون اگر پزشک معالج بداند فولیکول‌ها به شدت ضعیف هستند و مصرف دارو‌های تقویتی نمی‌تواند کمبود مواد غذایی مورد نیاز فولیکول‌ها را جبران کند، ترجیح می‌دهد که از طریق مزوتراپی مواد غذایی را به صورت مستقیم در اختیار فولیکول‌ها قرار دهد تا روند استقرار و رشد فولیکول‌ها بدون اختلال پیش برود.

سوالات متدوال

چند وقت بعد از جراحی کاشت مو شروع به مصرف داروهای تقویتی کنیم؟

یک ماه بعد از کاشت مو شما باید برای معاینه به متخصص مراجعه کنید. در صورتی که متخصص صلاح بداند بعد از این زمان باید مصرف دارو‌های تقویتی را آغاز کنید.

چه مدت باید از داروهای تقویتی بعد از کاشت مو استفاده کنیم؟

مدت زمان مصرف دارو‌های تقویتی بعد از پیوند مو براساس وضعیت رشد مو‌های پیوند شده و وضعیت استقرار فولیکول‌ها مشخص می‌گردد. بنابراین باید بعد از شروع مصرف دارو‌های تقویتی در زمان مشخص شده به متخصص مراجعه کنید تا نتیجه این دارو‌ها بررسی گردد. در صورت اثربخش بودن، مقدار مصرف را کاهش خواهد داد.

آیا روش های دیگری برای تقویت مو بعد از کاشت وجود دارد؟

می‌توان از روش مزوتراپی نیز برای تقویت مو‌های کاشته شده استفاده کرد. ولی این روش به دقت بالایی نیاز دارد چون در حین تزریق نباید آسیبی  به فولیکول‌ها وارد گردد.

مقاله قبلی
کامل ترین راهنمای مراقبت بعد از کاشت مو (بروزرسانی 1402)
مقاله بعدی
کاشت مو به روش میکروفیت (micro fit) + هزینه 1402

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پربازدید