فهرست این مطلب
کاشت طبیعی مو در سالهای اخیر در کشور ما به عنوان یکی از رایجترین متد های زیبایی شناخته شده است و این مسئله نشان میدهد که آمار مبتلایان به کمپشتی یا طاسی سر در حال افزایش است. متاسفانه انسان امروزی به حدی درگیر امور زندگی شده است که عمدتا اهمیت زیادی به تغذیه و مصرف غذای سالم نمیدهد. از طرف دیگر انسان روزانه با حجم زیادی از استرس روبرو است.
همین دو عامل میتواند زمینه را برای ریزش مو فراهم کند. قطعاً پیوند مو با کمک متدهای جدیدی که برای آن ابداع شده است میتواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. اما لازم است که حداقل سن کاشت مو برای انجام این فرایند رعایت شود. این مسئله برای رسیدن به بهترین نتیجه ایمپلنت مو اهمیت دارد. به همین دلیل است که پایگاه علمی پزشکی مارال سلامت ایرانیان در این مقاله قصد دارند با شما درمورد سن مناسب ایمپلنت مو صحبت نمایند. با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را به دست بیاورید.
مشاهده این مطلب : نتیجه کاشت مو بعد از 3 ماه
حداقل سن مناسب برای کاشت مو
شاید شما از جمله افرادی هستید که دچار ریزش موی سر شده و درمانهای بسیار زیادی را انجام دادهاید اما تاکنون به نتیجه دلخواه دست نیافتهاید. ما به شما پیشنهاد میکنیم که بهترین متخصص پیوند مو را پیدا کرده و برای کاشت مو اقدام نمایید. اولین مرحله برای اجرای کار، برگزاری جلسه مشاوره کاشت مو با پزشک معالج است.
در این جلسه باید سلامت عمومی بدن، دلیل ریزش مو و حتی سن شما مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود از هر نظر کاندید مناسبی برای ایمپلنت مو هستید. یکی از موضوعات بسیار مهم که قطعاً متخصص با شما درمورد آن صحبت خواهد کرد، حداقل سن کاشت طبیعی مو است. برخی از افراد تمایل دارند که در دوران بلوغ اقدام به انجام این متد زیبایی کنند چرا که در این دوران ریزش مو شدید بوده و حتی برخی از نوجوانان دچار طاسی سر میشوند.
اما ما به این دسته از افراد پیشنهاد میکنیم که کمی دست نگه دارند. مهمترین دلیل ریزش مو در دوران بلوغ، اختلالات هورمونی است و تا زمانی که بدن به حالت تعادل نرسد، ریزش مو ادامه خواهد داشت. بنابراین اگر شما در این زمان اقدام به کاشت مو نمایید قطعاً نتیجه کار در کوتاه مدت از بین میرود. توصیه پزشکان بر این است که اجازه دهید بلوغ سپری شده و تغییرات هورمونی نیز به حداقل مقدار ممکن برسد. به طور کلی از نظر متخصصان پیوند مو، حداقل سن مناسب برای پیوند موی طبیعی ۲۵ سالگی است.
حداکثر سن کاشت مو
سنی که ما برای کاشت مو انتخاب میکنیم از دو جنبه تأثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه این اقدام زیبایی دارد. از یک سو بنیه فولیکولهای بدن را تعیین میکند و از سوی دیگر تضمینکننده قدرت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوارض در دوره نقاهت است. به همین دلیل است که متخصصان توصیه میکنند اگر تصمیم دارید پیوند مو را انجام دهید در جوانی اقدام به این کار کنید.
پزشکان معتقد هستند که کاشت مو در بازه سنی ۲۵ تا 65 سال بهترین نتیجه را خواهد داد. بنابراین حداکثر سن کاشت مو 65 سالگی است. شما بعد از این سن نیز میتوانید این اقدام زیبایی را انجام دهید ولی نمیتوانید انتظار داشته باشید همان نتیجهای را به دست بیاورید که افراد در جوانی در زمان انجام کاشت مو به دست آوردهاند.
بهترین سن کاشت مو
متد زیبایی پیوند مو هیچگونه محدودیت سنی ندارد و شما در هر زمان که به متخصص مراجعه کنید بنا به درخواست خود شما، این متد انجام خواهد گرفت. اما قطعاً همه ما به دنبال این هستیم که بهترین نتیجه را از ایمپلنت مو به دست بیاوریم و برای این منظور لازم است چند شرط بسیار مهم را رعایت نماییم که یکی از این شروط، رعایت سن مناسب کاشت موی طبیعی است. این مسئله بر موفقیت و ماندگاری نتیجه کاشت مو تاثیر خواهد گذاشت. همانگونه که گفته شد حداقل سن مناسب برای پیوند مو ۲۵ سالگی است چرا که در این زمان فرد به یک ثبات جسمی رسیده و اختلالات هورمونی وجود ندارد.
اما حتماً این سوال برای شما به وجود آمده است که حداکثر سن مناسب پیوند مو چه زمانی است؟ با اینکه همه افراد در هر سنی میتوانند این متد زیبایی را انجام دهند اما به شما توصیه میکنیم که حداکثر تا ۵۰ سالگی برای پیوند مو اقدام نمایید. با افزایش سن، قدرت فولیکولها کاهش پیدا میکند و همین مسئله بر موفقیت پیوند مو تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل است که توصیه میکنیم تا ۵۰ سالگی تصمیم خود را برای اجرای این متد زیبایی نهایی نمایید چون بعد از این بازه زمانی، ممکن است که نتوانید نتیجه دلخواه خود را از کاشت مو به دست بیاورید.
مطالب بیشتر: شستن موها بعد از کاشت مو
در چه سنی کاشت مو را انجام دهیم؟ | ||
بازه سنی مناسب کاشت مو |
بهترین زمان برای کاشت مو، بین 20 تا 50 سالگی است. | |
حداقل سن مناسب |
بهتر است در دوران بلوغ، کاشت مو را انجام ندهید چون اختلالات هورمونی شدید بوده و هنوز بدن به حالت ثبات نرسیده است در نتیجه پیوند مو شکست خواهد خورد. | |
حداکثر سن مناسب |
بعد از 50 سالگی نیز میتوان کاشت مو را انجام داد اما قدرت فولیکولها ضعیف شده و احتمال موفقیت این متد زیبایی پایین میآید. | |
مزیت کاشت مو در تابستان |
|
|
مزیت کاشت مو در زمستان |
|
مشاهده این مطلب : کاشت مو از ریش به سر
دلیل انتخاب محدوده سنی کاشت مو
با توجه به آنچه که تاکنون درمورد آن صحبت کردیم، مشخص شد که بازه سنی ۲۵ تا ۵۰ سالگی به عنوان بهترین زمان کاشت مو در زنان و مردان شناخته شده است. چند علت مهم که متخصصان محدوده سنی مشخصی را برای انجام این متد زیبایی در نظر میگیرند عبارتند از:
- همانگونه که میدانید یکی از مهمترین دلایل ریزش مو، اختلالات هورمونی است و تا زمانی که این مشکل برطرف نشده است، شما نمیتوانید برای کاشت مو اقدام نمایید. در دوران بلوغ، بیشترین اختلالات هورمونی در بدن وجود دارد. بنابراین باید صبور باشید تا این دوران رد شود.
- همچنین الگوی طاسی سر و یا الگوی ریزش مو تا قبل از ۲۵ سالگی به طور کامل مشخص شده است و از این پس بهتر میتوانید درمورد پیوند مو و نحوه انجام آن تصمیم بگیرید.
- فرد متقاضی باید از نظر جسمی و روانی آمادگی لازم برای کاشت طبیعی مو را داشته باشد. به این نکته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان تحت تاثیر نظر دیگران اقدام به این متد نکرده و حتماً زمانی تصمیم خود را برای پیوند مو نهایی کنید که از نظر روحی آمادگی لازم را دارید.
- در صورتی که در سنین خیلی پایین اقدام به کاشت مو کنید ممکن است با افزایش سن مجدداً دوباره شاهد ریزش مو بوده و بخواهید این پروسه را تکرار کنید. شاید بعد از آن، بانک مو قوی برای شما وجود نداشته باشد که بتوانید دوباره این متد زیبایی را انجام دهید. بنابراین بهتر است کمی صبور باشید تا به سن مناسب پیوند مو برسید.
سن مناسب کاشت مو در آقایان
متاسفانه مسئله ریزش مو و طاسی سر در مردان نسبت به زنان رایجتر است و طبق تحقیقات انجام شده، بیش از نیمی از مردان در سن ۲۴ تا 38 سالگی دچار ریزش مو خواهند شد. به همین دلیل شاید بتوان حداقل سن مناسب کاشت مو در مردان را از ۲۱ سالگی تعریف کرد چرا که در آقایان در سنین پایینتر الگوی ریزش مو مشخص شده است و متخصص بهتر میتواند در این زمینه تصمیمگیری نماید. البته فراموش نکنید که با این حال لازم است حتماً پزشک متخصص وضعیت شما را مورد بررسی قرار دهد تا در صورت نبود هیچگونه مشکلی، اقدامات لازم جهت پیوند مو انجام گیرد.
عوارض کاشت مو در سن کم
منظور از عوارض کاشت مو در سنین پایین، برخی از رخدادها یا اتفاقات غیر طبیعی و غیرمعمول برای افرادی است که سن مناسبی برای این متد زیبایی ندارند. بنابراین هنگامی که پس از هر نوع متد زیبایی، عارضهای پدیدار شود نشاندهنده این موضوع است که روش درمانی انتخاب شده با سن و یا شرایط بیمار تحت درمان سازگاری نداشته است. در این میان برخی از عوارض کاشت مو مانند تورم و قرمزی در ناحیه کاشت از جمله عوارض طبیعی محسوب میشوند و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی برطرف خواهد شد. اما برخی دیگر از عوارض جراحیهای زیبایی در سنین کم بر نتیجه عمل، تاثیر مخربی در آینده بر جای خواهند گذاشت.
از آنجایی که اغلب افراد جوان تمایل دارند موهایشان تراکم بالایی داشته باشد لازم است حجم زیادی گرافت از ناحیه اهدا توسط پزشک برداشت شود و انجام این کار فردی را که ریزش موهای وی ادامهدار است دچار مشکل میکند و به مرور زمان موجب از بین رفتن موهای کاشته شده خواهد شد. در صورتی که موهای کاشته شده بر روی سر باقی بمانند و دچار ریزش نشوند به دلیل اینکه موهای طبیعی فرد، کم کم دچار ریزش شده و از بین میروند موها حالت یکدستی و زیبایی خود را از دست میدهند و فرد ناچار است برای یکدست نشان دادن سر، موهای خود را بتراشد.
در این صورت زخمهای حاصل از کاشت مو نمایان میشود که صورت خوشایندی ندارند و فرد دچار کاهش اعتماد به نفس خواهد شد. برای طبیعیتر دیده شدن موهای کاشته شده لازم است با توجه به شرایط فرد از سوی پزشک، سن خاصی مشخص گردد.
مشکلات ناشی از کاشت مو در سنین کم
- احتمال عدم موفقیت در نتیجه حاصل از کاشت به میزان قابل توجهی در سنین کم برای افراد داوطلب این نوع روش ترمیمی بیشتر خواهد شد.
- امکان عدم رضایت فردی که در سن کم اقدام به کاشت مو کرده در سالهای آتی بیشتر است.
- عدم تشخیص درست مدل ریزش موی فرد و امکان افزایش ریزش مو در سنین بالاتر موجب میشود کاشت مو در سنین پایین به عنوان یک روش ترمیمی موفقیتآمیز تلقی نشود.
- از آنجایی که کاشت مو در سنین پایین به ویژه برای آقایان عوارض مختلفی در پی خواهد داشت پیشنهاد میشود قبل از اقدام به کاشت مو ارزیابیهای دقیق را هنگام مشورت با پزشک مربوطه مورد توجه قرار دهند.
- انتخاب روش مناسب برای کاشت موی فرد با سن کم مشکل است زیرا باید روشی انتخاب شود که با بالا رفتن سن او موهای سر به صورت طبیعی دیده شوند.
- امکان تکرار کاشت مو در سنین بالاتر برای افرادی که در سن کم اقدام به کاشت مو میکنند بیشتر است.
- ریسک ریزش مو در قسمت بانک مو و به همین ترتیب امکان از دست رفتن موهایی که از قسمت بانک مو به محل کاشت منتقل شدهاند در سنین پایین با درصد بالاتری افزایش پیدا میکند.
- امکان اختلالات هورمونی و کمبود مواد مغذی و گاهی موارد دیگری از جمله قارچ موجب ریزش مو در سنین کم میشوند. تشخیص درست علت اصلی ریزش مو و داروهای تجویزی در بسیاری موارد میتواند ریزش مو را درمان کند. بدین ترتیب بهتر است افراد داوطلب کاشت مو به صورت عجولانه اقدام نکرده و مراحل درمان تحت نظر یک پزشک متخصص باتجربه پیگیری شود.
- کامل شدن دوره درمان برای رفع ریزش مو و تقویت موهای بانک مو قبل از اقدام به کاشت در سنین پایین از ضروریات مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
- تشخیص بهترین سن برای اقدام به کاشت مو از طرف متخصص صورت میگیرد و هر گونه اقدام عجولانه برای کاشت مو در سنین کم موجب عدم رضایت فرد و عدم حصول نتیجه موفقیتآمیز در آینده خواهد شد.
بهترین کاندید جهت کاشت مو
کافیست کمی در اینترنت در مورد روشهای مختلف پیوند مو تحقیق کنید تا متوجه شوید که پیشرفت علم و تکنولوژی چه روشها و تکنیکهایی را برای کاشت مو ابداع نموده و به همین دلیل در حال حاضر اغلب مردم میتوانند این متد زیبایی را به بهترین شکل انجام دهند. با این حال لازم است در زمان انجام کاشت مو، متخصص صلاحیت شما را جهت انجام این متد تایید نماید. در ادامه این مقاله لیستی از کاندیدای مناسب برای کاشت مو را در اختیار شما قرار خواهیم داد:
- همانگونه که گفته شد باید حداقل سن مناسب کاشت مو رعایت شود. از نظر متخصصان افراد باید دوران بلوغ را سپری کرده و سن آنها بالای ۱۸ سال باشد.
- از سوی دیگر ترجیحاً فرد متقاضی باید سن کمتر از ۵۰ سال داشته باشد تا بتوان با اطمینان بیشتر این متد زیبایی را برای او انجام داد. البته کاشت مو برای افراد بالای ۵۰ سال نیز بلامانع است اما نمیتوانیم اطمینان زیادی در مورد موفقیتآمیز بودن آن داشته باشیم.
- با وجود تکنیکهای متنوع پیوند مو، میتوان طاسی یا ریزش مو ناشی از حادثه، ژنتیک و حتی شیمی درمانی را به بهترین شکل ممکن درمان نمود.
- افرادی که میخواهند پیوند طبیعی مو را انجام دهند حتما باید از سلامت عمومی بدن برخوردار بوده، داروهای خاصی مصرف نکرده و به بیماری خاصی مبتلا نباشند.
- خانمهایی که میخواهند ایمپلنت مو را انجام دهند بهتر است حتما دوران بارداری و شیردهی را سپری کرده و سپس برای این منظور اقدام نمایند.
بهترین زمان کاشت مو
همانگونه که در این مقاله متوجه شدید، پیوند طبیعی مو یکی از بهترین روشها برای درمان طاسی و کمپشتی موی سر است و شما میتوانید با مراجعه به بهترین متخصص، از نتیجه این متد زیبایی برای همیشه بهرهمند شوید. نکته بسیار مهم این است که در کنار رعایت سن مناسب برای کاشت مو، باید زمان مناسب جهت انجام این متد را نیز در نظر گرفت. به عبارت دیگر سؤالی که اغلب مراجعهکنندگان از ما میپرسند این است که بهترین زمان کاشت مو از نظر فصل سال دقیقاً چه زمانی است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که مناسب ترین فصل برای پیوند طبیعی مو بسته به شرایط کاری و زندگی فرد متقاضی، متفاوت خواهد بود. برای اینکه بهتر بتواند در این مورد تصمیمگیری کنید، لازم است با مزایا و شرایط کاشت مو در فصول مختلف سال آشنا شوید:
مزایای کاشت مو در تابستان
- با توجه به اینکه در تابستان هوا گرم است، در نتیجه خطر بروز عفونت زخمها در اثر سردی هوا وجود ندارد لذا پیوند مو در تابستان برای کسانی که در این زمینه نگران هستند، گزینه مناسبتری خواهد بود.
- از طرف دیگر عمده افراد در تابستان، تعطیلات کاری دارند. با توجه به اینکه برای کاشت طبیعی مو حداقل باید دو هفته دوره نقاهت با استراحت کامل طی کنید، بنابراین بهتر است این فصل سال را برای انجام پیوند موی طبیعی انتخاب نمایید.
- همچنین در تابستان به دلیل گرمی هوا، سرعت التیام زخمها بالا رفته و در نتیجه دوره نقاهت کوتاهتر خواهد شد.
- مزیت دیگر ایمپلنت مو در تابستان، افزایش سرعت مو برای رسیدن به نتیجه نهایی در بازه زمانی کوتاهتر است.
معایب کاشت مو در تابستان
- شدت تعریق بدن در تابستان بسیار زیاد است و عرق کردن تأثیر منفی بر روی فولیکولها خواهد گذاشت. بنابراین شما در طول دوره نقاهت نباید به محیطهای گرم بروید بلکه تا جایی که ممکن است باید فضای خانه را خنک نگه دارید تا دچار تعریق پوستی نشوید.
- با توجه به اینکه شدت نور آفتاب در تابستان بیشتر است لذا باید برای بیرون رفتن از خانه بیشتر احتیاط کنید زیرا اشعههای خورشید به راحتی فولیکولها را هدف قرار داده و باعث مرگ آنها خواهند شد.
کاشت مو در زمستان
برخی از افراد به دلیل شرایط کاری و زندگی خود، ترجیح میدهند در زمستان اقدام به پیوند طبیعی مو کنند. البته در این فصل از سال مشکل تعریق پوستی و تابش شدید نور خورشید وجود ندارد ولی باید مراقب باشید که دچار عفونتهای پوستی نشده و از طرف دیگر به خوبی از خود و زخمها مراقبت کنید تا دوره نقاهت با سرعت بیشتری بدون هیچگونه عارضه جانبی سپری شود. همچنین با توجه به اینکه در فصل سرما عمده مردم برای بیرون رفتن از خانه از شال، کلاه یا روسری برای پوشاندن سر استفاده میکنند، در نتیجه اگر میخواهید کاشت مو را در این زمان انجام دهید حتماً باید در طول دوره نقاهت به طور کامل در خانه استراحت کنید تا نیازی به پوشاندن سر نباشد.
کاشت مو و اقدام به بارداری
برخی نکات وجود دارند که میبایست پیش از پیوند مو مورد توجه قرار گیرند. بانوان متقاضی پیوند طبیعی مو باید با آگاهی و اطلاعات جامع قبلی نسبت به این شیوه درمانی اقدام کنند؛ به همین دلیل به بررسی ارتباط بارداری و پیوند مو خواهیم پرداخت.
نخستین نکتهای که متقاضیان خانم این شیوه درمانی باید به آن توجه ویژهای داشته باشند این است که عموم بانوان در دوران بارداری ریزش شدید مو را تجربه میکنند. مسئول این مسئله نیز تغییرات هورمونی در دوران بارداری است. به همین دلیل خانمها برای این شیوه درمانی باید با برنامهریزی قبلی اقدام کنند؛ زیرا از سوی عموم متخصصین پوست و مو توصیه شده است که پیوند موی طبیعی در بانوان پس از اتمام دوران بارداری و شیردهی صورت گیرد.
با این حال، چنانچه فرد متقاضی پس از انجام پیوند مو تصمیم به بارداری نداشته باشد محدودیتی برای انجام این متد وجود نخواهد داشت.