کاشت مو

کاشت مو روش Micro Fit (میکروفیت) + هزینه در 1402

امتیاز به این محتوا

یکی از رایج‌ترین روش‌های کاشت مو در ایران، کاشت میکروفیت Micro Fit است که می‌تواند شما را صاحب موهایی زیبا کند. اگر تمایل دارید کاشت مو انجام دهید، با ما همراه باشید؛ زیرا ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کاشت میکروفیت و ویژگی‌های آن بپردازیم.

کاشت مو میکروفیت Micro Fit

کاشت مو عملی است که برای افراد با الگوهای ریزش مختلف امکان‌پذیر است. البته قبل از عمل کاشت، معاینه متقاضیان کاشت مو ضروری است؛ زیرا متخصص با معاینه می‌تواند تشخیص دهد که کدام روش کاشت مو برای فرد مناسب است. در واقع، پس از معاینه تعیین می‌شود که متقاضی از روش کاشت مو FIT، کاشت مو FUT یا کاشت مو SUT استفاده کند. معاینه مشخص می‌کند که آیا متقاضی کاشت مو، بانک موی لازم را برای کاشت میکروفیت Micro Fit دارد یا خیر؟

کاشت مو میکروفیت

اغلب افرادی که از ریزش و طاسی رنج می‌برند و علاقه‌مند به داشتن موهای مناسب هستند می‌توانند با روش‌های کاشت مو به خصوص کاشت موی طبیعی میکروفیت به هدف خود دست پیدا کنند.

ویژگی‌های کاشت به روش میکروفیت

کاشت مو به روش میکروفیت به دلیل ویژگی‌های خوبی که دارد از پرطرفدارترین روش‌های کاشت مو محسوب می‌شود. از مهمترین این ویژگی‌ها می‌توان به درمان قطعی ریزش مو، کم تهاجمی و کم درد بودن آن اشاره کرد.

مطالب بیشتر: کاشت مو با موهای کم پشت

درمان قطعی ریزش مو

اگر چه راه‌های زیادی برای جلوگیری از ریزش مو و کند کردن روند آن وجود دارد اما تنها درمان قطعی ریزش مو، عمل کاشت مو است. فیناستراید و ماینوکسیدیل، مزوتراپی مو، پی آر پی و لیزر درمانی همه می‌توانند برای مشکل ریزش مو کمک‌کننده باشند اما مانند کاشت مو سبب رویش موهای جدید در پوست سر نمی‌شوند.

بنابراین تنها راه پیش رو برای رشد موها، انجام کاشت از جمله کاشت میکروفیت است. در عمل کاشت مو، فولیکول‌های مو از بانک مو به بخش‌های بدون مو انتقال داده می‌شود، موهای جدیدی به وجود آمده و این موها به مرور رشد می‌کنند. موهای کاشته شده در برابر ریزش مو مقاوم بوده و از دوام و پایداری بالایی برخوردارند.

درمان قطعی ریزش مو

کم تهاجمی و درد کم

یکی دیگر از ویژگی‌های کاشت میکروفیت Micro Fit که آن را نزد بسیاری افراد محبوب کرده، کم تهاجمی و کم درد یا حتی بدون درد بودن آن است. در این روش، کاشت به صورت کم تهاجمی، بدون خونریزی و بدون نیاز به بخیه انجام می‌شود و دوره نقاهت آن نیز ساده می‌باشد. اگر چه کاشت مو به روش فیت یک عمل جراحی است اما به دلیل وجود این ویژگی‌ها، آن را کاشت موی بدون جراحی می‌نامند.

مطالب بیشتر: ریزش مو سکه ای

مراحل پیوند مو میکروفیت

مراحل کاشت میکروفیت Micro Fit

اگر چه خود فرآیند کاشت مو مراحلی چون استخراج فولیکول از بانک مو، آماده‌سازی گرافت‌ها و کاشت گرافت‌ها را دربرمی‌گیرد؛ اما قبل و بعد از آن نیز مراحلی وجود دارد که باید انجام شود. در ادامه به مراحل کاشت میکروفیت Micro Fit اشاره می‌کنیم.

مشاوره کاشت موی طبیعی

یکی از اولین مواردی که در مرحله مشاوره کاشت مو بررسی می‌شود این است که آیا کاشت مو راه‌حل مناسبی برای فرد موردنظر است یا خیر؟ در صورتی که متقاضی ریزش موی ژنتیکی دارد یا با آلوپسی آندروژنتیک روبه‌رو است، می‌تواند عمل کاشت مو را انجام دهد؛ البته اگر ریزش موی او به مرحله تثبیت رسیده باشد. در صورتی که ریزش مو فعال باشد باید صبر کرد تا تثبیت شود. مورد دیگری که در مشاوره بررسی می‌شود، بانک مو است. متخصص، بانک موی فرد را بررسی می‌کند تا ببیند فرد شرایط لازم برای کاشت مو را دارد یا خیر. در صورتی که فرد طاسی گسترده ای داشته باشد یا بانک موی وی ضخامت کافی نداشته باشد، انجام کاشت مو دشوار می‌شود‌.

مطالب بیشتر: بهترین زمان رنگ کردن مو بعد از کاشت مو

مرحله بررسی وضعیت جسمی

از آن‌جایی که کاشت میکروفیت یک روش جراحی است باید متخصص مطمئن شود که فرد از نظر فیزیکی شرایط لازم را برای عمل کاشت دارد. در این مرحله پزشک باید داروها و هرگونه شرایط زمینه‌ای فرد را بررسی کند. همچنین شخص متقاضی کاشت، باید آزمایش خون بدهد تا اطمینان حاصل شود که کاشت برای وی خطری ندارد. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد وضعیت پوست سر فرد است؛ گاهی پوست سر به گونه‌ای می‌باشد که ظرفیت پذیرش گرافت را ندارد.

در این شرایط انجام کاشت بی‌فایده است؛ چرا که تعداد کمی از گرافت‌ها زنده می‌مانند. بنابراین متخصص تمامی این موارد را بررسی می‌کند تا مطمئن شود کاشت مو برای فرد ایمن و موثر است.

مرحله طرح کاشت مو

قبل از شروع کاشت مو باید مرحله طرح کاشت مو انجام شود. اگر کسی طاسی گسترده دارد برای او اولویت باید کاشت در ناحیه خط رویش و جلوی سر باشد. همچنین ممکن است در جلسه اول در ناحیه تاج، کاشت انجام نشود. بر این اساس این موارد، طرح کاشت مو اهمیت زیادی دارد و اگر به درستی انجام نشود ممکن است بانک مو خالی بوده و بد به نظر برسد.

مرحله استخراج فولیکول مو

مهمترین ویژگی کاشت مو این است که در آن از فولیکول‌های مو استفاده میشود. فولیکول به ساختارهای کوچکی گفته می‌شد که از متشکل از چند نوع سلول مختلف هستند و کار تولید مو را به عهده دارند. هر واحد فولیکول شامل ۱ تا ۵ تار مو، فولیکول مو و زائده است. در هنگام شروع کاشت به روش میکروفیت باید از بانک مو، واحدهای فولیکولی را استخراج کرد.

بانک مو معمولا در پشت یا دو طرف سر قرار دارد. اگر چه موهای ریش یا بدن هم می‌توانند به عنوان بانک مو استفاده شوند اما از موهای پشت سر می‌توان نتیجه بهتری گرفت. هنگام استخراج، متخصص کاشت با وسیله‌ای به نام پانچ، سوراخی در پوست سر ایجاد می‌کند که باعث جدا شدن فولیکول از پوست می‌شود. این عمل آنقدر تکرار می‌شود تا فولیکول به تعداد موردنظر برسد.

مرحله استخراج فولیکول مو

مرحله تهیه گرافت برای کاشت

در این مرحله، فولیکول‌هایی که از پوست سر استخراج شده‌اند را باید برای کاشت آماده کرد. واحدهای فولیکولی از نظر سلامت مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت نیاز زیر میکروسکوپ ترمیم می‌شوند. در این حین، فولیکول‌ها را برای جلوگیری از آسیب، درون مایع نگهدارنده قرار می‌دهند. واحدهای فولیکولی آماده برای کاشت، گرافت نامیده می‌شوند.

مطالب بیشتر: نشانه های موفقیت آمیز پیوند مو

مرحله پیوند یا کاشت گرافت

آخرین مرحله از کاشت میکروفیت، کاشت گرافت در ناحیه گیرنده است. در این مرحله به طور مجدد از پانچ و ابزار کاشت برای ایجاد سوراخ‌هایی روی پوست استفاده می‌شود. آنگاه گرافت‌ها درون سوراخ‌ها قرار می‌گیرند. این کار باید آنقدر تکرار شود تا همه پیوندها وارد ناحیه گیرنده شوند. یکی از نکات مهم در این مرحله، زاویه و عمق پیوندها است. در صورتی که چترها خیلی کم‌عمق یا بسیار عمیق باشند، پیوند زنده نمی‌ماند. همچنین اگر زاویه سوراخ‌ها مناسب نباشد، موها بدظاهر و غیرطبیعی به نظر می‌رسند. بنابراین مهارت و تخصص جراح اهمیت زیادی دارد.

کاشت موی میکروفیت با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و فرد در حین آن دردی حس نخواهد کرد. این روش کاشت در مجموع ۴ تا ۸ ساعت زمان می‌برد و در حین عمل استراحت در نظر گرفته می‌شود. با استفاده از روش میکروفیت، در هر جلسه می‌توان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ گرافت را به پوست سر پیوند زد.

مرحله بعد از کاشت مو

پس از کاشت مو، دور نقاهت است که بسیار آسان و راحت می‌باشد. پس از کاشت مو، نیازی به پانسمان سنگین نیست اما شستن سر مهم است که باید با توجه به دستورالعمل جراح انجام شود. برای اینکه از آسیب، تورم و کبودی پیوند جلوگیری شود بهتر است سر خود را بالاتر از سطح بدن نگه دارید. همچنین تا مدتی، فعالیت شدید بدنی انجام ندهید و از کلاه استفاده نکنید. علائم ناشی از کاشت مو مثل قرمزی و کبودی، معمولا یک هفته بعد از کاشت از بین می‌روند.

مطالب بیشتر: کاشت مو سلول بنیادی – زمان آغاز فاز انسانی سلول بنیادی مو

مزایا کاشت مو میکروفیت

مزایا و معایب کاشت میکروفیت

از مزایای کاشت میکروفیت می‌توان به کم تهاجمی بودن، درد کم، دوره نقاهت آسان و سریع و قابلیت برداشت ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ پیوند در یک جلسه اشاره کرد. از  معایب روش FIT نیز می‌توان به کند بودن آن نسبت روش ترکیبی و روش FUT، امکان آسیب دیدن گرافت‌ها به دلیل طولانی‌تر بودن فرآیند استخراج فولیکول و دقت کمتر آن نسبت به روش FUT اشاره کرد. در روش FUT، فولیکول‌ها از زیر میکروسکوپ استخراج می‌شوند در حالی که در روش FIT، فولیکول‌ها مستقیم از پوست سر استخراج می‌گردند که همین باعث دقت کمتر روش FIT می‌شود.

مطالب بیشتر: داروهای تقویتی بعد از کاشت مو

مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو به روش میکروفیت

عملکرد شما قبل از کاشت مو میکروفیت بر روی انجام موفقیت‌آمیز این پیوند مو بدون خونریزی و همچنین کاهش شدت عوارض در دوره نقاهت تأثیر می‌گذارد. پس چند نکته را در نظر داشته باشید:

  • به مدت یک ماه قبل از کاشت مو میکروفیت الکل و دخانیات را کنار بگذارید.
  • دو هفته قبل از انجام این اقدام زیبایی حتی‌المقدور دارو‌های رقیق‌کننده خون را مصرف نکنید.
  • دقیقاً یک هفته مانده به کاشت میکروفیت باید در استراحت کامل به سر ببرید.
  • از مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین در هفته قبل از پیوند مو پرهیز نمایید.
  • در این یک هفته غذا‌هایی را که باعث رقیق شدن خون می‌شوند مصرف نکنید.
  • همچنین بهتر است غذا‌های فرآوری شده و سرخ شده را در یک هفته مصرف نکنید.

درست است که کاشت مو به روش میکروفیت عوارض حادی نداشته و با خونریزی همراه نیست ولی به هر حال مراقبت‌های بعد از کاشت مو میکروفیت بر روی سلامت فولیکول‌ها و کاهش دوره نقاهت تأثیر می‌گذارد. بنابراین رعایت نکات مراقبتی بعد از پیوند مو اهمیت زیادی دارد:

  • به هیچ عنوان زخم‌های ایجاد شده بر روی پوست سر را دستکاری نکنید.
  • دارو‌های تجویز شده توسط متخصص‌ را دقیقاً در زمان مشخص مصرف کنید.
  • نباید فشار به محل پیوند مو وارد گردد بنابراین حداقل در دو هفته اول به گونه‌ای بخوابید که فشاری به سر وارد نشده و از طرف دیگر سر کمی بالاتر از بدن باشد تا مایعات در محل زخم‌ها هر چه زودتر خارج شده و ورم سر برطرف گردد.
  • در دو هفته اول به سراغ غذا‌های شور، سرخ کردنی و غذای فرآور شده نروید.
  • برای شستن موها، د دو هفته آب زیر دوش نایستید و از یک ظرف برای ریختن آب به آرامی بر روی سر خود استفاده کنید.
  • مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه را در دو هفته اول بیشتر کنید.
  • روزانه مایعات به ویژه آب زیادی مصرف نمایید.
  • در دو هفته اول به هیچ عنوان از خانه خارج نشوید و پس از آن به مدت یک ماه در زمان خروج از منزل حتماً کلاه مخصوص کاشت مو را بر روی سر خود قرار دهید.
  • تا زمانی که متخصص به شما اجازه نداده است برای رنگ کردن و یا اصلاح کردن موی سر اقدام نکنید.
  • استرس تأثیر منفی بر روی رشد فولیکول‌ها می‌گذارد. بنابراین در محیطی آرام زندگی کنید.

هزینه کاشت مو به روش Micro Fit

مهمترین عواملی که هزینه کاشت مو به روش میکروفیت را تحت تأثیر قرار می‌دهند عبارتند از:

  • تعداد فولیکول‌هایی که باید به محل طاس سر منتقل شوند.

 افرادی که دچار طاسی شدید باشند به دلیل اینکه سطح کاشت مو افزایش یافته و تعداد فولیکول مورد نیاز بیشتر می‌شود، باید هزینه بیشتری را در این زمینه بپردازند.

  • سابقه متخصص انتخابی

مسلماً پزشک‌هایی که سابقه درخشان در زمینه هزینه کاشت مو میکروفیت دارند دستمزد بیشتری را دریافت خواهند کرد.

  • هزینه رفت و آمد به کلینیک

اگر می‌خواهید کاشت مو را در تهران انجام دهید ولی در شهرستان‌های دیگر زندگی می‌کنید بحث رفت و آمد به کلینیک و اقامت در تهران را در هزینه پیوند مو به روش میکروفیت لحاظ نمایید.

ماندگاری کاشت مو به روش میکروفیت

مهمترین عاملی که بر روی ماندگاری کاشت مو به روش میکروفیت تأثیر می‌گذارد نحوه مراقبت از مو‌های کاشته شده است. اگر شما در دوره نقاهت به خوبی از مو‌های خود مراقبت کرده و از طرف دیگر در چند ماه اول بعد از کاشت مو توصیه‌های مراقبتی را جدی بگیرید، مسلماً فولیکول‌ها در بهترین حالت ممکن رشد کرده و مو‌های پرپشتی را برای شما به ارمغان می‌آورند. البته فراموش نکنید چون مو‌های پیوندی همانند سایر مو‌های طبیعی رشد می‌کنند بنابراین بعد از یک سال اگر باز هم همان عادات اشتباه همانند استفاده زیاد از مواد حالت دهنده مو، استفاده زیاد از سشوار، عدم استفاده از شوینده مناسب و… را از سر بگیرید مو‌های کاشته شده دوباره می‌ریزند.

اما فراموش نکنید که نحوه عملکرد متخصص در استخراج و کاشت فولیکول نیز بر روی ماندگاری کاشت مو به روش میکروفیت تأثیر می‌گذارد. اگر متخصص دقت خوبی در این زمینه نداشته باشد و باعث آسیب به فولیکول‌های پیوندی گردد، این فولیکول‌ها از دست رفته و در نتیجه پیوند مو با شکست مواجه خواهد شد.

آیا کاشت مو به روش micro fit ایمن است؟

بله با توجه به اینکه این روش بدون جراحی و با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام می‌گیرد، بنابراین کاملاً ایمن بوده و عوارضی چون خونریزی شدید را به همراه نخواهد داشت. البته افرادی که دچار مشکلات خاص همانند بیماری‌های قلبی، دیابت و یا بیماری‌های دیگر هستند باید این موضوع را در جلسه مشاوره با متخصص در میان بگذارند. حتی اگر به بی‌حسی حساسیت دارید به پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید تا دچار عوارض ناخواسته در زمان پیوند مو به روش میکروفیت نشوید. در دوره نقاهت اگر به خوبی از خود مراقبت کنید عوارضی همانند عفونت برای شما رخ نداده و در نتیجه آسیبی به فولیکول‌های پیوندی وارد نمی‌گردد.

maralsalamatiranian

یک تیم پزشکی سخت کوش و خبره که یک هدف مشترک دارند! دسترسی سریع و آسان کاربران به مطالب معتبر روز دنیا در حوزه زیبایی و سلامت.

‫2 دیدگاه ها

  1. مطلب بسیار مفید، صحیح و کاربردی ای بود. بنده یک هفته‌ی هست ک کاشت به روش میکروگرفت یا fit انجام دادم و نکاتی ک گفتید دقیقا به همین ترتیب مو به مو انجام شد روی سرم
    البته از نتیجه کار هنوز چیزی به طور قطع مشخص نیست ولی خب امیدوارم….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارید؟